• Română
    • Русский
    • English

În capitală are loc al patrulea Maraton Internațional Chișinău

Azi, 30 septembrie, la Chișinău se desfășoară ziua finală a celui mai de amploare eveniment sportiv al anului - a patra ediție a Maratonului Internațional Chișinău.

_________________________

Update (15.37):

Ultimul participant la maraton a trecut linia de finiș. Cel de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău s-a încheiat. În continuare, participanții la curse vor avea parte de tombole și ceremonia de premiere.

Update (14.45):

Potrivit informațiilor de la organizatori, ultimul maratonist se apropie de finiș. Reamintim, că timpul alocat pentru depășirea distanței de 42 km este de 6 ore.

Update (13.11):

În aceste momente a finisat distanța de 42 km Dmitrii Voloșin, care a alergat desculț pe străzile capitalei. Menționăm că desculț a alergat și renumitul maratonist și antrenor al multor atleți, Leonid Shvetsov.

Update (12:25):

Potrivit comitetului organizatoric al celui de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău, la evenimentul de azi au participat 18 000 de persoane. 

Update (11:58):

La linia de finiș a ajuns și prima participantă, care a alergat întreaga cursă de maraton, cu un rezultat de  2 ore 53 minute.

Update (11:21):

Atletul kenyan Benjamin Kiprop Serem este câștigătorul Maratonului Internațional Chișinău 2018. Sportivul a finisat distanța de 42 de km în 2 h 16 min, stabilind un nou record al traseului.

Update (11.05):

Potrivit informațiilor oferite de organizatori, la competiție a participat cetățeana Franței, Jacqueline Givelet, în vârstă de 85 ani. Dânsa a alergat 5 km pe străzile capitalei.

Update (10.26):

În Piața Marii Adunări Naționale a finisat prima femeie, care a cucerit 21 km.

Update (10.12):

Linia de finiș a trecut-o primul sportiv, care a depășit distanța de semimaraton!

Update (10:03):

Pe durata traseului, participanții curselor sunt întâmpinați de susținători, care îi încurajează. În plus, de-a lungul traseului sunt amplasate zonele de animație. În acest fel, alergătorii sunt întâmpinați de voluntari în costume naționale, muzicieni și interpreți de muzică live. La intersecția str. Vasile Alecsandri cu bd. Ștefan cel Mare evoluează cei mai tari DJ din Moldova.

Update (9.48):

Primii participanți la cursa de 10 km au ajuns la linia de finiș!

Update (9.45):

A finisat primul participant din categoria sportivilor în scaune cu rotile - Marathon for All.

Update (9.40):

La moment, lider pe traseu este alergătorul din Kenya Benjamin Kiprop Serem. Potrivit comitetului organizatoric, la eveniment participă peste 600 de alergători străini.

Update (9.25):

A finisat prima alergătoare în categoria de 5 km.

Update (9.22):

Practic toți alergătorii cursei FUN RUN au alergat 1,5 km și au revenit în Piața Marii Adunări Naționale. A ajuns la finiș și primul participant al cursei de 5 km!

Update (9.05):

Răsună împușcătura din pistolul de start! ÎNAINTE!

Update (8.55):

Au fost dat startul pentru cei 40 de participanți ai ”Marathon for All”.

Update (8.50): 

Până la startul celui de-al patrulea Maraton Chișinău au mai rămas 10 de minute. Cu un cuvânt de salut, în fața publicului a ieșit Dmitri Voloșin, inspiratorul și co-organizatorul maratonului. Dânsul va alerga timp de 4 ore în calitate de pacemaker. Merită subliniat că Dmitri va alerga desculț, alături de vestitul maratonist, Leonid Shvetsov. Oaspeții maratonului l-au putut asculta cu un discurs și pe Justin Leven, ambasador al multor organizații sportive, care reprezintă interesele sportivilor în scaune cu rotile. Justin planifică să parcurgă 21 km în cadrul Maratonului Chișinău.

Update (8.35):

După un scurt briefing pentru participanții la distanțele competiționale și distractive, pe scena Maratonului Chișinău au urcat antrenorii de la Herbalife, care au petrecut exerciții de încălzire cu cei prezenți. Încălzirea înainte de cursele lungi sunt importante pentru evitarea traumelor și entorselor.

Update (8.20):

Pe scenă evoluează Orchestra-Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI. 

Chiar în aceste clipe, în Piața Marii Adunări Naționale continuă să vină alergători, care își ridică pachetele de start. Mulți dintre cei, care vor evolua azi, nu sunt la acest maraton pentru prima dată. Printre participanții din străinătate se numără cetățeni ai Sloveniei, Norvegiei, SUA, Kenya și Federația Rusă. În total, la Maratonul Chișinău vor participa reprezentanți a 50 de țări ale lumii.

Reamintim, că startul Maratonului Chișinău este preconizat pentru ora 9.00. Participanții urmează să depășească una dintre distanțele alese în prealabil: maraton (42 km 195 m), semimaraton (21 km 0975 m), 10 km și 5 km.

În cadrul Chisinau International Marathon 2018 se va desfășura cursa distractivă în masă, Fun Run pe distanța de  1.5 km, la care vor lua parte zeci de mii de oameni. 

De asemeni, e pentru prima dată în istoria Maratonului Chișinău, când vor participa și sportivii în scaune rulante. Pentru ei a fost creată o categorie specială, “Marathon for All”.