ȘTIRI MARATON

Cum să alergi ca să fii ,,beat’’ de fericire?

Beat de fericire – vrei să cunoști această senzație? Începe să alergi! 79% dintre maratoniști au trăit cel puțin o dată euforia alergătorului. Imediat îți explicăm ce înseamnă, cum apare și cine o simte.

Euforia alergătorului este o stare care apare în timpul unei curse de lungă distanță și chiar după finisarea acesteia. Starea respectivă se datorează eliberării de endorfine, iar rezultatul este multiplu. Astfel, pe lângă emoțiile de bucurie, hormonii fericirii ajută la ameliorarea anxietății, la normalizarea somnului, la creșterea stimei de sine și la consolidarea încrederii. Ca urmare, obții o reușită mai semnificativă în toate domeniile vieții.

Cum să-ți înveți corpul să producă acest "elixir al fericirii"? Endorfinele sunt produse tocmai atunci când alergi o perioadă lungă de timp. Începe să te antrenezi și mărește treptat sarcina astfel încât să faci față unor distanțe de 10 kilometri sau mai mult.
Pentru aceasta este nevoie de o motivație serioasă, iar decizia de a participa la maraton va fi un argument în plus. În septembrie, la Chișinău se va desfășura Big Hearts Marathon. Înscrie-te la una dintre distanțele principale – 5, 10, 21 sau 42 km, și începe să te antrenezi.
Cursa de maraton este o provocare de a te depăși pe tine însuți. Nu există învinși, fiecare participant fiind un învingător. Aleargă! Află de ce este capabil corpul tău. Descoperă în fiecare zi cum reușești să faci față sarcinilor, distanțelor și limitelor de timp. Oferă-ți o experiență fără egal!