• Română
    • Русский
    • English

Maratonul din Chișinău susține campania „Fă un pas de bunătate cu LG”

De pe 30 septembrie până pe 1 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura maratonul donatorilor de la LG, care se petrece în cadrul celui de-al treilea Maraton Internațional din Chișinău.


Sâmbăta și duminica toți doritorii vor putea participa la campania caritabilă ”Fă un pas de bunătate cu LG”, organizată de compania LG, împreună cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui și organizatorii Maratonului Chișinău.

Puteți participa la această campanie în zona special amenajată pe teritoriul Sport Expo. Donând sânge, fiecare participant va primi un voucher în sumă de 200 de lei. Cu ajutorul acestui voucher puteți procura în magazinul de accesorii maratoniste produse cu simbolica Maratonului Internațional Chișinău.

Donatorii de sânge sunt vital importanți pentru sistemul de sănătate. Mii de pacienți, de exemplu pacienți cu boli oncologice sau hemofilie, depind de ajutorul donatorilor de-a lungul vieții. Sângele nu poate fi înlocuit cu un alt medicament sau sintetizat în mod artificial, singura soluție fiind renașterea practicii de donare comună și regulată.

Campania socială va fi susținută de Federația de Fotbal, câteva cluburi de rugby și sportivi din alte tipuri de sporturi.

Organizația obștească sportivă Sporter vă îndeamnă să vă alăturați campaniei, să vizitați Piața Marii Adunări Naționale și să susțineți participanții maratonului care vor alerga pe străzile centrale ale Chișinăului.

Vă reamintim că, pentru a participa la maraton, trebuie să vă înregistrați pe site-ul marathon.md. Numărul de participanți este limitat, grăbiți-vă să deveniți participantul celui mai mare eveniment sportiv din Moldova!