ȘTIRI MARATON

Chisinau Marathon un eveniment sportiv de calibru internațional

Cu fiecare an, Chisinau Marathon devine un magnet pentru alergători pasionați din întreaga lume, transformând Moldova într-o destinație turistică pentru evenimentul sportiv de calibru internațional. Ediția din 2023 a adunat participanți din 25 de țări, marcând un record de diversitate.
Din țara vecină, România, a fost prezent cel mai mare număr de alergători în jur de 70 de participanți. A doua destinație din care vin participanți să se delecteze cu atmosfera de la Chisinau Marathon este SUA. În 2023 au participat 24 de alergători veniți de peste oceanul Atlantic. Din Italia au fost prezenți 22 de alergători astfel contribuind la atmosfera internațională a Chisinau Marathon.
Dar diversitatea nu se oprește aici. Participanți din Mexic, Danemarca, Belgia, Marea Britanie, Austria, Norvegia, Suedia, Franța, Sudan, Cehia, Spania, Canada, Polonia, Egipt și altele au adăugat un farmec internațional unic evenimentului. Este un adevărat fest al culturilor și al spiritului sportiv care transcend granițele.
Pentru ediția din 2024, Chisinau Marathon așteaptă cu nerăbdare să îi întâmpine pe alergătorii din toate colțurile lumii, continuând să creeze amintiri și sărbătorind a zecea aniversare, care va avea loc pe 29 septembrie. Vom sărbători împreună spiritul maratonului și diversitatea internațională, prietenie și realizări personale. Înregistrează-te și hai să facem la Chisinau Marathon 2024 momente de neuitat pentru toată lumea!