ȘTIRI MARATON

Cei mai tineri recordmeni maratoniști

Recordman - sună cu mândrie. În special dacă recordurile sunt stabilite la o vârstă foarte fragedă. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate bune în sport și, în special, la alergare, este nevoie de ani de pregătire intensă. Haideți să facem cunoștință cu tinerii sportivi, care au reușit să obțină un succes incredibil la alergare.
Wesley Paul
Alergarea a fost singura distracție pentru micuțul Wesley, deoarece a crescut într-o familie foarte săracă. Acesta și-a petrecut practic tot timpul liber alergând împreună cu tatăl său. Wesley a început să alerge pentru prima dată la vârsta de trei ani. Șase ani mai târziu, acesta a participat la primul său maraton - New York City Marathon 1977, din Verrazano-Narrows, alături de alți 5.000 de participanți. Acesta a reușit să depășească distanța fără nici un fel de ajutor și a înregistrat un rezultat fenomenal - 3 ore și 31 de minute. Acest lucru a făcut ca băiatul să fie cel mai rapid alergător maratonist din categoria sa de vârstă, în rândul copiilor din întreaga lume. Până la vârsta de 16 ani, Wesley a reușit să cucerească mai mult de 40 de maratoane.

Budha Singh
Budha s-a născut în 2002 în Bhubaneswar, India. Băiatul a avut o copilărie foarte dificilă. Părinții acestuia au fost nevoiți să-l vândă unui agent local de vânzări din cauza sărăciei. După ceva timp, băiatul a fost cumpărat de către proprietarul unui orfelinat și antrenorul de judo Biranci Das. După o mică șotie comisă de Budha, tutorele său la pus să alerge câteva cercuri. Acesta era un fel de pedeapsă pentru neascultare și șotii. Întorcându-se peste cinci ore, Biranci Das a fost șocat de ceea ce a văzut: Budha încă mai alerga fără oprire. După aceea, s-au început antrenamentele serioase de alergare cu distanțe mai lungi. Câțiva ani mai târziu, tânărul alergător a depășit 48 de maratoane.
Când băiatul a împlinit cinci ani, a reușit să depășească distanța de 65 km - din orașul său Puri, până în orașul Bhubaneswar, în doar 7 ore și 2 minute. Acest rezultat a fost inclus în cartea recordurilor din India – „Limca Book of Records 2006”. Astfel, Budha a devenit cel mai tânăr recordman maratonist.

Ioan Vanillar
n copilăria sa, Ionann era greu de numit un copil sportiv. El ceda la alergare chiar și colegilor săi. Însă totul s-a schimbat după ce tatăl său Oleg, CMS la 1,5 km și 800, s-a apucat de antrenarea acestuia. Antrenamentele regulate au început cu distanța de 1,5 km. Treptat, distanțele au crescut. Tânărul atlet s-a regăsit anume în distanțele mai mari. După doar trei luni de antrenament, Ioan era în stare să alerge zece km fără să se oprească, iar după alte trei luni - 20 km. Astfel, el a decis să participe la primul său maraton. În ciuda căldurii insuportabile, micul alergător a depășit maratonul de la Moscova și a devenit cel mai tânăr alergător maratonist din Rusia. Astăzi, în spatele lui sunt șase maratoane și mai mult de 100 de medalii de la diferite curse. Scopul său este să depășească recordul Rusiei până la vârsta 25 de ani.

Dacă doriți să insuflați copilului Dvs. dragostea față de sport și, în special, față de alergare, atunci nu ratați șansa de a-l înregistra la cursa de alergare pentru copii „KIDS RUN DAY”. Competițiile vor avea loc pe 29 septembrie, în cadrul celui de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău”. Tinerii alergători urmează să depășească una din cele patru distanțe la alegere, în funcție de categoria de vârstă: 400 de metri (5-6 ani), 800 de metri (7-9 ani) 1200 de metri (10-12 ani) și 2000 de metri (13-14 ani) ). Pentru a vă înregistra și a afla toate detaliile despre cursa de alergare pentru copii „Kids Run Day 2018” accesați site-ul marathon.md