ȘTIRI MARATON

5 motive să începi să alergi chiar astăzi

În fiecare an, în întreaga lume au loc circa 800 de maratoane. Acestea atrag milioane de participanți, mulți dintre ei fiind nevoiți să parcurgă mii de kilometri ca să ajungă la competiție. De ce? Iată 5 motive pentru a începe să alergi de azi și să îți propui o provocare la Big Hearts Marathon din septembrie.

Motivul #1: sănătatea

Alergarea continuă într-un ritm moderat fortifică aproape toate organele și sistemele și te face mai rezistent. Practicarea regulată te ajută să scapi de kilogramele în plus și să-ți îmbunătățești starea plămânilor și a sistemului cardiovascular. Datorită creșterii aportului de sânge, multe persoane reușesc să scape de rigiditatea musculară, iar odată cu ea dispar și durerile cronice. Organismul tău va avea de câștigat!

Motivul #2: starea de bine psihologică

În timp ce alergi, organismul tău produce endorfine, care contribuie la ameliorarea stresului și a anxietății. Nu în zadar alergarea a fost numită cel mai simplu leac pentru depresie. Pentru mulți, este un fel de meditație, o șansă de a fi singur cu tine însuți și de a-ți structura gândurile. Așadar, alergarea este un stimulent natural al creierului care te ajută să te concentrezi și să te descurci mai bine cu ceea ce faci.
Motivul #3: motivația

Fiecare are propria motivație pentru a alerga, dar absolut toți maratoniștii pot numi motivele principale care îi determină să alerge din nou și din nou. Acestea sunt: satisfacția, mândria, bucuria, sentimentul de realizare și depășirea propriilor limite fizice.

Motivul #4: voința

Alergarea îți fortifică nu numai corpul, ci și spiritul. Dacă începi să practice alergatul, învingi lenea și, prin urmare, îți antrenezi voința. În același timp, crește respectul de sine, stabilitatea emoțională și bunăvoința. Faptul că ai parcurs un maraton devine un eveniment important din viața ta. Este o limită pe care o depășești, iar odată ce ai depășit-o, începi să te simți puternic și încrezător, și consideri această victorie drept sursa principală a realizărilor tale ulterioare. Adesea, depășirea distanței de maraton dă start unei serii de alte realizări – de carieră și personale.
Motivul #5: emoțiile

Maratonul este o sărbătoare. Atunci când mii de oameni cu aceleași valori, uniți de pasiunea pentru sport, se aliniază la linia de start, energia este pur și simplu de nebănuit! La ce eveniment mai poți simți același nivel de emoție și entuziasm? Iată de ce mulți oameni, după ce participă la un maraton, fac tot posibilul să ajungă și la alte evenimente de acest gen.

Totuși, mulți afirmă că prima cursă este cea mai importantă. Încearcă! Alege între 5, 10, 21 sau 42 de kilometri, înscrie-te și începe să te pregătești! Drumul către orice victorie începe cu primul pas.