• Română
    • Русский
    • English

Maratonul din Chişinău a devenit membru asociat al AIMS

membru, aimsVești bune!
Maratonul Internaţional din Chişinău a primit statutul oficial AIMS devenind membru al Asociației Internaționale de Maratoane și Curselor de Distanță.


AIMS este o asociație internaționale de maratoane și curse de distanță care reunește peste 400 de maratoane și curse din 120 de țări, acum Republica Moldova a devenit cea de-a 121 țară.

Scopurile AIMS sunt:

  • – Dezvoltarea și promovarea alergării  pe distanţe lungi la nivel mondial.
  • – Lucrul cu Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) cu privire la toate aspectele legate de cursele internaționale pe distanțe.
  • – Schimbul de informații, cunoștințe și experiențe între membrii asociaţiei.

Un pas important pentru înscriere și cooperare deplină cu AIMS a fost măsurarea traseului Maratonului Internațional de către asociaţia internaţională, care a avut loc pe 12 ianuarie, 2016. Măsurarea traseului a fost executată de către reprezentantul oficial al AIMS, italianul Paolo Ottone.

chisinau marathon, membruÎn ianuarie Paolo a vizitat Chișinăul și împreună cu echipa Sporter și reprezentantul Federației de Atletism din Moldova, Ion Frunză, au măsurat traseul maratonului pe străzile principale ale Chișinăului.

Pentru un alergător, în primul rând, este importantă calitatea traseului și distanța exactă a maratonului, semimaratonului și a distanței de 10 km, de aceea sunt efectuate astfel de testări si măsurători ale traseului. Prin urmare, Maratonul din Chișinău se va desfăşura în conformitate cu normele AIMS. Paolo Ottone va vizita din nou Chişinăul în luna aprilie, când va avea loc cea de a doua ediție al Maratonului Internațional din Chişinău, pentru a calcula încă odată traseul pentru siguranţa și încrederea activității efectuate. Iar în timpul maratonului, el va urmări după momentele tehnice ale cursei, precum și ne va ajuta să organizăm un maraton după toate standardele AIMS la cel mai înalt nivel.

Drept argument, vă oferim să vedeți scrisoarea oficială de acceptare a Maratonului Internațional Chișinău în AIMS.

chisinau marathon, sporter

Acum Maratonul Internațional din Chișinău 2016 este inclus în calendarul oficial AIMS.

Vă reamintim că Maratonul Internațional Chișinău va avea loc pe 17 aprilie, 2016, în Centrul Chișinăului, pe distanțele de 42 km, 21 km, 10 km și 3 km.

Înregistrarea la maraton este disponibilă pe site-ul www.marathon.md