ȘTIRI MARATON

Chisinau Big Hearts Marathon – astrul luminos din constelația maratoanelor

Ce au în comun Boston, Polul Nord, Cape Town și Chișinău? Se asociază cu celebrele maratoane internaționale. Și chiar dacă Big Hearts Marathon nu este încă cel mai popular și nici cel mai rapid, el capătă tot mai multă amploare, viteză și prestigiu.

Cele 6 maratoane majore

Cea mai mare performanță pentru un maratonist este să adune cele șase medalii din seria World Marathon Majors. WMM reunește șase dintre cele mai importante maratoane de pe planetă: cel din New York, Chicago, Berlin, Boston, Tokyo și Londra.

Sportivii se califică pentru aceste maratoane atât de riguros încât participarea la aceste curse este deja o realizare, iar titlul de Six Star Finisher echivalează cu cel de Superman.
Minunate și teribile

Mai există și alte maratoane celebre. Maratonul arctic se aleargă pe gheață, cu vânt puternic și temperaturi scăzute, ceea ce adaugă duritate cursei.

Maratonul The Great Wall din China nu este despre gheață. În schimb, participanții parcurg Marele Zid Chinezesc – peste 5 000 de trepte și o ascensiune de 1 500 de metri.

Maratonul din Paris trece pe lângă numeroase atracții, inclusiv Turnul Eiffel. Participanții la Maratonul din Cape Town aleargă de la un ocean la altul, traversând peisaje fabuloase. Sportivii se pot bucura de priveliști, dacă mai au putere, desigur.
Cel care unește inimile

Chisinau Big Hearts Marathon, care se desfășoară din 2015, are un loc binemeritat în galaxia mondială a maratoanelor. În 2017, acesta a fost certificat de Asociația Internațională de Maratoane și Curse de Distanță (AIMS).

Big Hearts Marathon este în prezent un eveniment sportiv de amploare, cu multe momente importante. Atrage zeci de mii de sportivi din peste 50 de țări. Concurenți de pe diferite continente, cu vârste și niveluri de pregătire diferite vin să participe, uniți de pasiunea pentru sport.

Înscrie-te și tu la Chisinau Big Hearts Marathon! Alege distanța de 42, 21, 10 sau 5 km și vino la start.