ȘTIRI MARATON

Video: 10 ani de realizări sportive și conexiune la Chisinau Marathon

În fiecare an, multe orașe din întreaga lume găzduiesc evenimente sportive care conectează milioane de alergători. Este vorba despre maratoane - curse pe distanțe lungi, unde fiecare își poate testa rezistența și poate petrece timp în compania unor oameni cu idei similare.

Astăzi este greu de crezut că, nu cu mult timp în urmă, Chișinăul stătea deoparte de mișcarea internațională a maratoanelor. Între timp, desfășurarea regulată a maratoanelor este o trăsătură distinctivă a unui oraș modern și a unei societăți civilizate.

Situația s-a schimbat spre bine în 2015, când a avut loc primul maraton internațional de la Chișinău - Chisinau International Marathon. De atunci, oamenii din multe țări din întreaga lume au descoperit Chișinăul nu doar ca fiind capitala micii Moldove, ci și ca un oraș european modern.

Maratonul din 2015 a fost un punct de cotitură nu doar în ceea ce privește recunoașterea internațională a Chișinăului. Acest eveniment a arătat multor compatrioți că alergarea nu este doar sănătoasă, ci și în pas cu moda. În fiecare an ulterior, alături de oaspeții străini, mii de cetățeni moldoveni de diferite vârste aleargă pe distanța aleasă, își depășesc limitele și pur și simplu își petrec timpul liber pentru îmbunătățirea sănătății.

Numărul participanților la Chisinau International Marathon crește cu fiecare an. Pasionații de alergare devin din ce în ce mai numeroși, iar acesta este un motiv excelent pentru a ne uni într-o mare familie. Haideți să ieșim împreună la alergare de fiecare dată când avem ocazia și să ne bucurăm de această activitate! Înregistrați-vă la ediția aniversară de 10 ani a Chisinau Marathon, care va avea loc pe 28-29 septembrie!