ȘTIRI MARATON

Cine a spus că să alergi desculț este greu?

Pe 13 septembrie, angajații Simpals, conduși de Dmitri Voloshin, au decis să meargă la Parcul Dendrariu pentru un antrenament „desculț”, pentru a vedea singuri că alergarea desculț este, de fapt, ușoară.
Înainte de începerea antrenamentului, Dmitri Voloshin, care urmează să cucerească distanța maratonului desculț pe 30 septembrie, alergând 42 km peacemaker timp de 4 ore, a vorbit despre ce este alergatul desculț și cum a ajuns la asta. El a împărtășit experiența sa de alergare, a subliniat că alergarea desculț doare mai puțin ligamentele, deoarece persoana începe automat să alerge corect - pe degetele de la picioare. Angajații Simpals au ascultat neîncrezător, dar după încălzire și primii metri de alergare s-au lăsat duși de cap: mai întâi au alergat pe asfalt, apoi au trecut la alergat pe iarbă.


Una dintre participanții la antrenament și-a rănit ușor piciorul, fapt pentru care Voloshin a asigurat-o că orice alergător are răni minore la orice distanță.
Rezultatul antrenamentului „disculț”, sau așa cum au glumit locuitorii Simpals - „bossa nova”, a fost de 3 km, ceea ce pentru mulți s-a dovedit a fi neobișnuit de dificil.

Puteți afla mai multe despre antrenament uitându-vă la raportul foto complet. Și pe 30 septembrie, nu ratați grandiosul festival al sportului din chiar inima Chișinăului - al patrulea Maraton Internațional Chișinău. Înscrieți-vă pe marathon.md și veniți cu familia, prietenii și oamenii care vă plac! Fugi pentru că este ușor!