• Română
    • Русский
    • English

Cum va fi asigurată securitatea participanților celui de-al treilea Maraton Internațional din Chișinău

Duminica, pe 1 octombrie, în Chișinău se va desfășura cea de-a treia ediție a Maratonului Internațional din Chișinău. În această zi, în Piața Marii Adunări Naționale se vor aduna peste 10 mii de persoane din 50 de țări ale lumii. Participanții vor alerga diferite distanțe pe traseul ce străbate străzile centrale ale capitalei.


Pentru ca oaspeții maratonului, printre care vor fi și mulți oaspeți ai orașului, să poată parcurgă distanțele planificate fără obstacole, Inspectoratul Național de Patrulare, în colaborare cu organizatorii maratonului, va sista circulația autovehiculelor și transportului public pe unele străzi din Chișinău. Traseul cursei a fost stabilit astfel încât să creeze cât mai puține incomodități pentru chișinăuieni. Îndată după finisarea tuturor curselor circulația rutieră va fi restabilită în întregime.

Alergarea pe distanțe lungi reprezintă un efort major pentru organism. Sportivii profesioniști, care aleargă regulat, sunt pregătiți de acest fapt, însă organismul celor care aleargă pentru prima dată poate să nu reziste unei asemenea încercări. Pentru ca fiecare participant să se simtă în siguranță, organizatorii au preconizat două echipaje de ambulanță pe traseu și un punct medical în zona de finisare. Datorită acestui fapt, oricine se va simți rău poate conta pe o îngrijire medicală profesionistă la timp.

Pe lângă aceasta, în legătură cu faptul că Maratonul Chișinău este un eveniment sportiv de anvergură cu o componentă mare de divertisment, organizatorii au luat măsuri pentru a păstra ordinea publică pe teritoriul pieței. Aceasta va fi menținută de 60 de carabinieri.