• Română
    • Русский
    • English

Sportivi din 10 țări vor participa la Maratonul din Chișinău

maraton din chisinau, maraton international
Rămâne tot mai puţin timp până la primul Maraton Internaţional din Chişinău. Peste doar 10 zile, capitala moldovenească va găzdui cea mai amplă competiţie de alergări!


Înregistrarea e în toi şi cu fiece zi crește vertiginos numărul de participanţi ai primului maraton istoric din Chişinău. În total, la ora actuală, pe distanţele de 10, 21 şi 42 km sunt înregistraţi aproape 1000 de alergători!

„Ţinând cont de faptul că acesta este primul nostru maraton, datele statistice sunt încurajatoare. Din start am afirmat că dacă pe distanţele 10, 21 şi 42 km se vor aduna în total circa 1500 de participanţi – acesta va fi un succes. În ţara noastră alergările abia-abia încep să câştige popularitate şi să intre în vogă. Mulţi nici nu ştiu ce înseamnă un maraton. În acest an oamenii vor vedea cu ochii lor ce este aceasta şi suntem convinşi că acesta va fi un stimulent bun pentru toţi de a începe să se antreneze şi să participe la maraton anul viitor”, – spun organizatorii Maratonului din Chişinău.

De remarcat că primul Maraton din Chişinău a trezit un mare interes şi în rândul turiştilor sportivi. Este vorba despre sportivii amatori din ţările străine.De la un bun început a fost evident că, în capitala moldovenească, vor sosi reprezentanţi ai ţărilor învecinate România şi Ucraina, vom avea oaspeţi din Rusia, Austria, Germania, Suedia… Iar unii alergători vor veni tocmai din SUA special pentru a participa la Maratonul din Chişinău! Astfel competiţiile pe merit vor avea statut internaţional!

„Ne bucură nespus de mult interesul străinilor faţă de maratonul nostru. Unii vin pentru că maratonul e aproape, alţii deja se află în Moldova în interes de serviciu şi îmbină utilul cu plăcutul. Printre doritori se numără şi alergători cu experienţă, care deja au participat la numeroase competiţii în întreaga lume, iar la maratonul din Moldova vin pentru că aceasta este o destinaţie exotică pentru ei. Astfel, precum ne-am dorit, atingem încă un scop pe care ni l-am trasat şi anume: dezvoltarea turismului sportiv în ţară”, – adaugă organizatorii.

De remarcat că cea mai numeroasă cursă în cadrul primului Maraton din Chişinău, preconizat pentru 26 aprilie, va fi Fun Run pe distanţa de 3 km. Se aşteaptă că la ea vor participa aproximativ 5000 mii de alergători de diferite vârste.