• Română
    • Русский
    • English

Parcul Dendrariu a găzduit încă un antrenament „Long Run”

Duminică, 16 septembrie, în parcul Dendrariu din capitală s-a desfășurat antrenamentul de alergare „Long Run”, condus de  antrenorul Sporter,  Natalia Zbîrnea.   


La antrenament au participat 30 de chișinăuieni, care urmează să participe pe 30 septembrie la una dintre distanțele Chisinau International Marathon:  5 km, 10 km, 21 km sau 42 km.

Participanții au început antrenamentul cu o încălzire a mușchilor, pentru a evita traumele. Încălzirea este o parte foarte importantă a pregătirii pentru alergare, pe care unii începători o neglijează zadarnic.

În cadrul antrenamentului „Long Run", organizatorii au desfășurat și o loterie printre alergătorii prezenți, premiul principal fiind un certificat cadou din partea companiei „Garmin".


După loterie, participanții au alergat distanțele planificate. Astfel, pentru cei care vor participa la cursa de alergat pe distanța de 10 km, antrenamentul a durat 50 de minute. Semimaratoniștii au alergat timp de 1 oră și 40 de minute în jurul parcului. Iar alergătorii, care și-au pus ca scop să depășească 42 km pe 30 septembrie, au alergat timp de 2,5 ore.   


După finalizarea antrenamentului, în timpul efectuării exercițiilor de întindere, participanții au primit sfaturi și instrucțiuni din partea antrenorului Sporter.

Reamintim, doritorii de a participa la Chisinau International Marathon se pot înregistra pe site-ul marathon.md