ȘTIRI MARATON

Chisinau Big Hearts Marathon - antrenamentele pot schimba viața

Ești pregătit/ă pentru cel mai important eveniment de alergare al anului? Începând cu luna aprilie, organizăm în mod regulat antrenamente în aer liber pentru participanții la Chisinau Big Hearts Marathon, susținut de Visa. Hai și tu cu noi! Schimbă-te pe tine, schimbă-ți viața!

Antrenamentele sunt importante pentru toată lumea, întrucât sportul nu numai că oferă energie și îmbunătățește starea fizică, ci și dezvoltă abilitățile mentale.

Cele mai recente studii demonstrează că atunci când antrenăm mușchii, antrenăm, de asemenea, aproximativ ⅔ din celulele creierului - neuronii! Mai mult, s-a constatat că în timpul activităților fizice, mușchii eliberează molecule asemănătoare hormonilor, numite miokine, care îmbunătățesc funcționarea creierului și îl rejuvenează, în special zonele legate de memorie. Prin urmare, antrenamentele de alergare reprezintă o ocazie excelentă pentru a reflecta asupra lucrurilor importante, pentru a reține informații utile sau pentru a găsi soluții pentru probleme complexe.
Iar dacă îți setezi obiective mari, cum ar fi să parcurgi una dintre distanțele unui maraton, atunci antrenamentele devin cu adevărat vitale. Mai ales dacă ai un antrenor experimentat alături de tine.
Tocmai de aceea, încă din aprilie, organizăm antrenamente gratuite în parcurile orașului, sub îndrumarea unor antrenori calificați. Participanții au fost învățați cum să se încălzească corect înainte de cursă, și-au îmbunătățit tehnica de alergare și au însușit metode de exersare eficiente.

La antrenamentele noastre au participat diferiți oameni - atleți experimentați, începători, chiar și copii! Fiecare s-a ales cu informații utile și a dobândit abilități valoroase. În plus, la fiecare antrenament am organizat tombole cu premii oferite de partenerii maratonului. Alte beneficii de care au putut să se bucure cei care au venit la antrenamente au fost sesiunile foto gratuite, deoarece participanții au fost însoțiți de un fotograf profesionist.
Până astăzi am organizat deja 9 antrenamente, iar ultimul, cel de-al 10-lea, va avea loc pe 17 septembrie, în Parcul Valea Morilor. Partener oficial al ultimului antrenament este MallDova.

Le mulțumim tuturor sportivilor, antrenorilor Vitalie Georgiță și Natalia Zbîrnea, precum și partenerilor pentru participarea la această serie de antrenamente. Ați demonstrat cât de interesante și eficiente pot fi activitățile sportive. Fiecare pas contează, fiecare mic efort ne apropie și mai mult de obiectivul final.
Prieteni, faceți loc în viața voastră pentru sport! Umpleți-vă zilele cu mișcare și nu uitați să vă înregistrați la Chisinau Big Hearts Marathon, susținut de Visa! Ne vedem la start!