• Română
    • Русский
    • English

Ei și-au lansat o provocare! Vă invităm să-i cunoașteți pe noii participanți la cursa de 42 km

Chiar crezi că e ceva din domeniul imposibilului să alergi 42 km? Crezi că doar profesioniștii sau nebunii pot alerga așa distanță? La urma urmei, 42 km nu este decât distanța pe care o depășești când mergi la bunica, este un sfert din drumul spre Odesa, este de 100 de ori până la locul de muncă și înapoi acasă și de 1000 de ori până la magazin după pâine. Chiar crezi că este ireal să depășești această distanță în câteva ore? Ba este! Acest lucru îl fac nu doar profesioniștii și nebunii, ci și oamenii obișnuiți - programatorii, managerii, directorii, dispecerii. Ei sunt reali! I-am văzut personal, am vorbit cu ei și chiar i-am pipăit! Sunt foarte cool! Faceți cunoștință cu cei, care au decis să vadă de ce sunt în stare și să încerce să depășească distanța de 42 km la cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău”.

"Anul trecut am participat la „Maratonul Internațional Chișinău” la distanța de 21 km. Am simțit că era prea puțin pentru mine. Așa că anul acesta am decis să-mi încerc puterile la Maraton (42 km). Mă pregătesc tot anul, iau vitamine, minerale. Din iunie am început să mă antrenez individual cu antrenorul meu. De exemplu, în luna august am alergat 330 km. Antrenorul spune că nu e rău. Cred că pentru o astfel de cursă, pregătirile ar trebui să înceapă cu cel puțin șase luni înainte. În timpul cursei voi face rezerve de geluri, mă voi întări, altfel mă voi pierde pe la kilometrul 30".

"Eu am participat aproape la toate cursele. Mai întâi am alergat 10 km, apoi 21 km. Anul trecut am alergat 10 km, dar anul acesta am decis să risc și am ales distanța de 42 km. M-am pus la încercare și vreau să văd de ce sunt în stare. Mă ocup cu antrenorul meu de patru ori pe săptămână. În timpul alergării, mă gândesc la fiica mea. Asta îmi dă puteri”.

"Prima dată am alergat 2 km. A fost foarte greu. După aceea am decis să încerc să alerg mai mult și am făcut-o. Mi-am dat seama că nu-mi cunosc limitele. Alergarea mă ajută să-mi întăresc organismul și caracterul și mă ajută să lucrez. Uneori, mă întorc de la muncă obosită, îmi pun ghetele, alerg 15 km și mă întorc acasă fericită. E adevărat. Alergatul îmi creează plăcere.

Eu am decis să alerg primul meu Maraton în Chișinăul meu natal. Am ales cea mai dificilă distanță - 42 km. Mă antrenez de patru ori pe săptămână. Începem la ora 5 dimineața, ca să reușim și la serviciu după asta. Am grijă de ceea ce mănânc, încerc să dorm suficient și consum vitamine. Aștept cu nerăbdare ziua de 30 septembrie!"

"Am participat la toate cursele Maratonului de la Chișinău. Primii mei 10 km au fost foarte grei. Abia am putut să ajung la linia de finiș. În fiecare an înregistram rezultate din ce în ce mai bune. Nici nu pot să cred că acum câțiva ani nu puteam să alerg nici 10 km. Anul trecut am participat la Maraton, și am depășit distanța în 3 ore și 33 minute, dar am rămas foarte nemulțumit de rezultat. Așa că am decis să încerc din nou. M-am antrenat tot anul și sunt într-o formă excelentă. Cel mai important lucru în această cursă este de economisit energia, de ținut pasul și de controlat respirația. În timpul cursei trebuie să te simți confortabil. Eu personal, reușesc și să meditez în timpul alergării. Le doresc succes tuturor participanților la cursă!"

„Maratonul Internațional Chișinău 2018” va avea loc pe 30 septembrie. Participanții au la dispoziție următoarele distanțe: 42 km, 21 km, 10 km, 5 km și 1.5 km. Cei care doresc să participe la maraton se pot înregistra pe site-ul marathon.md.