Se desfăşoară selecţia pacemaker-ilor la Maratonul din Chişinău

IMG_9721

Dacă eşti un sportiv bine pregătit, deţii o experienţă bogată în parcurgerea distanţelor mari, eşti gata să devii un lider de grupă şi mereu să conduci alergătorii, atunci înregistrează-te în grupele pacemaker-ilor pentru orele-țintă:

Distanța de 42 km – 03:45, 04:00, 04:15, 04:30, 05:00

Distanța de 21 km – 01:45, 02:00, 02:15

Distanța de 10 km – 01:00.

Înregistrează-te acum prin completarea formularului dat.

Pentru pacemakeri înregistrarea la maraton este gratuită.

Detalii la telefonul : +373 7999 69 42

Cu siguranță toți cei interesați de alergare au auzit şi cunosc noţiunea de “pacemaker”. Neoficial, pacemaker-ii există, atâta timp de când există şi alergarea, însă o noțiune aparte acest cuvânt a căpătat abia prin anii ‘80 ai secolului al XX-lea.

Pacemaker-ii sunt alergătorii cu experienţă profesională, care deţin poziţiile de lider în timpul cursei şi încurajează ceilalţi participanţi, care urmăresc un anumit rezultat.

La etapa actuală fără ei nu se desfăşoară nici o cursă de alergare majoră, atât pe distanţe medii cât şi pe distanţe lungi. Şi, desigur, fără pacemakeri este de neimaginat un eveniment de proporții precum maraton.

Dmitry-K-2014.06.30-15.26.27La maratoanele internaționale care implică alergători cu performanțe diferite, pacemaker-ii sunt împărţiţi pe grupe, în funcție de timpul de sosire (de exemplu, 3:00, 03:30, 04:00). În așa fel, sportivii se pot orienta ritmului şi mări viteza pentru a stabili rezultatul dorit. Prin urmare, pacemarker-ii se îmbracă în culori aprinse pentru a se evidenția în mulţime şi duc semne care atrag atenţia; de regulă acestea sunt baloane cu rezultatele ţintă.

La linia de sosire, fiecare pacemaker va fi decorat cu o medalie bine-meritată a Maratonului din Chişinău!

Apropo, la primul Maraton de la Chişinău pacemaker a devenit un personaj renumit, un ratat de moarte pe nume Dji. Atunci organizatorii s-au gândit o perioadă îndelungată, s-au consultat dacă merită să i se încredinţeze o astfel de postură responsabilă unui personaj ratat…

Într-un final s-a decis să i se mai ofere o şansă lui Dji. Mai mult decât atât, el s-a înregistrat ca pacemaker la cea mai târzie oră – 18:00. În plus, posibilitatea de a fugi de moarte a devenit o motivație mai puternică pentru participanții maratonului din anul precedent.

Vă reamintim că cel de-al doilea Maraton Internațional de la Chișinău va avea loc pe 17 aprilie 2016, în centrul Chișinăului pe o distanță de 42 km, 21 km, 10 km și la 3 km.

Înregistrarea este disponibilă pe marathon.md.