ȘTIRI MARATON

Natalia Zbîrnea – calea către ocupația preferată

Astăzi, Natalia Zbîrnea este o sportivă profesionistă și o antrenoare de atletism mult apreciată. Ea se bucură de muncă și sport, ajută oamenii și simte că se află la locul potrivit. Cel care a călăuzit-o a fost Chisinau Marathon.
A fi de ajutor este o motivație imensă, iar Natalia primește constant recenzii de recunoștință. "Îmi place foarte mult ceea ce fac", - spune ea. "Pentru că motivez o mulțime de oameni care spun: ”Ne-ai ajutat. Ne-ai dat aripi. Ne-ai ajutat să creștem. Ne-ai ajutat să ne îmbunătățim rezultatele.” Primesc atât de multe feedbackuri încurajatoare încât înțeleg: sunt la locul meu! Sunt acolo unde trebuie să fiu și fac ceea ce trebuie. Absolut toți elevii mei obțin rezultatele dorite."

De fapt, înainte ca Chisinau Marathon să-și facă apariția în viața Nataliei, ea nu s-a gândit niciodată la o carieră de antrenoare. Ea face sport de aproximativ 20 de ani: "Îmi place să fiu atletă, îmi place să alerg. Anii de antrenament au adus rezultate bune. Totuși, dorea să crească, iar aceasta s-a întâmplat când, în 2015, maratonul a venit la Chișinău. Natalia a fost alături de Chisinau Marathon încă de la prima cursă!

"A fost un eveniment fenomenal! Chisinau Marathon avea loc pentru prima dată și toți erau foarte impresionați. Eu la fel. În primul rând, pentru că totul era organizat la noi acasă, în Chișinău. Nu trebuia să mergem nicăieri, să ne obosim pe drum. Locuiești la trei kilometri de linia de start și poți ajunge acolo la pas sau alergând. Prietenii, rudele, familia te pot susține. Alături de tine este o echipă mare de oameni care te încurajează - e ca acasă!"

Apoi a ales o distanță de 21 de kilometri și nu s-a mai despărțit niciodată de maraton. Cei 10 ani care au trecut de atunci au fost ani de dragoste și mai mare pentru acest sport și o perioadă de mari schimbări pentru Natalia. "Nu am crezut niciodată că voi deveni antrenoare și nu am presupus că voi lucra cu copii", - spune sportiva. "Dar soarta m-a adus aici. În 2018 mi s-a oferit un post de antrenor la Sporter și am acceptat."

Natalia este fericită că în viața ei există sport, alergare, maraton și elevi. Chisinau Marathon i-a schimbat viața, iar acum, sub ochii ei, sportul schimbă viața unui număr mare de elevi ai săi. Dorința lor de a alerga un maraton și de a deveni mai puternici, mai siguri pe ei, mai rezistenți și mai frumoși aduce în final schimbări pozitive în toate domeniile vieții.

Antrenoarea este sigură: oricine poate atrage aceleași schimbări pozitive în viața sa, trebuie doar să vrei. Încearcă! Înscrie-te, antrenează-te și vino la linia de start: "Dragi sportivi, sau cei care încă nu ați devenit sportivi, vă invit pe 29 septembrie în Piața Marii Adunări Naționale să alergați la Chisinau Marathon! Va fi a 10-a ediție și o zi fenomenală, incredibilă! Activă, energică și plină de emoții pozitive."

Desigur, Natalia va participa și ea la maraton pentru a alerga alături de elevii săi și pentru a-și ridica nivelul de realizări: "Am decis să alerg 42 km. Vreau să stabilesc un record personal. Pentru mine este important că se va întâmpla aici, acasă, pe distanța noastră. Vă invit cu mare drag!"