PRO TV: Mii de oameni au alergat pentru sanatate (Video)

Screen Shot 2017-10-03 at 14.32.35

A fost o zi splendida, nici prea calda nici prea rece, asa ca mii de oameni au iesit din case si au alergat pentru sanatate. Cu totii au participat la un maraton, care a inchis o buna parte din centrul capitalei, spre nemultimirea soferilor, dar si a pasagerilor, deoarece mai multe rute de troleibuz si microbuz si-au schimbat traseele. Participantii, care au trebuit sa se inregistreze din timp, au putut sa aleaga intre 3 distante.

De la mic la mare sute de oameni s-au aliniat in Piata Marii Adunari Nationale. Unii atleti, altii doar amatori au rupt-o la fuga cum s-a dat startul.

In doar cateva minute centrul capitalei s-a transformat intr-un furnicar imens.

Adepti ai unui stil de viata sanatos, parintii si-au adus cu ei si copiii.

“E dificil, inca nu. 1,5 kilometri vreau sa alerg.”

Mai incantat decat cei care au alergat pe pecioarele lor a fost acest tanar in  scaun cu rotile. Ajutat de un prieten si-a propus sa parcurga distanta de 5 kilometri.

“Alerg. La ce viteza e usor. O sa fim printre primi. ”

Printre participantii la maraton s-a strecurat si un personaj mai special deghizat in “Moarte”. Mantia lunga  si  coasa nu au fost un impediment pentru a alerga.

“Dupa cine alergati? Dupa ultimul. Alergati, alergati!”

Altii au carat dupa ei niste cutii, vrand astfel sa atentioneze oamenii sa nu polueze mediul.

„E putin cam greu. Trebuia sa ajutam mediul cumva.”

Dupa numai cateva minute de miscare, la cativa metri de la linia de start, unii isi adunau toate puterile. Asa ca au luat-o la pas lent.

“Putin ne odihnim. “

Primul a parcurs cursa de 5 kilometri Clayton Stryker din Chicago. Americanul a alergat distanta in doar 16 minute si 20 de secunde.

Clayton STRYKER, PARTICIPANT, SUA: “A fost bine. A fost o cursa minunta!”

A alergat 5 kilometri si acest copil, care spune ca  distanta este floare la ureche.

La cursa de 10 km locurile I si II au fost ocupate de Raileanu Maxim, Bizniuc Mihail, angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Acesta tanara a avut nevoie de asistenta medicilor la scurt timp dupa ce a  ajuns la linia de finis.

Cei mai multi spun ca azi a fost o zi splendida pentru alergat, nici prea calda nici prea rece.

A alergat si fostul ministrul al mediului Valeriu Munteanu, care este vazut destul de des la asemenea evenimente sportive.

Altii in schimb au venit sa doar sa-i incurajeze pe cei dragi fara sa faca miscare.

Au urmat alte trei curse. Cea mai lunga  a fost cea de 42 kilometri care a blocat practic toata ziua centrul capitalei. Din aceasta cauza pe mai multe strazi sau format ambuteiaje.

Pe unele strazi la orele amiezii se circula bara la bara.

Maratonul international Chisinau este la a treia editie. La competitie au participat 17 mii de oameni.