• Română
    • Русский
    • English

Dexalgin®: alergați fără durere și probleme la Maratonul Chișinău

Pe 29 septembrie, la Chișinău va avea loc „Maratonul Internațional Chișinău”. Participarea la o astfel de competiție întotdeauna provoacă emoții și griji sportivilor. Într-adevăr, rezultatul poate fi afectat de orice: vreme, dispoziție, chiar și disconfortul cauzat de o durere ușoară de dinți. Dexalgin®, partenerul oficial al evenimentului, vă va ajuta să faceți față tuturor durerilor înainte și după maraton.

Reamintim, „Maratonul Internațional Chișinău” este cea mai grandioasă competiție de alergare din Moldova, la care participă atât sportivi profesioniști cât și amatori. Anul acesta, cursa se va desfășura pentru a cincea oară. În cadrul „Maratonului Internațional Chișinău” vor avea loc competiția de alergare pentru tinerii sportivi „Kids Run Day” (28 septembrie) și cursa distractivă de alergare în masă de 1,5 km „Fun Run”.

Pentru mai multe informații despre eveniment, accesați site-ul marathon.md.

Durerea musculoscheletală este o durere care afectează mușchii, ligamentele, tendoanele și oasele. 

Care sunt cauzele durerii musculoscheletale?

Cauzele durerii musculoscheletale sunt variate. Țesutul muscular poate fi deteriorat din cauza uzurii în urma activităților zilnice. Traumatismul unei zone în urma mișcărilor incomode, accidente auto, căderi, fracturi, entorse, dislocări și lovituri directe la nivelul mușchilor de asemenea, pot provoca dureri musculoscheletale. Durerea mai poate apărea și din cauza încordării posturale, mișcărilor repetitive, suprasolicitării și a imobilizării prelungite. Schimbările de postură sau în mecanica corpului pot provoca probleme ale coloanei vertebrale și scurtările musculare, cauzând, prin urmare, folosirea greșită a altor mușchi, care devin dureroși.

De asemenea, putem menționa maladiile musculoscheletale, care includ: tendinite, sindromul de tunel carpian, osteoartrita, artrita reumatoidă, fibromialgia, fracturile osoase, care sunt frecvent întâlnite, iar riscul de dezvoltare a acestora crește odată cu vârsta. De asemenea, gravitatea maladiilor musculoscheletale poate varia. În unele cazuri, acestea provoacă durere și disconfort, care interferează cu activitățile de zi cu zi. Diagnosticul precoce și tratamentul pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea prognozei pe termen lung.   

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni musculoscheletale este durerea de spate. Simptomele durerii de spate variază de la o persoană la alta. Ele pot fi acute sau sâcâitoare. Există un șir de mituri privind durerile de spate. De fapt, 80% dintre oameni, la un moment dat, pot avea dureri puternice de spate. Dintre aceștia, 50 la sută vor avea mai mult de un episod dureros în decurs de un an. În 90% din toate cazurile, ameliorarea durerii se efectuează fără vreo intervenție chirurgicală. Discutați cu medicul dvs. dacă aveți dureri de spate. Majoritatea episoadelor de dureri de spate se ameliorează prin tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Multe persoane nu au nevoie un de tratament excesiv pentru durerile de spate. Deseori sunt suficiente medicamentele analgezice, eliberate fără prescripție medicală. În cazurile mai severe, poate fi nevoie de un tratament mai serios, dar acesta se recomandă doar sub supravegherea atentă a medicului dvs.

Care sunt simptomele durerii musculoscheletale? 

Persoanele cu dureri musculoscheletale se plâng, uneori, că ele cuprind întreg corpul, au mușchii încordați sau suprasolicitați. Uneori pot apărea crampe și o senzație de arsură în mușchi. Simptomele pot varia de la o persoană la alta, însă cele mai comune sunt: durere, oboseală și tulburări de somn.

Cum stabilim diagnosticul durerii musculoscheletale?

Medicul dvs. va efectua o examinare fizică aprofundată și un dosar medical. În plus, poate efectua teste diagnostice pentru confirmarea constatării medicale.

Cum se tratează durerea musculoscheletală? 

Pot fi folosite diferite tipuri de terapie manuală sau mobilizare. Pentru unele dureri musculoscheletale acute, aceste tehnici s-au dovedit a fi folositoare în accelerarea recuperării. Pentru a trata inflamația sau durerea pot fi utilizate medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS). Cu toate acestea, controlul durerii în tulburările musculoscheletale este o sarcină dificilă. Cel mai eficient tratament al durerii în bolile autoimune și imune mediate este tratamentul bolii însăși. Pentru a diminua durerea sunt utilizate analgezicele, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene și opioidele. Ameliorarea durerii este intervenția primară în tulburările degenerative. Cei mai eficienți compuși analgezici sunt medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

De ce este importantă ameliorarea durerii?

O ameliorare adecvată a durerii joacă un rol important în lupta împotriva durerilor acute insuportabile, astfel încât să nu se transforme în cronică.

Acționează - nu aștepta ca durerea să dispară!

Dacă durerea nu cedează și durează mai multe zile, nu trebuie să mai aștepți, ci să mergeți la medic. Cu cât mai devreme veți începe tratamentul, cu atât vă veți simți mai bine.

 Ce reprezintă Dexalgin® ?

Dexalgin® reprezintă un analgezic rapid și eficient cu efect antiinflamator, utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii ușoare și moderate, cum ar fi durerea musculoscheletală acută. 

Dexalgin® este disponibil în farmacii sub formă de comprimate filmate și sachet cu granule (pulbere ce se dizolvă rapid în apă). Ambele forme ale medicamentului se eliberează fără prescripție. 

Dexalgin® este un medicament ce ameliorează durerea (analgezic), care conține substanța activă dexketoprofen și este unicul disponibil în două forme farmaceutice orale: comprimate filmate și sachet cu granule cu gust și miros de lămâie.

Acesta este un medicament. Preparatul se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului.

Certificat de înregistrare Dexalgin ® 25 mg comprimate filmate 23455 din 13.04.2017. Certificat de înregistrare Dexalgin ® 25 mg sachet cu granule pentru soluție orală Nr. 24019 din 16.11.2017.

Codul materialului: MD_DEX_11_2019_v01_web article din 14.06.2019.

Reprezentanța  “Berlin-Chemie/Menarini” în Republica Moldova:

str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinău, MD-2012

Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95;

Fax: (+373 22) 24 42 84.