• Română
    • Русский
    • English

Rezultatele Maratonului Chișinău sunt disponibile online

Cel de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău, care a avut loc ieri, 30 septembrie, a devenit cel mai mare eveniment sportiv din istoria sportului moldovenesc. La curse au participat 18 000 de persoane din peste 50 de țări. Toți câștigătorii și-au primit premiile binemeritate, cadouri de la parteneri și premii bănești. Ieri ați văzut pe piedestal câștigătorii din categoria "Absolut", iar deja astăzi, rezultatele tuturor participanților au devenit cunoscute. Puteți să le aflați, accesând my5.raceresult.com.

Anul acesta evenimentul a atins un nou nivel, nu numai din cauza unui număr record de participanți: pentru prima dată la maraton au participat sportivii în scaune cu rotile și au obținut rezultate incredibile.

Pe lângă acestea, la maraton au fost stabilite noi recorduri. Astfel, Benjamin Kiprop Serem, alergătorul din Kenya, a depășit distanța de 42 km în 2 ore 16 minute și 38 secunde. Acesta este cel mai bun rezultat  din istoria Maratonului Chișinău.

Răileanu Maxim, care a ocupat locul întâi la cursa de 21 km, a bătut recordul anterior la cursa respectivă din cadrul Maratonului Chișinău. Dânsul a înregistrat rezultatul de 1:06:12.

Participanta din Ucraina, Karmanenko Katerina, a stabilit un record la cursa de 21 km în categoria “femei”. Atleta a alergat semimaratonul în 1:20:43.

Amintim, că cetățenii moldoveni vor putea primi premiile la oficiul companiei Simpals, care se află la adresa: Ion Neculce 5. Premiile participanților din străinătate le vor fi transmise acestora prin poștă.

Dacă apar întrebări referitor la rezultatele curselor, vă rugăm să luați legătura cu managerii Sporter:

Alexandra Brînzari +373 79 996 953

Olga Iurco +373 79 996 985