ȘTIRI MARATON

AIMS a măsurat traseul Chișinău Big Hearts Marathon

Traseul Chisinau Big Hearts Marathon a fost măsurat de un reprezentant al Asociației de maratoane internaționale și curse la distanță (AIMS)


AIMS este o organizație sportivă internațională non-profit care reunește peste 445 de maratoane și curse din 115 țări, Republica Moldova fiind țară membră a AIMS din 2016.
Pentru ca un maraton să-și confirme statutul, este nevoie de o acreditare a traseului, efectuată o dată la 5 ani.

Cu o zi înainte, Stefano Bassan, reprezentant al AIMS și rezident al Italiei, a vizitat Moldova. Motivul principal al sosirii sale la Chișinău a fost acela de a măsura cu exactitate traseul maratonului. La întâlnirea cu organizatorii maratonului, echipa Sporter, Stefano a explicat cu ce se ocupă asociația și cum va măsura el traseul.


Dis-de-dimineață în data de 25 iulie, Stefano Bassan și echipa Sporter au măsurat traseul maratonului pe străzile centrale ale Chișinăului.

Pentru măsurare, se folosește un contor mecanic al AIMS, care este atașat la roata din față a bicicletei. Atunci când este efectuată o rotație întreagă, sistemul începe să funcționeze pentru a calcula distanța.


După ce se efectuează calibrarea, se măsoară distanța și apoi se recalibrează contorul pentru a se asigura că se parcurge distanța corectă de la start până la finiș, deoarece în timpul măsurării pot apărea variații de temperatură care afectează măsurarea traseului.

După ce a finisat măsurările, Stefano a făcut totalurile. După aprobarea traseului, Maratonul Chișinău a fost inclus în calendarul oficial al evenimentelor AIMS.


Pentru un alergător, calitatea traseului și distanța exactă a maratonului, semimaratonului sau a distanței de 10 km sunt de o importanță primordială, motiv pentru care se efectuează verificări și se măsoară traseul. De aceea, maratonul se va desfășura în conformitate cu toate regulile AIMS.

Organizatorii Maratonului Chișinău aduc mulțumiri asociației AIMS, reprezentată de Stefano Bassan, pentru colaborare și ajutor în organizarea maratonului! De asemenea, mulțumiri poliției rutiere din Chișinău pentru că i-au însoțit în timpul măsurării traseului și magazinului Velo Jan, care a pus la dispoziție o bicicletă potrivită pentru măsurarea traseului.


НVă reamintim că Chisinau Big Hearts Marathon va avea loc pe 25 septembrie 2022, în centrul Chișinăului, pe distanțele de 42 km, 21 km, 10 km și 5 km. Vă puteți înregistra pe pagina www.sporter.md