• Română
    • Русский
    • English

Cum alegem hainele de alergare pentru copil?

Pentru ca sportul, în special alergarea, să-i bucure pe copii, e nevoie să alegem cele mai comode și calitative haine și încălțări pentru antrenamente. Ținând cont de faptul că tânărul organism se află în continuă dezvoltare, atunci când îmbrăcămintea și încălțămintea nu sunt tocmai potrivite, în timpul activităților pot apărea traume. Iar pentru ca antrenamentele să se petreacă în siguranță, trebuie să acordăm o atenție deosebită felului cum alegem îmbrăcămintea și încălțămintea sportivă pentru copil.

Alegeți ținutele sport astfel încât să corespundă sezonului. Dacă afară e cald, optați pentru haine care elimină excesul de transpirație. Pe vreme rece, aveți grijă ca îmbrăcămintea aleasă nu doar să asigure evaporarea transpirației, dar și să regleze temperatura în timpul activităților. Hainele nu trebuie să stea prea strâns pe corp, dar asta nu înseamnă că ar trebui să cadă sau să se răsucească. Alegeți haine din materiale cu inserții care respiră, cu perforații. Cusăturile trebuie să fie plate sau să lipsească.

Set sportiv

Setul sportiv trebuie ales după silueta copilului. Hainele nu trebuie să blocheze mișcarea, dar nici să fie prea largi. Fiți de acord, nu este deloc comod să alergi într-un tricou care se răsucește și în pantaloni care cad.

Pantofi de alergare

Indiferent de modelul ales, aveți grijă ca haina să se potrivească drept mărime. Rețineți, pantofii de alergare trebuie să fie cu jumătate de centimetru mai mari decât încălțămintea de zi cu zi. Pantofii sport trebuie să fie confortabili, precum și să furnizeze amortizarea și fixarea piciorului. Aceasta va permite copilului dvs. să fie cât mai activ posibil în timpul antrenamentului.

Pantaloni pentru alergare

Pantalonii pentru alergare se mai numesc colanți. Astfel de modele au proprietăți aerodinamice sporite. Pentru cursele obișnuite de dimineață, puteți folosi orice pantaloni sau șorturi, cu condiția să nu fie prea spațioși. Acordați atenție faptului că, pentru alergările pe timp de seară, merită să utilizăm modele cu inserții reflectorizante.

Dacă vreți ca băiatul sau fata dvs. nu doar să meargă regulat la antrenamente, ci și să participe la vreo competiție, veniți împreună cu tânărul atlet la Kids Run Day by Naturalis. Cursele Kids Run Day by Naturalis se vor desfășura în cadrul celui de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău. Costul participării la competiție este de 100 de lei. Vă puteți înregistra copilul, accesând linkul următor. Grăbiți-vă, căci numărul de locuri este limitat.

Kids Run Day by Naturalis este un eveniment organizat de asociația sportivă publică Sporter și cel mai popular forum pentru femei din Moldova, mama.md.