• Română
    • Русский
    • English

Fastum gel: Fără dureri la Maratonul Internațional Chișinău!

Sportul, pe lângă distracție, adrenalină, medalii și emoții pozitive, presupune tot felul de situații neprevăzute, cum ar fi dureri ale articulațiilor sau durerile de spate… Astfel de întâmplări îți pot da peste cap activitățile, iar ca Maratonul Internațional Chișinău să se desfășoare fără așa incidente, Fastum gel  a devenit partener oficial al evenimentului.

Fastum gel este un unguent care are la bază de ketoprofen - un antireumatic nesteroidian, precum şi un analgezic și un medicament antiinflamator. Fastum Gel este utilizat pentru gestionarea topică a: durerilor musculare și articulare, edemul în urma leziunilor exercițiilor fizice și alte afecțiuni post-traumatice (precum luxații, entorse, întinderi, rupturi ale tendoanelor și ligamentelor), durerilor musculare datorită activității fizice excesive. 

Pe 29 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală se va desfășura cel de-al cincilea Maraton Internațional Chișinău. La competiție poate participa oricine, fie că este începător, amator sau profesionist, fiecare va putea alege una dintre distanțe:

— Marathon by #BeActive (42 км 195 м)

— Half marathon by Technosoft (21 км 0975 м)

— 10 km Race by Naturalis

— 5 km Race by Herbalife

– Fun Run by Iute Credit (1,5 км)

Pentru mai multe informații și pentru a vă înregistra, accesați site-ul oficial al evenimentului: https://marathon.md/ro/Register 

Durerea musculoscheletală

Durerea este cea mai frecventă plângere în condiţii extraspitaliceşti  şi este una din principalele cauze de adresare la medic.

Durerea musculoscheletală se referă la suferinţa algică ce poate fi localizată la oricare dintre structurile sau elementele componente ale aparatului locomotor. Durerea musculoscheletală este durerea care afectează mușchii, ligamentele și  tendoanele, precum și oasele.       

Cauzele acestei dureri pot fi de natură diferită (posttraumatică, inflamatorie, infecţioasă, degenerativă sau malignă), includ suprasolicitări posturale, mișcări repetitive, suprasolicitarea si imobilizarea prelungită, modificările de postură (dereglări ale coloanei vertebrale) și scurtările musculare, fac ca alți mușchi sa fie folosiți defectuos, devenind în timp durerosi.

Una din cele mai frecvente situații cu dureri musculoscheletale este durerea de spate ca una dintre principalele probleme întîlnite la adulţi probabil din cauza stilului de viață pe care îl ducem, a locurilor de muncă pe care le avem și a altor activități pe care le facem. Alte situații caracterizate prin dureri musculoscheletale sunt entorsele - leziuni traumatice acute care afectează ligamentele. Entorsa este cauzată de o ruptură sau întindere excesivă a ligamentului. Cele mai frecvente locuri de entorse sunt: glezna, genunchiul şi încheietura mâinii. La fel, destul de des întilnită este durerea acută  la nivelul genunchiului. Fie aceasta o leziune traumatică acută cu afectarea tendonului, așa ca elongația genunchiului sau afectarea la nivelul articulației cu inflamație (artrite) sau degenerarea structurii cartilaginoase (boala artrozică), toate ele generează durere musculoscheletală acută.

Ameliorarea adecvată a durerii este importantă în cazul durerii acute, insuportabile pentru a preveni dezvoltarea durerii cronice. Dacă durerea  nu trece și durează mai mult de cîteva zile, nu trebuie să mai așteptați, ar trebui să vă adresați la medic.

Pentru a reduce durerea și inflamația musculoscheletală Fastum® Gel este de ajutor.

În tratamentul local al durerii și inflamației la nivelul spatelui, gâtului, mușchilor și articulațiilor Fastum® Gel cu substanța activă ketoprofen este eficient. 

Pe parcursul tratamentului și timp de 2 săptămâni după tratament se va evita expunerea la razele solare directe și razele UV.

Fastum® Gel este indicat pentru tratament local al  durerilor musculare și articulare, edemelor din cauza traumelor și a altor eforturi fizice, afecțiunilor post-traumatice (cum ar fi luxații, entorse, deformații, rupturi ale tendoanelor si ligamentelor), dureri musculare ca urmare a activității fizice excesive, dar și pentru ameliorarea durerii și inflamației de spate (dureri de spate minore), precum și în boala degenerativă a articulațiilor.

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Fastum® 50 g 21884 din 30. 07. 2015. Nr. de înregistrare Fastum® 100 g 21882 din 30. 07. 2015. Codul materialului MD_FAS_07_2019_v01_web article din 03.07.2019 

Reprezentanţa “Berlin-Chemie/Menarini” în Republica Moldova,

or. Chişinău, str. Alexandru cel Bun, 85, MD-2012

Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95;

Fax.: (+373 22) 24 42 84

www.berlin-chemie.md