ȘTIRI MARATON

Cum să măsurăm în cifre evenimentul Chisinau Big Hearts Marathon 2022

Chisinau Marathon nu este doar despre distanțe și kilometri. Am estimat amploarea, a celui mai important eveniment sportiv a țării în date neobișnuite.  

  • În acest an a avut loc a 8-a ediție a Chisinau Big Hearts Marathon. Cel mai tânăr participant avea vârsta de 5 ani, iar cel mai vârstnic - 85. Deci, niciodată nu e târziu sau prea devreme să participi la Chisinau Big Hearts Marathon. 

  • Cu fiecare an, maratonul este tot mai popular și dacă am fi cusut toate tricourile, care le-au primit participanții în pachetele de start, am fi obținut o pânză cu lungimea de 5,6 km - un pic mai mult decât una din distanțele principale a maratonului! Iar dacă toți participanții ar forma un cerc, lungimea lui ar depăși 8 km. Dacă ar fi adunați toți participanții, inclusiv susținătorii și voluntarii, cu siguranță am depăși întreaga distanță de 42 km.

  • În timpul evenimentului, participanții au consumat 15 533 litri de apă și 3400 kg de fructe, iar  asta doar ce a fost pregătit de către organizatori. 

  • La finiș fiecare participant a primit o medalie, iar împreună cu design-ul, care includea elementul detașabil în formă de inimioară, și care o puteai dărui persoanei dragi cântăreau 800 kg. O singură inimioară e aproape lipsită de greutate, dar totuși adunate împreună toate simbolurile iubirii ar cântări tocmai 7 kg. 

  • O foaie de hârtie, are o greutate minimă, aproape nesimțită, dar totuși toate foile care au fost folosite pentru declarațiile participanților au constituit 19 kg.

  • Cum mai putem măsura estimativ sărbătoarea? S-ar putea în elemente, care s-au folosit pentru delimitarea zonelor, cum ar fi gardurile detașabile: s-au utilizat 1772 de bucăți. 

  • Și totuși rezultatul principal a maratonului este inestimabil - fericirea, zâmbetele și bucuria nelimitată.