ȘTIRI MARATON

Video: un certificat cadou și un nou univers. Interviu cu Octavian Beicu

Într-o zi, Octavian Beicu a primit un cadou care a schimbat viața întregii sale familii. Un certificat pentru Chisinau Marathon l-a adus la linia de start, și l-a ajutat să creadă în forțele proprii, să-și descopere punctele forte, să cunoască oameni interesanți și să-i reunească pe cei dragi.
Octavian Beicu are 50 de ani. Este energic și viguros, realizând în mod constant planuri ambițioase. De exemplu, a alergat recent 32 de kilometri pe o pistă montană în România - impresionant, nu-i așa? Octavian și-a dat seama de potențialul său acum câțiva ani, când a primit un cadou neobișnuit.

„O rudă mi-a dăruit un certificat pentru Chisinau Marathon, cursa de 5 km, – spune el. – Așa am devenit participant la cea de-a patra ediție a maratonului, iar de atunci am rămas un fan și un participant fidel al acestui frumos eveniment”.

Până atunci, Octavian obișnuia să meargă pe bicicletă și să alerge un pic dimineața. Cu toate acestea, participarea la maraton i-a schimbat concepțiile: “Se întâmpla în 2018 prima mea experiență de participare la un eveniment de o asemenea anvergură. Am fost foarte entuziasmat și mândru să mă aflu printre acești oameni veseli și energici, cu inima deschisă”.

Prima cursă s-a dovedit a fi o revelație din toate punctele de vedere: “Totul îmi era necunoscut. Nu știam unde să mă poziționez, ce tempo să aleg, dar emoțiile mă copleșeau. Soția m-a întâmpinat la linia de sosire. Și am rămas acolo, la finiș, ca să-i întâlnesc pe ceilalți concurenți. A fost un super eveniment pentru mine”.

În 2018, Octavian s-a clasat pe locul 59 din 600 de participanți la cursa de 5 km și și-a dat seama de un lucru important: “Eram fericit, dar, în același timp, am simțit că puteam să fac mai mult”. De aceea, cu 3 luni înainte de următorul maraton, a început să se antreneze cu Alexandra Brînzari: “Obiectivul meu era de 10 km, dar în timpul antrenamentelor mi-am dat seama că pot face mai mult. Alexandra m-a îndemnat la semimaraton, iar în următorii 4 ani am participat la curse de 21 km în Chișinău”.

Lui Octavian i s-a alăturat familia: “Chisinau Marathon a devenit o tradiție în familia noastră. Participăm cu toții la el. Fiicele mele participă de câțiva ani, au 8 și 16 ani. Cea mică a luat locul 3 pe distanța ei în 2021”.

Maratonul nu este doar despre alergare, ci îi face pe oameni mai puternici, mai rezistenți, mai încrezători. “Am devenit mai organizat, - spune Octavian. - Încerc să nu sar peste antrenamente. Am devenit mai energic. Și îmi place să fiu în mediul sportivilor!”

Anul acesta, el va ieși din nou la linia de start. Octavian are planuri mari: “Mă antrenez deja cu actuala mea antrenoare, Natalia Zbîrnea. Noua ediție a maratonului trebuie să devină realizarea visului meu”.

Încă te gândești dacă merită să-ți încerci forțele la Chisinau Marathon? Încearcă! Poți începe cu 5 km, ca și Octavian Beicu. Aleargă și convinge-te că poți mai mult decât crezi! “Pentru a obține rezultate, trebuie să faceți intervale. Alergare - mers, alergare - mers, mărind intervalele de alergare”, – subliniază Octavian.

Iar dacă vrei să ajuți omul drag să creadă în sine, să devină mai energic și mai puternic, oferă-i un certificat, ca și în cazul lui Octavian. El încă este recunoscător pentru acel cadou neobișnuit, pentru schimbările din viața sa și pentru oportunitatea de a participa repetat la Chisinau Marathon: “Mulțumesc echipei Sporter pentru eforturile depuse în promovarea sportului în Moldova. Vă doresc succes, proiecte noi și idei inovatoare. Și îi invit pe toți la acest eveniment minunat. În 2024, va avea loc cea de-a 10-a ediție, aniversară, a Chisinau Marathon. Haideți la start pe 29 septembrie!”