• Română
    • Русский
    • English

UNIMEDIA va fi aproape de alergătorii Chișinău International Marathon

Site-ul de știri UNIMEDIA a devenit partener media pentru unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din țară: Chișinău International Marathon! Astfel, atât cititorii din țară, cât și cei din străinătate vor avea posibilitatea să afle informații proaspete despre eveniment, accesând portalul de știri UNIMEDIA. 

Portalul de știri UNIMEDIA a fost lansat în 2005, apoi relansat doi ani mai târziu, într-o formulă mai apropiată celei de acum. În scurt timp, a reușit performanța de a deveni portalul de știri în limba română numărul I din Republica Moldova. A fost unica sursă de informare obiectivă din timpul evenimentelor din aprilie 2009 și singurul portal de știri care a reflectat echidistant schimbările politice ce au urmat imediat după. Începând cu 1 ianuarie 2015, portalul și-a schimbat structura de conducere dar și-a păstrat diversificat politica editorială.

În 2017, design-ul site-ului a fost supus unor modificări, astfel a devenit și mai accesibil pentru dispozitivele mobile. În prezent, înregistrează lunar 400-500 de mii de vizitatori unici și generează mai mult de 5 milioane de afișări. UNIMEDIA este cel mai complex și divers portal de știri din Moldova, în care noutățile se intersectează cu opinii și analize. Deține una dintre cele mai active comunități din țară, unde există o interacțiune continuă între vizitator și autor. În ultima perioadă, portalul respectă tendințele din online la nivel mondial, în care ponderea conținutului video și multimedia devine din ce în ce mai mare. De asemenea, este una dintre cele mai populare surse de informare în limbă română pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în străinătate.

Chișinău International Marathon se află la cea de-a patra ediție și se va desfășura pe 30 septembrie. Cei care vor să participe, au posibilitatea să aleagă una dintre distanțele propuse: 42 km, 21 km, 10 km, 5 km, sau cursa gratuită de 1,5 km - FUN RUN! Înregistrarea este disponibilă pe site-ul oficial al evenimentului: marathon.md.