• Română
    • Русский
    • English

Moldova a devenit parte a maratonului record „50/50/50”

Miercuri, 13 martie, a avut loc cel de-al 12-lea maraton al lui Ruben Munoz din seria „50/50/50 E50 Epic Challenge”. De data aceasta, maratonistul a ales Republica Moldova pentru a depăși distanța de 42 km 195 m. În timpul cursei, Ruben a fost însoțit de aproximativ 20 de alergători din Moldova, care i s-au alăturat ca să alerge împreună o jumătate de distanță în semn de sprijin și respect pentru ceea ce face. Unii dintre alergători chiar l-au însoțit până la linia de finiș.

Cursa a început la ora 7:00. Traseul maratonului „moldovenesc" al lui Ruben Munoz a început la sensul giratoriu de la Cricova. Deplasându-se pe autostrada Chișinău-Orhei, grupul de sportivi s-a îndreptat spre linia de finiș a cursei - complexul turistic Vila Etnica, unde au fost așteptați de un banchet în restaurantul ecologic. Ruben s-a familiarizat cu tradițiile ospitalității moldovenești și cu bucătăria națională.

Atletul spaniol a avut nevoie de 4 ore și 30 de minute pentru a depăși acest maraton.

Reamintim, Ruben intenționează să alerge 50 de maratoane în 50 de țări în 50 de zile. Atletul și-a dezvoltat rutele curselor timp de șase luni. Următoarea sa destinație va fi București, România.

Seria de maratoane „50/50/50 Epic Challenge” se desfășoară în cadrul programului de caritate „Step That Matters”, creat de Ruben, pentru a ajuta pe cei nevoiași, cu sprijinul financiar al diferitor organizații și evenimente caritabile. Ultimul maraton din seria „50/50/50 Epic Challenge” va avea loc în orașul său natal, Aceuchal, Spania.

Echipa Sporter le mulțumește tuturor sportivilor, care au participat la acest maraton, precum și producătorului de băuturi energizante „Red Bull” și restaurantului Vila Etnica pentru primirea călduroasă!