PÂnă La start
03
32
:
:
12
zile
363

RegulamentE

Regulamentul Chișinău International Marathon
CAPITOLUL 1. ORGANIZATORUL ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI
Competiția «CHISINAU INTERNATIONAL MARATHON» (denumită în continuare «Competiție») este organizată de A.O. Clubul Sportiv ”Sporter”, în parteneriat cu compania “SIMPALS” și cel mai popular panou de anunțuri din Moldova 999.md.
Obiectivul A.O. Clubul Sportiv “Sporter” constă în promovarea sportului și a modului activ de viață în rândul cetățenilor RM, cât și în implicarea comunității locale în activități de promovare a sportului și a avantajelor acestuia.
Participanții Competiției sunt obligați să respecte regulile și termenii Regulamentului Competiției (denumit în continuare «Regulamentul»). Regulamentul este accesibil oricărui doritor pe site-ul www.marathon.md. Prin participare la această Competiție, participanții își dau acordul de a respecta și a îndeplini toate prevederile, regulile și condițiile, expuse în prezentul Regulament.
Scopurile și sarcinile cursei:
 • promovarea stilului de viață sănătos;
 • îmbunătățirea abilităților sportive ale participanților;
 • identificarea celor mai puternici participanți în categoriile relevante;
 • stabilirea contactelor amicale între amatorii sportului.

CAPITOLUL 2. PERIOADA ȘI ZONA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI
2.1. DATA ȘI LOCUL DE DESFĂȘURARE AL EVENIMENTULUI:
Competiția va avea loc în ziua de duminică, 25 septembrie 2022, la ora 09:00, în mun. Chișinău. Zona de Start și Finiș va fi amplasată în Piața Marii Adunări Naționale, în conformitate cu Desfășurarea Competiției, după cum prevede CAPITOLUL 3 din prezentul Regulament.

CAPITOLUL 3. DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI
3.1. DISTANȚE COMPETITIVE
Toate cursele competitive vor fi desfășurate duminică (25 septembrie 2022).
 • Maraton – Cursă individuală de 42 km 195 m;
 • Semimaraton – Cursă individuală de 21,097 km;
 • Cursa de 10,5 km – Cursă individuală;
 • Cursa de 5 km – Cursă individuală;

3.2. PARTICIPANȚI ȘI DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI
Această competiție este destinată în mod egal copiilor, tinerilor și adulților, care vor concura pe distanțele stabilite de organizatori în dependență de vârstă și nivelul de pregătire sportivă.
 • Maraton (42 km 195 m) pot participa doar persoanele care au împlinit 18 ani până la sau în ziua desfășurării competiției.
 • Semimaraton (21 km 0975 m) pot participa doar persoanele care au împlinit 18 ani până la sau în ziua desfășurării competiției.
 • Excepție: persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani până la ziua desfășurării competiției, inclusiv, li se acordă dreptul de participare la competiție doar cu condiția că aceștia sunt elevi în cadrul unei școli sportive și doar în baza unei Cereri (acord în scris) din partea părinților și antrenorului.
 • la competiția 10,5 km pot participa doar persoanele care au împlinit 14 ani până la sau în ziua desfășurării competiției.
 • la competiția 5 km pot participa doar persoanele care au împlinit 12 ani până la sau în ziua desfășurării competiției, sau de la 10 ani supravegheați de părinți.
Doritorii de a participa la competiție trebuie să acceseze pagina ”Înregistrare” pe site-ul oficial al evenimentului www.marathon.md înainte de termenul limită indicat. Pentru cursele competitive înregistrarea în ziua desfășurării evenimentului NU se efectuează.

3.3. CURSE PENTRU COPII
Toate cursele pentru copii vor fi desfășurate sâmbăta (24 septembrie 2022). Programul curselor va fi publicat pe site-ul oficial. Regulamentul curselor pentru copii poate fi găsit AICI.

3.4 TRASEELE DE PARCURGERE
Traseele competitive vor fi delimitate cu ajutorul gardurilor de partajare și marcajelor speciale și vor fi supravegheate de arbitrii competiției și polițiștii, care vor monitoriza situația în diverse puncte de pe traseu. Descrierea și harta traseelor sunt accesibile pe site-ul oficial al competiției.
 • cursa de 5 km: PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – str. 31 August – str. Sfatul Țării bd. Ștefan cel Mare – PMAN;
 • cursa de 10 km: PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN;
 • semimaraton (21 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (2 cercuri a câte 10,5 km);
 • maraton (42,195 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (4 cercuri a câte 10,5 km).

3.4.1 MODIFICAREA TRASEULUI ȘI ANULAREA CURSEI.
În cazul condițiilor de vreme nefavorabile, organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, limitele de timp sau chiar de a stopa/anula/amâna competiția.
În acest caz, participanții vor fi informați prin intermediul poștei electronice, iar informația mai detaliată va fi afișată pe site-ul competiției.

3.5. ÎNREGISTRARE ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE
Înscrierea participanților este efectuată prin intermediul înregistrării online pe site-ul www.marathon.md.
La înregistrare, fiecare participant:
 • declară că înțelege și acceptă regulile și condițiile de participare la «Chișinău International Marathon», cât și termenii regulamentului competiției.
 • își dă acordul că imaginile sale și alte date publice, precum rezultatele obținute, tabelul competiției, pot fi utilizate în materialele de promovare a evenimentului, precum fotografii, placate, video, interviuri, etc.
Important! Numărul de participanți este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare competiție:
 • maraton – 300 participanți;
 • semimaraton – 600 participanți;
 • cursa de 10,5 km – 1000 participanți;
 • cursa de 5 km – 1100 participanți;
Formularele în care nu au fost completate toate câmpurile și înregistrările neachitate se vor considera incomplete și vor fi anulate.

3.6. MODIFICAREA ÎNSCRIERII
Modificarea înscrierii (înlocuirea persoanelor, corectarea datelor personale) pentru cursele maraton, semimaraton, cursa de 10,5 km și 5 km, poate fi efectuată cu cel puțin 30 zile înainte de ziua evenimentului și această opțiune costa 50 MDL.
Pentru înfăptuirea modificărilor sunt necesare următoarele informații:
De la beneficiarul slot-ului - OrderID, numele și prenumele, data de naștere, numărul de telefon, e-mail, mărimea la tricou.
De la persoana cărei îi este transmis slotul - Numele și prenumele, data de naștere, numărul de telefon, e-mail, mărimea la tricou.
Această modificare se înfăptuiește prin prezența fizică în oficiul Sporter, la adresa str. Calea Orheiului 28/1, et.2. Taxa serviciului este de 50 MDL.
!!! Nu se poate efectua modificare la distanța de participare !!!

3.7. METODE DE ACHITARE
3.7.1. Achitarea taxei de participare pentru persoanele fizice:
Achitarea taxei de participare poate fi efectuată online, prin intermediul cardului Visa, Master Card sau Raduga, prin intermediul terminalului (QIWI, Run Pay MMPS), sau în numerar la sediul organizatorului. Informația mai detaliată despre metodele de achitare este accesibilă pe pagina oficială a evenimentului www.sporter.md.

3.7.2. Achitarea taxei de participare pentru persoanele juridice:
Persoanele juridice pot achita taxa de participare prin transfer sau card bancar. Pentru a solicita cont de plată pentru participare, persoana juridică trebuie să înregistreze online toți angajații care doresc să participe la competiție prin intermediul formularului disponibil pe www.sporter.md., selectând metoda de achitare prin numerar.
După ce toți participanții din partea persoanei juridice sunt înregistrați, se va expedia un e-mail pe adresa event@sporter.md cu datele de identificare a companiei și lista participanților cu distanțele alese. După ce contul de plată va fi achitat, organizatorii vor confirma înregistrările participanților din lista companiei, integral.
ATENȚIE! Notele de plată pentru achitarea prin transfer se pot solicita doar până în data de 20 septembrie inclusiv. Achitarea prin transfer se acceptă până în ziua de 24 septembrie.

3.8 Condiții de participare
Pentru a ridica kit-ul de start, participantul trebuie să corespundă următoarelor condiții:
 1. alergătorul trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani (participanții care încă nu au atins majoratul trebuie să prezinte declarația în scris de la părinți și/sau antrenor).
 2. alergătorul trebuie să prezinte o confirmare a achitării taxei de participare.
 3. alergătorul trebuie să prezinte buletinul de identitate în original.
Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza înregistrarea unui participant din motive obiective.

3.9 DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE
La ridicarea kit-ului de start pentru cursele maraton, semimaraton, cursele de 10,5 km și 5 km, participantul semnează declarația pe propria răspundere, confirmându-și astfel participarea și nivelul de pregătire fizică.
În cazul minorilor, declarația pe propria răspundere va fi semnată de unul dintre părinți sau alt reprezentant legal.

3.10. KIT-UL DE START
Kit-ul de start conține tricoul oficial, rucsacul oficial, numărul de concurs cu cip de cronometrare încorporat.
De asemenea, kit-ul poate include materiale/obiecte promoționale din partea partenerilor.
După traversarea liniei de finiș, participanților care s-au încadrat în limita de timp li se va înmâna medalia de finiș a evenimentului.

3.11. ECHIPAMENTUL PENTRU COMPETIȚIE. NUMĂRUL DE PARTICIPARE
Numerele de concurs vor fi oferite de către organizatori.
Pentru cursele maraton, semimaraton și cursa de 10,5 km, numerele de concurs (cu cip de cronometrare încorporat) vor fi eliberate participanților împreună cu kit-ul de start, în conformitate cu programul publicat în zilele anterioare cursei.
În ziua desfășurării cursei (între 06:00 – 08:30), kit-urile de start vor fi eliberate doar participanților deja înregistrați și confirmați, care nu locuiesc în mun. Chișinău.
Participantul singur are grijă ca cipul electronic de cronometrare, alipit numărului de concurs, să nu fie dezlipit de acesta, deteriorat sau acoperit de îmbrăcăminte.
Va fi descalificat automat orice participant, care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.
În ziua competiției NU va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs în cazul pierderii și nici schimbul de numere între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu și la finiș.
ATENȚIE! Alergătorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificați automat. Este responsabilitatea participanților să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din față și să nu deterioreze cip-ul electronic.

3.12. START – LIMITE DE TIMP – REDESCHIDEREA DRUMURILOR PENTRU TRAFIC
Vă rugăm să faceți cunoștință cu programul oficial al evenimentului pe site-ul www.marathon.md pentru a afla ora startului fiecărei curse.
 • maraton este de 6 ore.
 • semimaraton este de 3 ore.
 • cursa de 10,5 km este de 1 oră și 30 de minute
 • cursa de 5 km este de 45 de minute
Participanții care ajung la Finiș după intervalul de timp alocat nu vor fi incluși în clasamentul cursei la care au participat și nu vor primi medalia cursei.
Participanții care nu se încadrează în limita de timp vor fi avertizați de către arbitri și vor fi nevoiți să treacă în zona de start/finiș.
ATENȚIE! Se interzice continuarea cursei după depășirea limitei de timp. După aceste limite de timp, drumurile vor fi redeschise traficului, iar organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

3.13. STABILIREA REZULTATELOR
Pentru cursele maraton, semimaraton, cursele de 10,5 km și 5 km «clasamentul oficial» va fi stabilit cu ajutorul cronometrării electronice și va fi accesibil pe site-ul competiției în maxim 24 de ore după finalizarea curselor.
Premierea în categoria ABSOLUT - are loc după GUN TIME (timpul de la startul oficial, până la traversarea liniei de finiș)
Premierea în categoria AGE GROUP - are loc după NET TIME (timpul de la traversarea liniei de start, până la momentul traversării liniei de finiș)
La distanța de 5 km nu este premiere în categorii de vârstă.

CAPITOLUL 4. NOTIFICAREA ȘI ÎNMÂNAREA PREMIILOR
4.1. TITLURI ȘI PREMII
Premierea ABSOLUT
Maraton (42 km 195 m)
Câte 6 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-VI.
Premii bănești:
 • Locul 1 – 6 000 lei
 • Locul 2 – 5000 lei
 • Locul 3 – 4000 lei
 • Locul 4 – 3000 lei
 • Locul 5 – 2000 lei
 • Locul 6 – 1000 lei
Semimaraton (21,097 km)
Câte 3 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
 • Locul 1 – 3000 lei
 • Locul 2 – 2000 lei
 • Locul 3 – 1000 lei
Premii bănești pentru recorduri pe parcursul traseului:
 • 42 km – 10 000 lei
Absolut 10 KM
6 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
Absolut 5 KM
6 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
Premierea pe CATEGORII 10 km, semimaraton (21,097 km), maraton 42 km 195 m (masculin/feminin):
 • de la 14 până la 19
 • de la 20 până la 24
 • de la 25 până la 29
 • de la 30 până la 34
 • de la 35 până la 39
 • de la 40 până la 44
 • de la 45 până la 49
 • de la 50 până la 54
 • de la 55 până la 59
 • de la 60 până la 64
 • de la 65 până la 70
 • de la 70 până la 74
 • de la 75 până la 79
 • de la 80 +
Diplomele de participare ( maraton 42 km 195 m, semimaraton (21,097 km), 10 km și 5 km ) vor fi în format electronic și vor putea fi descărcate de pe site-ul competiției în maxim două zile după eveniment.
Premiere în categorie Absolut se face conform Gun Time, iar în categorie de vârsta conform Timpul Personal.
Festivitatea oficială de premiere va avea loc în zona start/finiș. Pentru a afla ora exactă a festivității, vă rugăm să consultați programul oficial al competiției.

CAPITOLUL 5. DESCALIFICAREA ȘI RETRAGEREA DIN COMPETIȚIE
Dacă participantul decide să se retragă din competiție și/sau nu se prezintă la eveniment, taxa de participare NU îi va fi rambursată.
În acest caz vă recomandăm să găsiți un înlocuitor, cu posibilitatea de transmitere a kitului de participare nu mai târziu de 30 zile înaintea evenimentului.

5.1. DESCALIFICARE
Descalificarea participanților se va efectua în următoarele cazuri:
 • nerespectarea indicațiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu și purtarea numărului de concurs pe partea din față a tricoului.
 • comportament nesportiv.
 • nerespectarea indicațiilor primite din partea organizatorilor sau voluntarilor.
 • scurtarea traseului.
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.
 • organizatorul sau serviciul de ambulanță consideră că trauma atletului nu îi mai permite să continue cursa.
 • schimbarea sau pierderea numărului de concurs.
 • depășirea timpului limită destinat curselor.
 • ajutorul Pacer-ului care participă la distanță diferită (descalificare pentruambii participanți)
 • ieșirea pe traseu după finișul distanței pentru a servi drept Pacer (descalificare pentruambii participanți)

5.2. CONTESTAȚII
Orice participant poate depune o plângere împotriva altui participant în cazul când acesta a încălcat regulile competiției sau împotriva deciziei oficialilor.

CAPITOLUL 6. CONDIȚII ADMINISTRATIVE
6.1 Condiții administrative (pe timpul curselor)
Organizarea evenimentului revine Organizatorului Clubului Sportiv Sporter și după caz co- organizatorilor care care se ocupă de organizarea evenimentului.
Participanții care renunță la curse pe parcursul evenimentului sunt rugați sa se prezinte în zona Start/Finish pentru a anunța arbitrul de traseu din acea locație despre acest abandon.
Competiția va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentări care se va afla în apropierea zonei de Start/Finish.

6.2. Condiții administrative excepționale
În caz de situații excepționale care împiedică desfășurarea în siguranță a evenimentului (ex: condiții meteo extreme), evenimentul va fi amânat sau chiar anulat.
În cazul amânării evenimentului, taxele de participare nu sunt returnabile.
În cazul anulării evenimentului participanții vor primi kitul de participare integral, inclusiv și taxa de participare achitată conform prezentului Regulament.

6.3. Condiții administrative (generale)
În conformitate cu prezentul Regulament, Organizatorii vor face publice datele cu privire la câștigători și premiile acordate în cadrul acestei Competiții. Lista câștigătorilor va fi publicată după eveniment în maxim 7 zile pe site-ul oficial.
Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/câștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament, al declarației participanților pe propria răspundere și legislației în vigoare.
Participanților le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfășurare a competiției sub sancțiunea descalificării din competiție. Aceștia vor putea folosi fie coșurile de gunoi amplasate pe traseu sau sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori în zona de Start/Finish. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în zonele special amenajate.
Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influența acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului. Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de către organizatori, cu ajutorul organelor de drept, dacă va fi cazul.
Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data începerii competiției cu obligația de a anunța modificările intervenite pe site-ul oficial și la locul de desfășurare a competiției.

6.4. Puncte de hidratare
În conformitate cu regulamentele internaționale, pe traseu va fi amplasate câte un punct de hidratare (apă plată, fructe), cât și în zona de Start/Finiș. La sosire, toți participanții vor beneficia de apă plată, fructe, și după caz băuturi energizante. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.

6.5. Prim ajutor – Ambulanță
Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanță, pusă la dispoziție de către organizatori. Aceasta va fi poziționată în zona de Start/Finiș sau în alte zone, în funcție de necesitate. În cazul accidentării alergătorilor, arbitrii de pe traseu vor anunța serviciul de ambulanță, care se va deplasa imediat spre participant pentru a-i acorda ajutor. Alergătorii care s-au retras din cursă sunt rugați să anunțe organizatorii despre retragerea sa.

6.6. Alte condiții
Eventualii susținători ai participanților (membri de familie, prieteni) pot rămâne în vecinătatea traseului, dar în afara traseului, având grijă să nu împiedice desfășurarea normală a evenimentului. Circulația rutieră va fi sistată, în măsura posibilității pe durata desfășurării competiției pe toate traseele.
Organizatorul va asigura la eveniment
 • asistența medicală;
 • echipajelor de poliție, conform prevederile prezentului regulament.

CAPITOLUL 7. OBLIGAȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI
7.1. OBLIGAȚIILE ȘI RESPONSABILITĂȚILE PARTICIPANȚILOR
 • participantul se obligă să poarte pe piept și la vedere numărul de participare pe toată durata competiției.
 • participantul care se retrage din cursă, indiferent de motiv, este obligat să informeze imediat organizatorii la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de cronometrare, la finiș sau telefonând la numărul de urgență care va fi anunțat preventiv și pe care îl găsiți pe site-ul oficial al competiției. Neanunțarea retragerii din cursă poate duce la anunțarea unei operațiuni de căutare și salvare (cu implicarea echipelor de salvare), toate cheltuielile fiind purtate de participantului implicat.
 • participantul care a suferit eventual un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială, renunță, prin înscriere la competiție, la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicate în organizarea competiției, în special împotriva: organizatorului sau voluntarilor implicați în organizarea competiției (persoane fizice sau juridice), împotriva sponsorilor, împotriva instituțiilor publice ce susțin competiția (primărie, consiliu local, poliție, etc).
 • participantul poartă întreaga responsabilitate civilă, contravențională și penală pentru orice daună cauzată de persoane terțe în timpul cursei.
 • în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control.
 • participanții conștientizează că organizatorii depun toate eforturile pentru sistarea traficului pe întreaga durată a desfășurării cursei, însă se angajează să traverseze cu prudență locurile deschise traficului auto și să respecte indicațiile echipajelor de poliție și ale voluntarilor în orice situație.
 • participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător.
 • participanții înțeleg că organizatorul depune eforturi pentru a asigura mărimea de tricou potrivită fiecărui participant, iar în cazul în care organizatorul nu mai dispune de mărimea potrivită, participantul va accepta altă mărime la tricou.
 • participanții își asumă responsabilitatea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.

7.2. RESPONSABILITĂȚILE ORGANIZATORILOR
Organizatorul se obligă să:
 • marcheze corespunzător traseul pentru ca participanții să nu se abată de la traseu.
 • evidențieze porțiunile periculoase de traseu.
 • asigure 3 puncte de revitalizare pe parcursul traseului.
 • asigure premierea participanților conform informațiilor prezentate în capitolul Premiere.
 • asigure plasarea punctelor de cronometrare pe parcursul traseului
 • respecte normele de protecție a mediului înconjurător prin amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor pe parcursul întregului traseu.
 • susțină o ședință tehnică premergătoare competiției, să anunțe eventualele modificări, mai prioritare decât informațiile prezentate anterior.

7.3 MĂSURI PREVENIRE ȘI PROTECȚIE PRIVIND COVID-19
7.3.1 Asigurarea sănătății tuturor participanților la activitatea sportivă, procesul competițional reprezinte obiectivul prioritar al organizatorilor, care se obligă să asigure pe toată perioada petrecerii evenimentului materialele dezinfectante necesare în toate etapele evenimentului.
7.3.2 Fiecare sportiv va folosi pe perioada evenimentului doar obiecte personale (ex. prosop, sticlă de apă, echipament sportiv, etc.). Se interzice schimbul de obiecte personale.
7.3.3 Toate elementele folosite de mai multe persoane inclusiv materialele și echipamentele sportive vor fi dezinfectate periodic (odată la 3 ore) cu produse dezinfectate și bioacide, autorizate în acest scop.
7.3.4 Accesul spectatorilor la zonele de start, finiș, zona de relax a competiției este interzis.

CAPITOLUL 8. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
Angajamentul nostru față de confidentialitate
Depunem eforturi pentru a proteja website-ul, serviciile şi utilizatorii noştri împotriva accesului neautorizat sau a modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate a informaţiilor pe care le deţinem.
Nu vom divulga/vinde niciodată unor terți neautorizați informații confidențiale și ne vom asigura prin mijloacele care ne stau la dispoziție că aceste informații sunt în siguranță.
Ce fel de date cu caracter personal culege organizatorul?
Prin formularul de înscriere organizatorul colectează următoarele date personale: nume, prenume, data nașterii, sex, e-mail, telefon, serie și nr. buletin de identitate, IDNP și adresa de domiciliu.
Unde se stochează toate aceste informații?
Informațiile din formularul de înscriere se stochează în baza de date a organizatorului.
Pentru ce se folosesc datele?
Datele personale din formularul de înscriere se folosesc în următoarele scopuri:
 • alocarea de către organizator pentru participant a unui loc în competiție;
 • completarea automată a declarației pe proprie răspundere, pe care participantul trebuie să o semneze.
 • furnizarea prin email a informațiilor utile privind ediția curentă și cele viitoare ale competiției;
 • încadrarea automată a participantului la categoria sa de vârstă.
Cine are acces la aceste date?
La aceste date are acces doar organizatorul - Asociația Obștească Clubul Sportiv “SPORTER”.

CAPITOLUL 9. DATE DE IDENTIFICARE ȘI BANCARE
A.O. Clubul Sportiv „SPORTER”
Sediul în mun. Chișinău, str. Calea Orheiului 28/1, MD-2059
Program de lucru:
Luni-vineri de la 10:00 -17:00;
Pauza de masă 13:00 -14:00;
Zile de odihnă: sâmbăta și duminică.
IDNO/codul fiscal 1013620009909,
IBAN MD53VI000002224003323MDL în B.C. „Victoriabank” S.A. fil. 3 Chișinău
BIC VICBMD2X416
telefon: 022111072
e-mail: event@sporter.md
site: www.sporter.md
Președinte - Dmitri VOLOȘIN

Regulamentul Marathon For All
CAPITOLUL 1. ORGANIZATORUL ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI
Competiția «MARATHON FOR ALL» (denumită în continuare «Competiție») este organizată de A.O. Clubul Sportiv ”Sporter”, în parteneriat cu compania “SIMPALS” și cel mai popular panou de anunțuri din Moldova 999.md.
Scopul A.O. Clubul Sportiv “Sporter” constă în promovarea sportului și a modului activ de viață în rândul cetățenilor RM, cât și în implicarea comunității locale în activități de promovare a sportului și a avantajelor acestuia.
Participanții Competiției sunt obligați să respecte regulile și termenii Regulamentului Oficial al Competiției (denumit în continuare «Regulamentul Oficial»). Regulamentul Oficial este accesibil oricărui doritor pe site-ul www.marathon.md. Prin participare la această Competiție, participanții își dau acordul de a respecta și a îndeplini toate prevederile, regulile și condițiile, expuse în prezentul Regulament Oficial.

CAPITOLUL 2. PERIOADA ȘI ZONA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI
2.1. DATA ȘI LOCUL DE DESFĂȘURARE AL EVENIMENTULUI:
Competiția va avea loc în ziua de duminică, 25 septembrie 2022, la ora 08:55, în mun. Chișinău. Zona de start și finiș va fi amplasată în Piața Marii Adunări Naționale, în conformitate cu Desfășurarea Competiției, după cum prevede CAPITOLUL 3 din prezentul Regulament Oficial.

CAPITOLUL 3. DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI
3.1. PARTICIPANȚI ȘI DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI
Această competiție este destinată în mod egal copiilor, tinerilor și adulților in scaune rulante, care vor concura pe distanțele stabilite de organizatori în dependență de vârstă și nivelul de pregătire sportivă.
 • La competiția maraton (42 km 195 m) pot participa doar persoanele care au împlinit 18 ani până la sau în ziua desfășurării competiției, singur sau cu asistență parțială a asistenților care vor fi pe punctele de hidratare situate de-a lungul traseului. Dacă participantul are nevoie de asistență constantă de la asistent în depășirea distanței, asistentul trebuie indicat în formularul de înregistrare.
 • La competiția semimaraton (21 km 0975 m) pot participa doar persoanele care au împlinit 18 ani până la sau în ziua desfășurării competiției, singur sau cu asistență parțială a asistenților care vor fi pe punctele de hidratare situate de-a lungul traseului. Dacă participantul are nevoie de asistență constantă de la asistent în depășirea distanței, asistentul trebuie indicat în formularul de înregistrare.
 • La competiția 10,5 km pot participa doar persoanele care au împlinit 16 ani până la sau în ziua desfășurării competiției, singur sau cu asistență parțială a asistenților care vor fi pe punctele de hidratare situate de-a lungul traseului. Dacă participantul are nevoie de asistență constantă de la asistent în depășirea distanței, asistentul trebuie indicat în formularul de înregistrare.
 • La competiția Fun Run (1,5 km) pot participa toți doritorii, indiferent de vârstă, singur sau cu asistență parțială a asistenților. Dacă participantul are nevoie de asistență constantă de la asistent în depășirea distanței, asistentul trebuie indicat în formularul de înregistrare.
 • Doritorii de a participa la competiție trebuie să se inregistreze pe pagina ”Informație”, compartimentul ”Marathon for all” înainte de termenul indicat. Pentru cursele competitive înregistrarea în ziua desfășurării evenimentul NU se efectuează.

3.2. DISTANȚE COMPETITIVE
Toate cursele competitive vor fi desfășurate duminica (25 septembrie 2022).
 • Maraton – Cursă individuală de 42 km 195 m;
 • Semimaraton – Cursă individuală de 21,097 km;
 • Cursa de 10,5 km – Cursă individuală;
 • Fun Run — 1,5 km.

3.3. TRASEELE DE PARCURGERE
Traseele competitive vor fi delimitate cu ajutorul gardurilor de partajare și marcajelor speciale și vor fi supravegheate de arbitrii competiției și polițiști, care vor monitoriza situația în diverse puncte de pe traseu. Descrierea și harta traseelor sunt accesibile pe site-ul oficial al competiției.
 • Fun Run (1,5 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Vasile Alecsandri – str. Veronica Micle – str. Bănulescu Bodoni – Finish;
 • cursa de 5 km: PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – str. 31 August – str. Sfatul Țării bd. Ștefan cel Mare – PMAN;
 • cursa de 10 km: PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN;
 • semimaraton (21 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (2 cercuri a câte 10,5 km);
 • maraton (42,195 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (4 cercuri a câte 10,5 km).
Modificarea traseului și anularea cursei.
În cazul condițiilor de vreme nefavorabile, organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, limitele de timp sau chiar de a stopa/anula/amâna competiția. În acest caz, participanții vor fi informați prin intermediul poștei electronice, iar informația mai detaliată va fi afișată pe site-ul competiției.

3.4. ÎNREGISTRARE ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE
3.4.1 Înscriere
Înscrierea participanților este efectuată prin intermediul înregistrării online pe site-ul www.marathon.md.
La înregistrare, fiecare participant:
 1. declară că înțelege și acceptă regulile și condițiile de participare la «Chisinau International Marathon», cât și termenii regulamentului competiției.
 2. își dă acordul că imaginile sale și alte date publice, precum rezultatele obținute, tabelul competiției, pot fi utilizate în materialele de promovare a evenimentului, precum fotografii, placate, video, interviuri, etc.
Formularele în care nu au fost completate toate câmpurile se vor considera incomplete și vor fi anulate.

3.4.2 Condiții de participare
Pentru a participa la competiție și a ridica kit-ul de start, participantul trebuie să corespundă următoarelor condiții:
 1. Alergătorul trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani (participanții care încă nu au atins majoratul trebuie să prezinte declarația în scris de la părinți și/sau antrenor).
 2. Alergătorul trebuie să prezinte buletinul de identitate în original.
Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza înregistrarea unui participant din motive obiective.

3.5. KIT-UL DE START
Kit-ul de start conține tricoul oficial, rucsacul oficial, numărul de concurs cu cip de cronometrare încorporat.
De asemenea, kit-ul poate include materiale/obiecte promoționale din partea partenerilor.
După traversarea liniei de finiș, participanților care s-au încadrat în limita de timp li se va înmâna medalia de finish a evenimentului.

3.6. TAXA DE PARTICIPARE
Taxa de participare pentru competiția:
 • Maraton (42 km 195 m) - Gratuit. Participantul primește rucsac, maiou și medalia de finisher.
 • Semimaraton (21,097 km) - Gratuit. Participantul primește rucsac, maiou și medalia de finisher.
 • Cursa de 10,5 km - Gratuit. Participantul primește rucsac, maiou și medalia de finisher.
 • Cursa Fun Run (1,5 km) – Gratuit. Participantul primește maiou.
3.7. DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE
La ridicarea kit-ului de start pentru cursele maraton, semimaraton și cursa de 10,5 km, participantul semnează declarația pe propria răspundere, confirmându-și astfel participarea și nivelul de pregătire fizică.
În cazul minorilor, declarația pe propria răspundere va fi semnată de unul dintre părinți.

3.8. ECHIPAMENTUL PENTRU COMPETIȚIE. NUMĂRUL DE PARTICIPARE
Numerele de concurs vor fi oferite de către organizatori.
Pentru cursele maraton, semimaraton și cursa de 10,5 km, numerele de concurs (cu cip de cronometrare încorporat) vor fi eliberate participanților împreună cu kit-ul de start, în conformitate cu programul publicat în zilele anterioare cursei.
În ziua desfășurării cursei (între 06:00 – 08:30), kit-urile de start vor fi eliberate doar participanților deja înregistrați, care nu locuiesc în mun. Chișinău.
Pentru cursele de maraton, semi-maraton și cursa de 10,5 km, din motive de siguranță, concurentul este permis să concureze numai dacă există o cască pentru bicicletă sau orice altă cască.
Participanților li se permite să înceapă pe scaune cu rotile simple și atletice, fără aparate electrice auxiliare.
Participantul singur are grijă ca cipul electronic de cronometrare, alipit numărului de concurs, să nu fie dezlipit de acesta, deteriorat sau acoperit de îmbrăcăminte.
Va fi descalificat automat orice participant care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.
În ziua competiției NU va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs în cazul pierderii și nici schimbul de numere între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu și la finiș.
ATENȚIE! Alergătorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificați automat. Este responsabilitatea participanților să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din față și să nu deterioreze cip-ul electronic.

3.9. START – LIMITE DE TIMP – REDESCHIDEREA DRUMURILOR PENTRU TRAFIC
Vă rugăm să faceți cunoștință cu programul oficial al evenimentului pe site-ul www.marathon.md pentru a afla ora startului fiecărei curse.
Limita de timp pentru curse este de 6 ore.
Participanții care ajung la Finiș după intervalul de timp alocat nu vor fi incluși în clasamentul cursei la care au participat și nu vor primi medalia cursei.
Participanții care nu se încadrează în limita de timp vor fi avertizați de către arbitri și vor fi nevoiți să treacă în zona de start/finiș.
ATENȚIE! Se interzice continuarea cursei după depășirea limitei de timp. După aceste limite de timp, drumurile vor fi redeschise traficului, iar organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

3.10. STABILIREA REZULTATELOR
Pentru cursele maraton, semimaraton și cursa de 10,5 km «clasamentul oficial» va fi stabilit cu ajutorul cronometrării electronice și va fi accesibil pe site-ul competiției în maxim 24 de ore după finalizarea curselor.
Premierea în categoria ABSOLUT - are loc după GUN TIME (timpul de la startul oficial, până la traversarea liniei de finiș)
Premierea în categoria AGE GROUP - are loc după NET TIME (timpul de la traversarea liniei de start, până la momentul traversării liniei de finiș)

3.11. DESCALIFICARE
Descalificarea participanților se va efectua în următoarele cazuri:
 • nerespectarea indicațiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu și purtarea numărului de concurs pe partea din față a tricoului.
 • comportament nesportiv.
 • nerespectarea indicațiilor primite din partea organizatorilor sau voluntarilor.
 • scurtarea traseului.
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.
 • organizatorul sau serviciul de ambulanță consideră că trauma atletului nu îi mai permite să continue cursa.
 • schimbarea sau pierderea numărului de concurs.
 • depășirea timpului limită destinat curselor.

3.12. CONTESTAȚII
Orice participant poate depune o plângere împotriva altui participant în cazul când acesta a încălcat regulile competiției sau împotriva deciziei oficialilor.
Plângerea, întocmită în scris, împreună cu o taxă de 200 lei, se va depune la cortul organizatorilor în maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor finale provizorii. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 60 minute. Taxa va fi returnată contestatarului doar dacă contestația sa va fi acceptată.

CAPITOLUL 4. NOTIFICAREA ȘI ÎNMÂNAREA PREMIILOR
4.1. TITLURI ȘI PREMII
– Premierea ABSOLUT
Absolut 42 KM
6 locuri premiante: bărbați și femei, locurile I-III.
Absolut 21 KM
6 locuri premiante: bărbați și femei, locurile I-III.
Absolut 10 KM
6 locuri premiante: bărbați și femei, locurile I-III.
– Premierea pe CATEGORII (masculin/feminin):
 • vârsta de la 14 până la 19
 • vârsta de la 20 până la 24
 • vârsta de la 25 până la 29
 • vârsta de la 30 până la 34
 • vârsta de la 35 până la 39
 • vârsta de la 40 până la 44
 • vârsta de la 45 până la 49
 • vârsta de la 50 până la 54
 • vârsta de la 55 până la 59
 • vârsta de la 60 până la 64
 • vârsta de la 65 până la 70
 • vârsta de la 70 până la 74
 • vârsta de la 75 până la 79
 • vârsta de la 80 +
Diplomele de participare (doar pentru participanții la cursele de maraton, semimaraton, 10,5 km ) vor fi în format electronic și vor putea fi descărcate de pe site-ul competiției în maxim două zile după eveniment.
Festivitatea oficială de premiere va avea loc în zona start/finiș. Pentru a afla ora exactă a festivității, vă rugăm să consultați programul oficial al competiției.

CAPITOLUL 5. CONDIȚII ADMINISTRATIVE
5.1. PUNCTE DE HIDRATARE
În conformitate cu regulamentele internaționale, la fiecare 5 km ale traseului va fi amplasat câte un punct de hidratare (apă plată, băutură isotonică, fructe), cât și în zona de Start/Finiș. La sosire, toți participanții vor beneficia de apă plată, fructe, băuturi energizante. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.

5.2. PRIM AJUTOR – AMBULANȚA – RETRAGERE
Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanță, pusă la dispoziție de către organizatori. Aceasta va fi poziționată în zona de Start/Finiș sau în alte zone, în funcție de necesitate. În cazul accidentării alergătorilor, arbitrii de pe traseu vor anunța serviciul de ambulanță, care se va deplasa imediat spre participant pentru a-i acorda ajutor. Alergătorii care s-au retras din cursă sunt rugați să anunțe organizatorii despre retragerea sa.

5.3. ALTE CONDIȚII
Eventualii susținători ai participanților (membri de familie, prieteni) pot rămâne în vecinătatea traseului, dar în afara rutei de alergare, având grijă să nu deterioreze zonele de spațiu verde. Circulația rutieră va fi sistată pe durata desfășurării competiției pe toate traseele de alergare.
Evenimentul va beneficia de prezența:
 • ambulanței;
 • echipajelor de poliție rutieră și de sector, în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova.

CAPITOLUL 6. OBLIGAȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI
6.1. OBLIGAȚIILE ȘI RESPONSABILITĂȚILE CONCURENȚILOR
 • concurentul se obligă să poarte pe piept și la vedere numărul de participare pe toată durata competiției.
 • toți concurenții participă la competiție pe proprie răspundere.
 • concurentul care se retrage din cursă, indiferent de motiv, este obligat să informeze imediat organizatorii la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de cronometrare, la finiș sau telefonând la numărul de urgență care va fi anunțat preventiv și pe care îl găsiți pe site-ul oficial al competiției. Neanunțarea retragerii din cursă poate duce la anunțarea unei operațiuni de căutare și salvare (cu implicarea echipelor de salvare), toate cheltuielile fiind purtate de participantului implicat.
 • concurentul care a suferit eventual un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială, renunță, prin înscriere la competiție, la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicate în organizarea competiției, în special împotriva: organizatorului sau voluntarilor implicați în organizarea competiției (persoane fizice sau juridice), împotriva sponsorilor, împotriva instituțiilor publice ce susțin competiția (primărie, consiliu local, poliție, etc).
 • concurenții poartă întreaga responsabilitate civilă, contravențională și penală pentru orice daună cauzată de persoane terțe în timpul cursei.
 • în cazul constatării unui accident, concurenții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control.
 • concurenții conștientizează că organizatorii depun toate eforturile pentru sistarea traficului pe întreaga durată a desfășurării cursei, însă se angajează să traverseze cu prudență locurile deschise traficului auto și să respecte indicațiile echipajelor de poliție și ale voluntarilor în orice situație.
 • concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător.
 • concurenții înțeleg că organizatorul depune eforturi pentru a asigura mărimea de tricou potrivită fiecărui participant, iar în cazul în care organizatorul nu mai dispune de mărimea potrivită, participantul va accepta altă mărime la tricou.
 • concurenții își asumă responsabilitatea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.

6.2. RESPONSABILITĂȚILE ORGANIZATORILOR
Organizatorul se obligă să:
 • marcheze corespunzător traseul pentru ca participanții să nu se abată de la traseu.
 • asigure 3 puncte de revitalizare pe parcursul traseului.
 • asigure premierea participanților conform informațiilor prezentate în capitolul Premiere.
 • asigure plasarea punctelor de cronometrare pe parcursul traseului
 • susțină o ședință tehnică premergătoare competiției, să anunțe eventualele modificări, mai prioritare decât informațiile prezentate anterior
 • respecte normele de protecție a mediului înconjurător prin amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor pe parcursul întregului traseu.
 • susțină o ședință tehnică premergătoare competiției, să anunțe eventualele modificări, mai prioritare decât informațiile prezentate anterior.

CAPITOLUL 7. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
Angajamentul nostru față de confidentialitate
Depunem eforturi pentru a proteja website-ul, serviciile şi utilizatorii noştri împotriva accesului neautorizat sau a modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate a informaţiilor pe care le deţinem.
Nu vom divulga/vinde niciodată unor terți neautorizați informații confidențiale și ne vom asigura prin mijloacele care ne stau la dispoziție că aceste informații sunt în siguranță.
Ce fel de date cu caracter personal culege organizatorul?
Prin formularul de înscriere organizatorul colectează următoarele date personale: nume, prenume, data nașterii, sex, e-mail, telefon, serie și nr. buletin de identitate, IDNP și adresa de domiciliu.
Unde se stochează toate aceste informații?
Informațiile din formularul de înscriere se stochează în baza de date a organizatorului.
Pentru ce se folosesc datele?
Datele personale din formularul de înscriere se folosesc în următoarele scopuri:
alocarea de către organizator pentru participant a unui loc în competiție;
completarea automată a declarației pe proprie răspundere, pe care participantul trebuie să o semneze.
furnizarea prin email a informațiilor utile privind ediția curentă și cele viitoare ale competiției;
încadrarea automată a participantului la categoria sa de vârstă.
Cine are acces la aceste date?
La aceste date are acces doar organizatorul - Asociația Obștească Clubul Sportiv “SPORTER”.

CAPITOLUL 8. DATE DE IDENTIFICARE ȘI BANCARE
A.O. Clubul Sportiv „SPORTER”
Sediul în mun. Chișinău, str. Calea Orheiului 28/1, MD-2059
Program de lucru:
Luni-vineri de la 09:00 -18:00;
Pauza de masă 13:00 -14:00;
Zile de odihnă: sâmbăta și duminică.
IDNO/codul fiscal 1013620009909,
IBAN MD53VI000002224003323MDL în B.C. „Victoriabank” S.A. fil. 3 Chișinău
BIC VICBMD2X416
telefon: 022111072
e-mail: event@sporter.md
site: www.sporter.md
Președinte - Dmitri VOLOȘIN
Regulamentul Kids Run Day
SECȚIUNEA 1. ORGANIZATORUL ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI
Competiția Kids Run Day se desfășoară în cadrul evenimentului “CHISINAU INTERNATIONAL MARATHON” (în continuare «Competiție»), fiind organizată de A.O. Clubul Sportiv ”Sporter”, în parteneriat cu compania “SIMPALS” și cel mai popular panou de anunțuri din Moldova, 999.md.
Scopul A.O. Clubul Sportiv “Sporter” constă în promovarea sportului și a modului activ de viață în rândul cetățenilor RM, dar și în implicarea comunității locale în activități de promovare a sportului și a avantajelor acestuia.
Participanții la Competiție vor respecta regulile și termenii Regulamentului Oficial al Competiției (în continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este accesibil oricui pe site-ul www.marathon.md. Prin participare la această Competiție, participanții își dau acordul de a respecta și a îndeplini toate prevederile, regulile și condițiile, expuse în prezentul Regulament Oficial.

SECȚIUNEA 2. PERIOADA ȘI ZONA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI
DATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII COMPETIȚIEI:
Competiția va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, în mun. Chișinău. Zona de start și finiș va fi amplasată în Piața Marii Adunări Naționale, în conformitate cu Mecanismul Competiției, așa cum este detaliat în SECȚIUNEA 3 din prezentul regulament.

SECȚIUNEA 3. MECANISMUL COMPETIȚIEI
3.1. PARTICIPANȚII ȘI DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI
Această competiție este destinată copiilor, care vor concura pe distanțele stabilite de organizatori, în dependență de vârstă și nivelul de pregătire sportivă.
 • La competiția de 400 m pot participa doar persoanele care au împlinit 5, 6 ani până sau în ziua desfășurării competiției.
 • La competiția de 800 m pot participa doar persoanele care au împlinit 7, 8 ani până sau în ziua desfășurării competiției.
 • La competiția de 1200 m pot participa doar persoanele care au împlinit 9 și 10 ani până sau în ziua desfășurării competiției.
 • La competiția de 2000 m pot participa doar persoanele care au împlinit 11, 12 și 13 ani până sau în ziua desfășurării competiției.
Doritorii de a participa la competiție trebuie să acceseze pagina ”Înregistrare” pe site-ul oficial al evenimentului www.marathon.md până la data-limită. În ziua concursului, înscrierea NU va fi disponibilă.
Taxa de participare trebuie achitată până la 23 septembrie 2022.
Înregistrarea neachitată până la termenul-limită va fi anulată.

3.2 DISTANȚE COMPETITIVE
Traseul competitiv va fi delimitat de organizatori cu ajutorul gardurilor de partajare și marcajelor speciale și va fi supravegheat de arbitrii competiției și polițiști, care vor monitoriza situația în diverse puncte de pe traseu. Descrierea și harta traseului sunt disponibile pe site-ul oficial al concursului.
 • Kids Run Day: PMAN, parțial bd. Ștefan cel Mare, pe porțiunea str. G. Bănulescu-Bodoni și str. A. Pușkin;
Modificarea traseului sau anularea cursei.
În cazul condițiilor de vreme nefavorabile, organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, limitele de timp sau chiar de a stopa/anula/amâna competiția. În acest caz, participanții vor fi informați prin intermediul poștei electronice, iar informația mai detaliată va fi afișată pe site-ul competiției.

3.3. ÎNREGISTRARE ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE
3.3.1 Înregistrare
Înscrierea participanților se va efectua prin intermediul înregistrării online pe site-ul www.marathon.md.
La înregistrare, fiecare participant (părinte):
 • declară că înțelege și acceptă regulile și condițiile de participare la “Kids Run Day”, dar și termenii regulamentului competiției.
 • își dă acordul ca imaginile sale și alte date publice, precum rezultatele obținute, tabelul competiției, să poată fi utilizate în materialele de promovare a evenimentului, precum fotografii, placate, video, interviuri, etc.
Important! Numărul de participanți este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru competiție este de 500 de persoane. La atingerea limitei, înregistrarea va fi închisă automat. Formularele în care nu au fost completate toate câmpurile, la fel și înregistrările neachitate, se vor considera incomplete și vor fi anulate.

3.3.2 Condiții de participare
Pentru a participa la competiție și a ridica kit-ul de start, participantul trebuie să corespundă următoarelor condiții:
Taxa de participare achitată până la data de 24 septembrie inclusiv;
Prezența unei declarații completate a participantului pentru fiecare copil;
Vârsta concurentului trebuie să corespundă categoriei alese. Alergătorul va avea cu sine actele unui părinte și certificatul său de naștere, ambele în original.
Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza înregistrarea unui participant din motive obiective.

3.4. KIT-UL DE START
Kit-ul de start conține tricoul oficial și numărul de concurs.
De asemenea, kit-ul poate include materiale/obiecte promoționale oferite de parteneri.
După trecerea liniei de finiș, participanții, care s-au încadrat în limita de timp, vor primi o medalie de finisher.

3.5. RETRAGEREA DIN COMPETIȚIE
Dacă participantul decide să se retragă din competiție, taxa de participare NU va fi returnată. În acest caz vă recomandăm să vă găsiți un înlocuitor.

3.6. MODIFICAREA ÎNSCRIERII
Modificarea înscrierii (înlocuirea persoanelor, corectarea datelor personale) pentru cursa Kids Run Day, poate fi efectuată cu cel puțin 30 zile înainte de ziua evenimentului și această opțiune costa 50 MDL.
Pentru înfăptuirea modificărilor sunt necesare următoarele informații:
De la beneficiarul slot-ului - OrderID, numele și prenumele, data de naștere, numărul de telefon, e-mail, mărimea la tricou.
De la persoana cărei îi este transmis slotul - Numele și prenumele, data de naștere, numărul de telefon, e-mail, mărimea la tricou.
Această modificare se înfăptuiește prin prezența fizică în oficiul Sporter, la adresa str. Calea Orheiului 28/1, et.2. Taxa serviciului este de 50 MDL.
!!! Nu se poate efectua modificare la distanța de participare !!!

3.7. METODE DE ACHITARE
3.7.1. Achitarea taxei de participare pentru persoanele fizice:
Achitarea taxei de participare poate fi efectuată online, prin intermediul cardului Visa, Master Card sau Raduga, prin intermediul terminalului (QIWI, Run Pay MMPS), sau în numerar la sediul organizatorului. Informația mai detaliată despre metodele de achitare este accesibilă pe pagina oficială a evenimentului www.sporter.md.

3.8. MODALITĂȚI DE ACHITARE
Taxa de participare poate fi efectuată online, prin transfer bancar sau în numerar până la 23.09.2022 (inclusiv). Mai multe detalii despre modalitățile de achitare sunt disponibile pe pagina ÎNREGISTRARE a site-ului oficial.

3.9. DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE
La ridicarea kit-ului de start pentru cursa Kids Run Day, unul dintre părinți semnează declarația pe propria răspundere, confirmând astfel participarea și nivelul de pregătire fizică a copilului.

3.10. ECHIPAMENT DE CONCURS. NUMĂR DE CONCURS
Numerele de concurs vor fi oferite de către organizatori și vor fi distribuite participanților împreună cu kit-ul de start, în conformitate cu programul publicat în zilele anterioare cursei.
Kit-urile de start pentru cursa Kids Run Day vor fi distribuite la sediul companiei SIMPALS până în ziua competiției, iar participanții vor fi anunțați în prealabil prin e-mail și/sau sms.
Participantul va avea grijă ca numărul de concurs să NU fie dezlipit, pierdut, deteriorat sau acoperit de îmbrăcăminte.
Vor fi descalificați participanții care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.
În ziua competiției NU va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs în cazul pierderii și nici schimbul de numere între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.

3.11. START – LIMITE DE TIMP – REDESCHIDEREA DRUMURILOR PENTRU TRAFIC
Vă rugăm să vă familiarizați cu programul oficial al evenimentului pe site-ul www.marathon.md pentru a afla ora de start pentru fiecare cursă.
ATENȚIE! Se interzice continuarea cursei după depășirea limitei de timp. După aceste limite de timp, drumurile vor fi redeschise traficului, iar organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

3.12. STABILIREA REZULTATELOR
Pentru cursele din cadrul Kids Run Day, rezultatele vor fi stabilit cu ajutorul arbitrilor și cronometrului.
Premierea va avea loc după terminarea tuturor curselor pentru copii.

3.13. DESCALIFICARE
Descalificarea participanților va avea loc în următoarele cazuri:
 • nerespectarea indicațiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu și purtarea numărului de concurs pe partea din față a tricoului.
 • comportament nesportiv.
 • nerespectarea indicațiilor primite din partea organizatorilor sau voluntarilor.
 • scurtarea traseului.
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.
 • organizatorul și serviciul de ambulanță consideră că trauma atletului nu îi mai permite să continue cursa.
 • schimbarea sau pierderea numărului de concurs.

3.14. CONTESTAȚII
Orice participant poate depune o plângere împotriva altui participant în cazul când acesta a încălcat regulile competiției sau împotriva deciziei oficialilor.
Plângerea în formă scrisă, însoțită de o taxă în mărime de 200 lei, va fi depusă la cortul organizatorilor în maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor finale provizorii. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 60 minute. Taxa va fi returnată contestatarului doar în cazul acceptării plângerii.

SECȚIUNEA 4. ANUNȚAREA ȘI ÎNMÂNAREA PREMIILOR
4.1. TITLURI ȘI PREMII
Vor primi medalii de finisher toți participanții la cursele competitive Kids Run Day, care s-au încadrat în limitele de timp.
Vor fi premiați primii trei finisheri din fiecare categorie de vârstă, băieți și fete separat.

SECȚIUNEA 5. CONDIȚII ADMINISTRATIVE
5.1. PUNCTE DE HIDRATARE
Fiecare participant va primi 1 sticlă de apă plată. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în lăzile de gunoi din apropiere.

5.2. PRIM AJUTOR – AMBULANȚA – RETRAGERE
Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanță, pusă la dispoziție de către organizatori. Aceasta va fi poziționată în zona de Start/Finiș sau în alte zone, în funcție de necesitate. În cazul accidentării alergătorilor, arbitrii de pe traseu vor anunța serviciul de ambulanță, care se va deplasa imediat spre participant pentru a-i acorda ajutor. Alergătorii care s-au retras din cursă sunt rugați să anunțe organizatorii despre retragere.

5.3. ALTE CONDIȚII
Persoanele care susțin participanții (membrii familiei, prietenii) pot rămâne în apropiere, dar în afara traseului de alergare, având grijă să nu deterioreze spațiile verzi. Pe toată durata competiției, drumul va fi închis pentru trafic pe întreg traseul de alergare. La fel, grupurilor de susținere le este interzis accesul în zona de Start/Finiș.
Evenimentul va beneficia de prezența:
 • ambulanței;
 • echipajelor de poliție rutieră și de sector, conform legislației în vigoare a Republicii Moldova.

SECȚIUNEA 6. OBLIGAȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI
6.1. OBLIGAȚIILE ȘI RESPONSABILITĂȚILE PARTICIPANTULUI
concurentul se obligă să poarte pe piept și la vedere numărul de concurs pe toată durata competiției.
toți concurenții participă la competiție pe proprie răspundere.
concurentul care se retrage din cursă, indiferent de motiv, este obligat să informeze imediat organizatorii la unul din următoarele locuri: la start, la finiș sau telefonând la numărul de urgență care va fi anunțat preventiv și pe care îl găsiți pe site-ul oficial al competiției. Neanunțarea retragerii din cursă poate duce la o operațiune de căutare și salvare (cu implicarea echipelor de salvare), toate cheltuielile fiind purtate de participantului implicat.
prin înscriere la concurs, concurentul care a suferit eventual un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială, renunță la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicate în organizarea competiției, în special împotriva: organizatorului sau voluntarilor implicați în organizarea competiției (persoane fizice sau juridice), împotriva sponsorilor, împotriva instituțiilor publice ce susțin competiția (primărie, consiliu local, poliție, etc.).
concurenții poartă întreaga responsabilitate civilă, contravențională și penală pentru orice daună cauzată de persoane terțe în timpul cursei.
în cazul când s-a constatat un accident, concurenții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control.
concurenții conștientizează că organizatorii depun toate eforturile pentru sistarea traficului pe întreaga durată a desfășurării cursei, și se obligă să traverseze cu prudență locurile deschise traficului auto și să respecte indicațiile echipajelor de poliție și ale voluntarilor în orice situație.
concurenții se obligă să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător.
concurenții înțeleg că organizatorul depune eforturi pentru a asigura mărimea de tricou potrivită fiecărui participant, iar în cazul în care organizatorul nu mai dispune de mărimea potrivită, concurentul va accepta altă mărime la tricou.
concurenții își asumă responsabilitatea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.

6.2. RESPONSABILITĂȚILE ORGANIZATORULUI
Organizatorul se obligă să:
marcheze corespunzător traseul pentru ca participanții să nu se abată de la traseu.
evidențieze porțiunile periculoase de traseu.
asigure premierea participanților conform informațiilor prezentate în capitolul Premiere.
respecte normele de protecție a mediului înconjurător prin amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor pe întregul traseu.
susțină o ședință tehnică premergătoare competiției, să anunțe eventualele modificări, mai prioritare decât informațiile prezentate anterior.

SECȚIUNEA 7. CONTACTE
A.O. Clubul Sportiv „SPORTER”
Sediul în mun. Chișinău, str. Calea Orheiului 28/1, MD-2059
Program de lucru:
Luni-vineri de la 09:00 -18:00;
Pauza de masă 13:00 -14:00;
Zile de odihnă: sâmbăta și duminică.
IDNO/codul fiscal 1013620009909,
IBAN MD53VI000002224003323MDL în B.C. „Victoriabank” S.A. fil. 3 Chișinău
BIC VICBMD2X416
telefon: 022111072
e-mail: event@sporter.md
site: www.sporter.md
Președinte - Dmitri VOLOȘIN

Declarațiile participanților

Chisinau big hearts marathon
Chisinau big hearts kids marathon