• Română
    • Русский
    • English

Cine a spus că este greu de alergat desculț?

Pentru a se convinge de faptul că alergatul desculț este simplu și posibil, angajații companiei Simpals, în frunte cu Dmitri Voloșin, au organizat pe 13 septembrie un antrenament de alergare desculț în parcul Dendrariu.

Înainte de a începe antrenamentul, Dmitri Voloșin, care pe 30 septembrie intenționează să cucerească Maratonul desculț, alergând 42 km în calitate de pacemaker în 4 ore, le-a povestit despre toate aspectele alergatului desculț și despre faptul cum a ajuns și el să o facă. Voloșin le-a împărtășit experiența sa de alergare, a subliniat că alergarea desculț este mai puțin dureroasă pentru ligamente, deoarece atletul începe imediat să alerge corect - pe vârful degetelor. Angajații companiei Simpals îl ascultau cu neîncredere pe Voloșin, dar după o mică încălzire și primii metri de alergare, i-au dat de gust: aceștia au început să alerge pe asfalt, iar apoi au trecut la alergatul pe iarbă.

Una dintre participantele la antrenament și-a rănit un pic talpa, la care Voloșin a remarcat că orice alergător, la orice distanță, are de a face cu astfel de leziuni minore.

Rezultatul antrenamentului desculț, sau cum l-au numit în glumă cei de la Simpals – „bossa nova", a devenit 3 km, ceea ce pentru mulți a fost neobișnuit de greu.

Puteți vedea mai multe detalii despre antrenamentul de alergare desculț, uitându-vă la raportul foto. Iar pe 30 septembrie nu ratați cel mai mare eveniment sportiv din inima Chișinăului – cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău”. Înregistrați-vă la maraton pe site-ul marathon.md și veniți să participați împreună cu familia, prietenii și alți alergători ca și voi! Alergați, pentru că este ușor!