ȘTIRI MARATON

UNHCR în Republica Moldova

Să demonstrăm inimile noastre mari

"Sunt suficient de puternică încât să-i fac pe alții să creadă din nou în visele lor." Acestea sunt cuvintele Yusrei Mardini, o înotătoare din Echipa Olimpică a Refugiaților și Ambasadoarea Bunăvoinței a Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR). Yusra și sora ei au contribuit la salvarea vieților altor refugiați atunci când barca lor a început să se scufunde în timpul traversării Mării Egee. Au înotat ore în șir, împingând barca în siguranță și ajungând în cele din urmă pe țărmurile Greciei. Parcursul Yusrei, asemenea parcursului multor refugiați, simbolizează capacitatea de a învinge dificultățile cu curaj și determinare și a devenit un exemplu de solidaritate.

Urmând exemplul ei, UNHCR vă invită să vă alăturați ediției din 2023 a Maratonului Inimilor Mari la Chișinău și să sărbătorim oamenii care ne inspiră în viețile noastre. Dedicați-vă participarea acelei persoane din viața dvs., din comunitatea dvs., care a avut un impact pozitiv. O persoană care a demonstrat curaj și determinare în a produce o diferență în jurul lor.

Pentru al doilea an consecutiv, suntem entuziasmați să facem parte din cel mai mare și distractiv eveniment de alergare din Republica Moldova, promovând un stil de viață sănătos și susținând dezvoltarea unei culturi sportive în țară. Sportul ne aduce împreună, promovând incluziunea și conexiunile între oameni. Ce modalitate mai bună de a participa decât să sărbătorim pe cei care ne inspiră?

Alătură-te nouă pentru a dedica alergarea cuiva cu o inimă mare.