ȘTIRI MARATON

Cu ocazia participării la Chișinău Maraton 2022, Château Purcari anunță o inițiativă destinată amenajării și înverzirii unui spațiu de joacă în orașul Ștefan Vodă.

Cu ocazia participării la Chișinău Maraton 2022, Château Purcari anunță o inițiativă destinată amenajării și înverzirii unui spațiu de joacă în orașul Ștefan Vodă.



Anul acesta, echipa Purcari își va testa limitele participând la Chișinău Big Hearts Marathon, care se va desfășura pe 25 septembrie 2022.

În cadrul evenimentului sportiv, Purcari și-a propus ca, pe lângă participarea în calitate de partener al Marathonului, să întreprindă un act de donație, destinat amenajării și înverzirii unui teren de joacă de pe strada Serghei Lazo, orașul Ștefan Vodă.
Această localitate nu a fost aleasă întâmplător, fiind orașul-reședință al raionului în care este amplasat Château Purcari – Ștefan Vodă

Activitatea se va desfășura în două etape: salubrizarea și înverzirea zonelor. Acțiuni efectuate în colaborare cu autoritățile publice locale. Château Purcari și conducerea orașului Ștefan Vodă vor dezvolta un parteneriat și vor iniția procesul de lucru în timpul apropiat.

Pentru realizarea scopului propus, cei de la Purcari vor dona toate veniturile obținute în urma comercializării vinurilor în cadrul evenimentului. 

Responsabilitatea echipei Purcari față de mediul înconjurător și angajamentul pentru sustenabilitate au fost mereu prezente pe lista de obiective și priorități sociale. Printre acțiunile desfășurate de vinărie se regăsesc plantarea copacilor și arbuștilor în zone publice. Instalarea unei stații de epurare a apei pe teritoriul vinăriei.  Recent la Purcari a fost instalat un sistem fotovoltaic.


Stația asigură acoperirea a 15% din necesarul total de energie electrică din resurse regenerabile, aducând vinăria mai aproape de ambiția unei producții sustenabile și neutre în privința emisiilor de CO2. Capacitatea maximă a stației de producere a energiei regenerabile este de 240.000 kWh pe an.


Încălzirea globală este fenomenul care duce la schimbările climatice fără precedent. Ajunși să trăim în mare grabă și simțind efectele consumerismului, uităm să atragem atenție și grijă locului în care trăim. În pofida tuturor scuzelor, există posibilitatea de a schimba lucrurile spre bine. 

Prin exemplul propriu, vinăria Purcari îndeamnă oamenii să se implice cât mai activ, conștient și responsabil în acțiunile de protecție a mediului înconjurător.