CAPITOLUL 1. ORGANIZATORUL ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEICompetiția «CHISINAU INTERNATIONAL MARATHON» (denumită în continuare «Competiție») este organizată de A.O. Clubul Sportiv ”Sporter”, în parteneriat cu compania “SIMPALS” și cel mai popular panou de anunțuri din Moldova 999.md.
Obiectivul A.O. Clubul Sportiv “Sporter” constă în promovarea sportului și a modului activ de viață în rândul cetățenilor RM, cât și în implicarea comunității locale în activități de promovare a sportului și a avantajelor acestuia.
Participanții Competiției sunt obligați să respecte regulile și termenii Regulamentului Competiției (denumit în continuare «Regulamentul»). Regulamentul este accesibil oricărui doritor pe site-ul
www.marathon.md. Prin participare la această Competiție, participanții își dau acordul de a respecta și a îndeplini toate prevederile, regulile și condițiile, expuse în prezentul Regulament.
Scopurile și sarcinile cursei:- promovarea stilului de viață sănătos;
- îmbunătățirea abilităților sportive ale participanților;
- identificarea celor mai puternici participanți în categoriile relevante;
- stabilirea contactelor amicale între amatorii sportului.
CAPITOLUL 2. PERIOADA ȘI ZONA DE DESFĂȘURARE A COMPETIȚIEI2.1. DATA ȘI LOCUL DE DESFĂȘURARE AL EVENIMENTULUI:Competiția va avea loc în ziua de duminică, 28 septembrie 2025, la ora 09:00, în mun. Chișinău. Zona de Start și Finiș va fi amplasată în Piața Marii Adunări Naționale, în conformitate cu Desfășurarea Competiției, după cum prevede CAPITOLUL 3 din prezentul Regulament.
CAPITOLUL 3. DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI3.1. DISTANȚE COMPETITIVEToate cursele competitive vor fi desfășurate duminică (28 septembrie 2025).
- Maraton – Cursă individuală de 42 km 195 m;
- Semimaraton – Cursă individuală de 21,097 km;
- Cursa de 10,5 km – Cursă individuală;
- Cursa de 5 km – Cursă individuală;
3.2. PARTICIPANȚI ȘI DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEIAceastă competiție este destinată în mod egal copiilor, tinerilor și adulților, care vor concura pe distanțele stabilite de organizatori în dependență de vârstă și nivelul de pregătire sportivă.
- La maraton (42 km 195 m) pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani la momentul sau până în ziua desfășurării competiției (DOAR ÎN SOȚIA PĂRINȚILOR SAU A ANTRENORULUI!). Participanții de la 18 ani pot participa independent.
- La semimaraton (21 km 0975 m) pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani la momentul sau până în ziua desfășurării competiției (DOAR ÎN SOȚIA PĂRINȚILOR SAU A ANTRENORULUI!). Participanții de la 18 ani pot participa independent.
- la competiția 10,5 km pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani la momentul sau până în ziua desfășurării competiției (DOAR ÎN SOȚIA PĂRINȚILOR SAU A ANTRENORULUI!). Participanții de la 16 ani pot participa independent.
- la competiția 5 km pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani la momentul sau până în ziua desfășurării competiției (DOAR ÎN SOȚIA PĂRINȚILOR SAU A ANTRENORULUI!). Participanții de la 16 ani pot participa independent.
Doritorii de a participa la competiție trebuie să acceseze pagina ”Înregistrare” pe site-ul oficial al evenimentului
www.marathon.md înainte de termenul limită indicat. Pentru cursele competitive înregistrarea în ziua desfășurării evenimentului NU se efectuează.
3.3. CURSE PENTRU COPIIToate cursele pentru copii vor fi desfășurate sâmbăta (27 septembrie 2025). Programul curselor va fi publicat pe site-ul oficial. Regulamentul curselor pentru copii poate fi găsit
AICI.
3.4 TRASEELE DE PARCURGERETraseele competitive vor fi delimitate cu ajutorul gardurilor de partajare și marcajelor speciale și vor fi supravegheate de arbitrii competiției și polițiștii, care vor monitoriza situația în diverse puncte de pe traseu. Descrierea și harta traseelor sunt accesibile pe site-ul oficial al competiției.
- cursa de 5 km: PMAN – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Ismail) – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – PMAN;
- cursa de 10 km: PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN;
- semimaraton (21 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (2 cercuri a câte 10,5 km);
- maraton (42,195 km): PMAN – bd. Ștefan cel Mare – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor) – bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) – bd. Ștefan cel Mare – PMAN (4 cercuri a câte 10,5 km).
3.4.1 MODIFICAREA TRASEULUI ȘI ANULAREA CURSEI.În cazul condițiilor de vreme nefavorabile, organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, limitele de timp sau chiar de a stopa/anula/amâna competiția.
În acest caz, participanții vor fi informați prin intermediul poștei electronice, iar informația mai detaliată va fi afișată pe site-ul competiției.
3.5. ÎNREGISTRARE ȘI CONDIȚII DE PARTICIPAREÎnscrierea participanților este efectuată prin intermediul înregistrării online pe site-ul www.marathon.md.
La înregistrare, fiecare participant:
- declară că înțelege și acceptă regulile și condițiile de participare la «Chișinău International Marathon», cât și termenii regulamentului competiției.
- își dă acordul că imaginile sale și alte date publice, precum rezultatele obținute, tabelul competiției, pot fi utilizate în materialele de promovare a evenimentului, precum fotografii, placate, video, interviuri, etc.
Important! Numărul de participanți este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare competiție:
- maraton – 400 participanți;
- semimaraton – 800 participanți;
- cursa de 10,5 km – 1400 participanți;
- cursa de 5 km – 1400 participanți;
Formularele în care nu au fost completate toate câmpurile și înregistrările neachitate se vor considera incomplete și vor fi anulate.
3.6. MODIFICAREA ÎNSCRIERIIModificarea înscrierii (înlocuirea persoanelor, corectarea datelor personale) pentru cursele maraton, semimaraton, cursa de 10,5 km și 5 km, poate fi efectuată cu cel puțin 30 zile înainte de ziua evenimentului și această opțiune costa 50 MDL.
Pentru înfăptuirea modificărilor sunt necesare următoarele informații:
De la beneficiarul slot-ului - OrderID, numele și prenumele, data de naștere, numărul de telefon, e-mail, mărimea la tricou.
De la persoana cărei îi este transmis slotul - Numele și prenumele, data de naștere, numărul de telefon, e-mail, mărimea la tricou.
Această modificare se înfăptuiește prin prezența fizică în oficiul Sporter, la adresa str. Calea Orheiului 28/1, et.2. Taxa serviciului este de 50 MDL.
!!! Nu se poate efectua modificare la distanța de participare !!!3.6.1. În cazul renunțării la participarea în competiție și/sau neprezentării la eveniment, restituirea taxei de înregistrare nu este posibilă. Este permisă doar înlocuirea unui participant cu altul, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de data evenimentului.
3.7. METODE DE ACHITARE3.7.1. Achitarea taxei de participare pentru persoanele fizice:Achitarea taxei de participare poate fi efectuată online, prin intermediul cardului Visa, Master Card sau Raduga, prin intermediul terminalului (QIWI, Run Pay MMPS), sau în numerar la sediul organizatorului. Informația mai detaliată despre metodele de achitare este accesibilă pe pagina oficială a evenimentului
www.sporter.md.
3.7.2. Achitarea taxei de participare pentru persoanele juridice:Persoanele juridice pot achita taxa de participare prin transfer sau card bancar. Pentru a solicita cont de plată pentru participare, persoana juridică trebuie să înregistreze online toți angajații care doresc să participe la competiție prin intermediul formularului disponibil pe
www.sporter.md., selectând metoda de achitare prin numerar.
După ce toți participanții din partea persoanei juridice sunt înregistrați, se va expedia un e-mail pe adresa event@sporter.md cu datele de identificare a companiei și lista participanților cu distanțele alese. După ce contul de plată va fi achitat, organizatorii vor confirma înregistrările participanților din lista companiei, integral.
ATENȚIE! Notele de plată pentru achitarea prin transfer se pot solicita doar până în data de 24 septembrie inclusiv. Achitarea prin transfer se acceptă până în ziua de 24 septembrie.
3.8 Condiții de participarePentru a ridica kit-ul de start, participantul trebuie să corespundă următoarelor condiții:
- alergătorul trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani (participanții care încă nu au atins majoratul trebuie să prezinte declarația în scris de la părinți și/sau antrenor).
- alergătorul trebuie să prezinte o confirmare a achitării taxei de participare.
- alergătorul trebuie să prezinte buletinul de identitate în original.
Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza înregistrarea unui participant din motive obiective.
3.9 DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERELa ridicarea kit-ului de start pentru cursele maraton, semimaraton, cursele de 10,5 km și 5 km, participantul semnează declarația pe propria răspundere, confirmându-și astfel participarea și nivelul de pregătire fizică.
În cazul minorilor, declarația pe propria răspundere va fi semnată de unul dintre părinți sau alt reprezentant legal.
3.10. KIT-UL DE STARTKit-ul de start conține tricoul oficial, rucsacul oficial, numărul de concurs cu cip de cronometrare încorporat.
De asemenea, kit-ul poate include materiale/obiecte promoționale din partea partenerilor.
După traversarea liniei de finiș, participanților care s-au încadrat în limita de timp li se va înmâna medalia de finiș a evenimentului.
Organizatorii depun toate eforturile pentru a furniza fiecărui participant tricoul evenimentului în mărimea specificată în cererea de înregistrare. Cu toate acestea, organizatorii nu garantează că mărimea tricoului din pachetul de start va corespunde cu cea specificată în cererea participantului.
3.11. ECHIPAMENTUL PENTRU COMPETIȚIE. NUMĂRUL DE PARTICIPARENumerele de concurs vor fi oferite de către organizatori.
Pentru cursele maraton, semimaraton, 10,5 km și cursa de 5 km, numerele de concurs (cu cip de cronometrare încorporat) vor fi eliberate participanților împreună cu kit-ul de start, în conformitate cu programul publicat în zilele anterioare cursei.
În ziua desfășurării cursei (între 06:00 – 08:30), kit-urile de start vor fi eliberate doar participanților deja înregistrați și confirmați, care nu locuiesc în mun. Chișinău.
Participantul singur are grijă ca cipul electronic de cronometrare, alipit numărului de concurs, să nu fie dezlipit de acesta, deteriorat sau acoperit de îmbrăcăminte.
Va fi descalificat automat orice participant, care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.
În ziua competiției NU va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs în cazul pierderii și nici schimbul de numere între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu și la finiș.
ATENȚIE! Alergătorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificați automat. Este responsabilitatea participanților să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din față și să nu deterioreze cip-ul electronic.
3.12. START – LIMITE DE TIMP – REDESCHIDEREA DRUMURILOR PENTRU TRAFICVă rugăm să faceți cunoștință cu programul oficial al evenimentului pe site-ul www.marathon.md pentru a afla ora startului fiecărei curse.
- maraton este de 6 ore.
- semimaraton este de 3 ore.
- cursa de 10,5 km este de 1 oră și 30 de minute
- cursa de 5 km este de 45 de minute
Participanții care ajung la Finiș după intervalul de timp alocat nu vor fi incluși în clasamentul cursei la care au participat și nu vor primi medalia cursei.
Participanții care nu se încadrează în limita de timp vor fi avertizați de către arbitri și vor fi nevoiți să treacă în zona de start/finiș.
ATENȚIE! Se interzice continuarea cursei după depășirea limitei de timp. După aceste limite de timp, drumurile vor fi redeschise traficului, iar organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.
3.13. STABILIREA REZULTATELORPentru cursele maraton, semimaraton, cursele de 10,5 km și 5 km «clasamentul oficial» va fi stabilit cu ajutorul cronometrării electronice și va fi accesibil pe site-ul competiției în maxim 24 de ore după finalizarea curselor.
Premierea în categoria ABSOLUT - are loc după GUN TIME (timpul de la startul oficial, până la traversarea liniei de finiș)
Premierea în categoria AGE GROUP - are loc după NET TIME (timpul de la traversarea liniei de start, până la momentul traversării liniei de finiș)
La distanța de 5 km nu este premiere în categorii de vârstă.
CAPITOLUL 4. NOTIFICAREA ȘI ÎNMÂNAREA PREMIILOR 4.1. TITLURI ȘI PREMIIPremierea ABSOLUT
Maraton (42 km 195 m)Câte 6 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-VI.
Premii bănești:
- Locul 1 – 15 000 lei
- Locul 2 – 10 000 lei
- Locul 3 – 8 000 lei
- Locul 4 – 4 000 lei
- Locul 5 – 3 000 lei
- Locul 6 – 2 000 lei
Semimaraton (21,097 km)Câte 3 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
- Locul 1 – 7 000 lei
- Locul 2 – 5 000 lei
- Locul 3 – 3 000 lei
Absolut 10 KMCâte 3 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
- Locul 1 – 4 000 lei
- Locul 2 – 2 000 lei
- Locul 3 – 1 000 lei
Absolut 5 KMCâte 3 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
- Locul 1 – 3 000 lei
- Locul 2 – 2 000 lei
- Locul 3 – 1 000 lei
*Conform legislației în vigoare, din suma totală a premiului se vor reține impozitele legale.
Premierea pe categorii de vârstă3 locuri premiate: bărbați și femei, locurile I-III.
Semimaraton (21,097 km), maraton 42 km 195 m (masculin/feminin):
- de la 14 până la 19
- de la 20 până la 24
- de la 25 până la 29
- de la 30 până la 34
- de la 35 până la 39
- de la 40 până la 44
- de la 45 până la 49
- de la 50 până la 54
- de la 55 până la 59
- de la 60 până la 64
- de la 65 până la 70
- de la 70 până la 74
- de la 75 până la 79
- de la 80 +
Diplomele de participare (maraton 42 km 195 m, semimaraton (21,097 km), 10 km și 5 km) vor fi în format electronic și vor putea fi descărcate de pe site-ul competiției în maxim două zile după eveniment.
Premiere în categorie Absolut se face conform Gun Time, iar în categorie de vârsta conform Timpul Personal.
Festivitatea oficială de premiere va avea loc în zona start/finiș. Pentru a afla ora exactă a festivității, vă rugăm să consultați programul oficial al competiției.
CAPITOLUL 5. DESCALIFICAREA ȘI RETRAGEREA DIN COMPETIȚIEDacă participantul decide să se retragă din competiție și/sau nu se prezintă la eveniment, taxa de participare NU îi va fi rambursată.
În acest caz vă recomandăm să găsiți un înlocuitor, cu posibilitatea de transmitere a kitului de participare nu mai târziu de 30 zile înaintea evenimentului.
5.1. DESCALIFICAREDescalificarea participanților se va efectua în următoarele cazuri:
- nerespectarea indicațiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu și purtarea numărului de concurs pe partea din față a tricoului.
- comportament nesportiv.
- nerespectarea indicațiilor primite din partea organizatorilor sau voluntarilor.
- scurtarea traseului.
- utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.
- organizatorul sau serviciul de ambulanță consideră că trauma atletului nu îi mai permite să continue cursa.
- schimbarea sau pierderea numărului de concurs.
- depășirea timpului limită destinat curselor.
- ajutorul Pacer-ului care participă la distanță diferită (descalificare pentruambii participanți)
- ieșirea pe traseu după finișul distanței pentru a servi drept Pacer (descalificare pentruambii participanți)
În cadrul Chisinau Marathon, participanților din categoria Elite li se oferă posibilitatea de a-și plasa singuri gelurile energetice pe traseu. Cu toate acestea, este important să se menționeze că participantul poartă întreaga responsabilitate pentru plasarea și asigurarea utilizării acestor geluri exclusiv de către propria persoană.
Organizatorii maratonului nu își asumă responsabilitatea pentru gelurile energetice furnizate de către participanți și nu garantează disponibilitatea sau utilizarea acestora de către alți participanți la competiție.
Vă rugăm să vă asigurați că vă monitorizați propriile resurse și să vă asigurați că acestea sunt utilizate doar de către dumneavoastră, excludând posibilitatea ca alți participanți să le utilizeze. Aceasta va contribui la asigurarea unor condiții corecte și egale pentru toți participanții la maraton.
5.2. CONTESTAȚIIOrice participant poate depune o plângere împotriva altui participant în cazul când acesta a încălcat regulile competiției sau împotriva deciziei oficialilor.
CAPITOLUL 6. CONDIȚII ADMINISTRATIVE6.1 Condiții administrative (pe timpul curselor)Organizarea evenimentului revine Organizatorului Clubului Sportiv Sporter și după caz co- organizatorilor care care se ocupă de organizarea evenimentului.
Participanții care renunță la curse pe parcursul evenimentului sunt rugați sa se prezinte în zona Start/Finish pentru a anunța arbitrul de traseu din acea locație despre acest abandon.
Competiția va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentări care se va afla în apropierea zonei de Start/Finish.
6.2. Condiții administrative excepționaleÎn caz de situații excepționale care împiedică desfășurarea în siguranță a evenimentului (ex: condiții meteo extreme), evenimentul va fi amânat sau chiar anulat.
În cazul amânării evenimentului, taxele de participare nu sunt returnabile.
În cazul anulării evenimentului participanții vor primi kitul de participare integral, inclusiv și taxa de participare achitată conform prezentului Regulament.
6.3. Condiții administrative (generale)În conformitate cu prezentul Regulament, Organizatorii vor face publice datele cu privire la câștigători și premiile acordate în cadrul acestei Competiții. Lista câștigătorilor va fi publicată după eveniment în maxim 7 zile pe site-ul oficial.
Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/câștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament, al declarației participanților pe propria răspundere și legislației în vigoare.
Participanților le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfășurare a competiției sub sancțiunea descalificării din competiție. Aceștia vor putea folosi fie coșurile de gunoi amplasate pe traseu sau sacii menajeri puși la dispoziție de către organizatori în zona de Start/Finish. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în zonele special amenajate.
Este interzisă participarea la competiție/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influența acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului. Persoanele care vor încălca aceste prevederi vor fi îndepărtate din zona evenimentului de către organizatori, cu ajutorul organelor de drept, dacă va fi cazul.
Pentru a asigura un mediu confortabil pentru toti participanții, aducem la cunostință că
intrarea repetată în Zona de Relaxare nu este permisă. După ce participantul a ieșit din această zonă, nu mai are posibilitate de a intra din nou. Aceasta este o măsură pentru a asigura că toți participanții să aibă acces la resursele și spațiul necesar pentru a se relaxa în liniște.
Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data începerii competiției cu obligația de a anunța modificările intervenite pe site-ul oficial și la locul de desfășurare a competiției.
6.4. Puncte de hidratareÎn conformitate cu regulamentele internaționale, pe traseu va fi amplasate câte un punct de hidratare (apă plată, fructe), cât și în zona de Start/Finiș. La sosire, toți participanții vor beneficia de apă plată, fructe, și după caz băuturi energizante. Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.
6.5. Prim ajutor – AmbulanțăPunctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanță, pusă la dispoziție de către organizatori. Aceasta va fi poziționată în zona de Start/Finiș sau în alte zone, în funcție de necesitate. În cazul accidentării alergătorilor, arbitrii de pe traseu vor anunța serviciul de ambulanță, care se va deplasa imediat spre participant pentru a-i acorda ajutor. Alergătorii care s-au retras din cursă sunt rugați să anunțe organizatorii despre retragerea sa.
6.6. Alte condițiiEventualii susținători ai participanților (membri de familie, prieteni) pot rămâne în vecinătatea traseului, dar în afara traseului, având grijă să nu împiedice desfășurarea normală a evenimentului. Circulația rutieră va fi sistată, în măsura posibilității pe durata desfășurării competiției pe toate traseele.
Organizatorul va asigura la eveniment
- asistența medicală;
- echipajelor de poliție, conform prevederile prezentului regulament.
CAPITOLUL 7. OBLIGAȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI7.1. OBLIGAȚIILE ȘI RESPONSABILITĂȚILE PARTICIPANȚILOR- participantul se obligă să poarte pe piept și la vedere numărul de participare pe toată durata competiției.
- participantul care se retrage din cursă, indiferent de motiv, este obligat să informeze imediat organizatorii la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de cronometrare, la finiș sau telefonând la numărul de urgență care va fi anunțat preventiv și pe care îl găsiți pe site-ul oficial al competiției. Neanunțarea retragerii din cursă poate duce la anunțarea unei operațiuni de căutare și salvare (cu implicarea echipelor de salvare), toate cheltuielile fiind purtate de participantului implicat.
- participantul care a suferit eventual un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială, renunță, prin înscriere la competiție, la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicate în organizarea competiției, în special împotriva: organizatorului sau voluntarilor implicați în organizarea competiției (persoane fizice sau juridice), împotriva sponsorilor, împotriva instituțiilor publice ce susțin competiția (primărie, consiliu local, poliție, etc).
- participantul poartă întreaga responsabilitate civilă, contravențională și penală pentru orice daună cauzată de persoane terțe în timpul cursei.
- în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze la următorul punct de control.
- participanții conștientizează că organizatorii depun toate eforturile pentru sistarea traficului pe întreaga durată a desfășurării cursei, însă se angajează să traverseze cu prudență locurile deschise traficului auto și să respecte indicațiile echipajelor de poliție și ale voluntarilor în orice situație.
- participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător.
- participanții înțeleg că organizatorul depune eforturi pentru a asigura mărimea de tricou potrivită fiecărui participant, iar în cazul în care organizatorul nu mai dispune de mărimea potrivită, participantul va accepta altă mărime la tricou.
- participanții își asumă responsabilitatea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.
7.2. RESPONSABILITĂȚILE ORGANIZATORILOROrganizatorul se obligă să:
- marcheze corespunzător traseul pentru ca participanții să nu se abată de la traseu.
- evidențieze porțiunile periculoase de traseu.
- asigure 3 puncte de revitalizare pe parcursul traseului.
- asigure premierea participanților conform informațiilor prezentate în capitolul Premiere.
- asigure plasarea punctelor de cronometrare pe parcursul traseului
- respecte normele de protecție a mediului înconjurător prin amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor pe parcursul întregului traseu.
- susțină o ședință tehnică premergătoare competiției, să anunțe eventualele modificări, mai prioritare decât informațiile prezentate anterior.
7.3 MĂSURI PREVENIRE ȘI PROTECȚIE PRIVIND COVID-197.3.1 Asigurarea sănătății tuturor participanților la activitatea sportivă, procesul competițional reprezinte obiectivul prioritar al organizatorilor, care se obligă să asigure pe toată perioada petrecerii evenimentului materialele dezinfectante necesare în toate etapele evenimentului.
7.3.2 Fiecare sportiv va folosi pe perioada evenimentului doar obiecte personale (ex. prosop, sticlă de apă, echipament sportiv, etc.). Se interzice schimbul de obiecte personale.
7.3.3 Toate elementele folosite de mai multe persoane inclusiv materialele și echipamentele sportive vor fi dezinfectate periodic (odată la 3 ore) cu produse dezinfectate și bioacide, autorizate în acest scop.
7.3.4 Accesul spectatorilor la zonele de start, finiș, zona de relax a competiției este interzis.
CAPITOLUL 8. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATEAngajamentul nostru față de confidentialitate
Depunem eforturi pentru a proteja website-ul, serviciile şi utilizatorii noştri împotriva accesului neautorizat sau a modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate a informaţiilor pe care le deţinem.
Nu vom divulga/vinde niciodată unor terți neautorizați informații confidențiale și ne vom asigura prin mijloacele care ne stau la dispoziție că aceste informații sunt în siguranță.
Ce fel de date cu caracter personal culege organizatorul?Prin formularul de înscriere organizatorul colectează următoarele date personale: nume, prenume, data nașterii, sex, e-mail, telefon, serie și nr. buletin de identitate, IDNP și adresa de domiciliu.
Unde se stochează toate aceste informații?Informațiile din formularul de înscriere se stochează în baza de date a organizatorului.
Pentru ce se folosesc datele?Datele personale din formularul de înscriere se folosesc în următoarele scopuri:
- alocarea de către organizator pentru participant a unui loc în competiție;
- completarea automată a declarației pe proprie răspundere, pe care participantul trebuie să o semneze.
- furnizarea prin email a informațiilor utile privind ediția curentă și cele viitoare ale competiției;
- încadrarea automată a participantului la categoria sa de vârstă.
Cine are acces la aceste date?La aceste date are acces doar organizatorul - Asociația Obștească Clubul Sportiv “SPORTER”.
8.1 Autoritatea pentru Protecția DatelorDatele de contact ale Persoanei responsabilă cu protecţia datelor al A.O. Clubul Sportiv „SPORTER”:
privacy@simpals.comPentru problemele cu privire la protecția datelor, puteți contacta autoritatea locală reprezentată de către: Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter PersonalAdresă: MD-2004, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Serghei Lazo, 48 Website:
http://www.datepersonale.md/CAPITOLUL 9. DATE DE IDENTIFICARE ȘI BANCAREA.O. Clubul Sportiv „SPORTER”
Sediul în mun. Chișinău, str. Calea Orheiului 28/1, MD-2059
Program de lucru:
Luni-vineri de la 10:00 -17:00;
Pauza de masă 13:00 -14:00;
Zile de odihnă: sâmbăta și duminică.
IDNO/codul fiscal 1013620009909,
IBAN MD53VI000002224003323MDL în B.C. „Victoriabank” S.A. fil. 3 Chișinău
BIC VICBMD2X416
telefon: 022111072
e-mail: event@sporter.md
site:
www.sporter.mdPreședinte - Dmitri VOLOȘIN