• Română
    • Русский
    • English

Prima întâlnire a voluntarilor Maratonului din Chișinău (Foto)

voluntariat, maratonul din chisinau
Duminică, 5 aprilie, a avut loc prima întâlnire cu voluntarii Maratonului din Chișinău, ajutorul cărora este indispensabil pentru organizatori. Ea s-a desfăşurat în incinta centrului cultural evreiesc KEDEM cu susţinerea Centrului republican de voluntariat "Volunteer Center". Sala festivă a fost arhiplină.


Timp de trei săptămâni, peste 300 de persoane au îndeplinit formularul special pe site-ul oficial marathon.md! O asemenea dorinţă şi iniţiativă a fost o surpriză plăcută şi pentru organizatorii evenimentului.
marathon, voluntariat

Prima reuniune a voluntarilor a avut scop de familiarizare. Organizatorii Maratonului din Chişinău: Roman Ştirbu, Ecaterina Baclanova, Mariana Manole şi Irina Coreachina au relatat ce înseamnă un maraton, cum se va desfăşura evenimentul, au prezentat distanţele şi harta itinerarului, de asemenea au povestit despre punctele, la care va fi necesar ajutorul voluntarilor.
chisinau, voluntariat

Apoi cei prezenţi au avut posibilitatea de a adresa întrebări, după care au semnat formularul cu privire la responsabilitate, în care puteau să menţioneze ce zonă de obligaţii preferă.
marathon, voluntariat

Acum voluntarii vor fi repartizaţi în grupuri, iar fiecare dintre ele va avea un curator. Ulterior vor mai avea loc 1-2 întâlniri ale voluntarilor, la care îi aşteaptă instrucţiuni detaliate referitor la obligaţiile lor.
chisinau, maratonul din chisinau

marathon, chisinau

Amintim că fiecare voluntar va primi o diplomă nominală din partea organizaţiei obşteşti Sporter şi Ministerului Tineretului şi Sportului al RM.

Fotoreportaj