ȘTIRI MARATON

Lecții maratoniste: cum să-ți înveți copilul să aibă succes

E posibil să înveți un copil să aibă succes? Da! Succesul înseamnă să crezi în propriile forțe și să perseverezi ca să-ți atingi scopurile. Îți vom dezvălui cum să realizezi acest lucru, folosind ca exemplu maratonul.

Lecția 1: Este nevoie de pregătire. Antrenamentul întărește corpul și mintea și te ajută să te obișnuiești cu un stil de viață sănătos. La fel se întâmplă și cu succesul în viață: învățăm, muncim, acumulăm forța și avem șansa să ne demonstrăm valoarea.

Lecția 2: Cei perseverenți se descurcă bine. La maraton important e să depășești distanța. Din asta, copilul învață să nu renunțe în fața greutăților. În viață, obosim și ne împiedicăm în calea succesului, dar cei care nu se opresc își ating scopul. Dacă fiul sau fiica ta dorește să fie un lider, va trebui să muncească mai mult – la fel ca în viață.
Lecția 3: Împreună suntem mai puternici. Sute de copii vin la maratonul copiilor și acest lucru le dă energie participanților. Și în viață, motivația și rezultatele sunt mai mari atunci când acționăm împreună. Antrenează-te cu copilul tău, luați-vă prietenii și veniți cu toții la linia de start – acolo veți vedea forța unității.

Principala lecție a maratonului, însă, este încrederea în sine. Aceasta crește pe măsură ce copilul tău își atinge obiectivele. Fiecare sesiune de antrenament este un scop îndeplinit, iar maratonul în sine este un imens semn de exclamare pe lista de realizări. Cu această experiență, multe dintre performanțe sunt accesibile.
Îndeamnă-ți copilul să participe la maraton și susține-l în timp ce se antrenează. Înscrie-l la Kids Run Day, dar grăbește-te - pe 17 iulie prețul se majorează. Învață-ți copilul să se avânte în zbor.