ȘTIRI MARATON

Big Hearts Marathon – redescoperă Chișinăul

Dragostea vine din inimă. Anume din acest motiv, despre cei capabili de sentimente cu adevărat puternice se spune că au inimă mare. În septembrie, Chișinăul va deveni Capitala Mondială a Inimilor Mari. Vino și tu să redescoperi capitala dintr-o altă perspectivă.

Dragostea poate fi diferită - ne iubim rudele, prietenii, orașul sau satul, țara sau lumea. Dar ea mereu ne deschide ochii și ne ajută să vedem mai bine sursa de admirație.
Haideți să ne imaginăm ce va capta atenția inimilor mari la Chișinău! Big Hearts Marathon va porni din inima capitalei, din Piața Marii Adunări Naționale – locul celor mai importante evenimente pentru țară, și trece pe lângă mai multe monumente istorice.
Ne îndreptăm spre bulevardul Ștefan cel Mare, care a avut, de-a lungul istoriei, mai multe denumiri. A fost strada Alexandrovscaia, Lenin și chiar Millionnaya. Trecem pe lângă primăria ctitorită de marele Bernardazzi, apoi pe lângă magica Sală cu Orgă, care a fost o bancă (!) până în 1974. Urmează sobrul Teatru Eminescu, primul teatru permanent din țara noastră, inaugurat în 1920, a devenit un simbol al unității comunității. Iar astăzi ne reunește maratonul!
Trecem pe lângă mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron de pe strada Ciuflea și intrăm pe viaduct – acesta face legătura între Botanica și Centru din 1989. Dar ce priveliște oferă! Vrei să vezi totul prin prisma inimii și să redescoperi Chișinăul? Hai la Chișinău Big Hearts Marathon!
Alege distanța, înscrie-te și aleargă! Vino cu cei dragi și deschide-ți inima pentru cursă, oraș și lume. Lasă puterea maratonului să-ți umple viața.