• Română
    • Русский
    • English

Chișinăuienii s-au întâlnit cu maratonistul recordman Iaroslav Mușinschii

Pe teritoriul Food-court-ului din Piața Marii Adunări Naționale se desfășoară întâlnirea cu recordmanul maratonist Iaroslav Mușinschii. Iaroslav le povestește celor prezenți despre specificul antrenamentelor, dându-le sfaturi care să-i ajute în obținerea unor înalte performanțe. Participanții la seminar vor afla, cum trebuie efectuată trecerea de la distanțe medii la distanța de maraton. Evenimentul a început la ora 14.00 și este în curs de desfășurare. 

Iaroslav Mușinschii a obținut numeroase victorii la competițiile naționale și internaționale de alergare, demonstrând rezultate uluitoare. Dânsul a reușit să înscrie recordul național la proba de semimaraton, depășind distanța în 1 oră 02 minute 43 secunde, precum și la cea de maraton, în 2 ore 08 minute 32 secunde.  Azi le împărtășește secrete profesioniste celor prezenți, majoritatea dintre care vor concura mâine în cadrul maratonului Chișinău.

Lecția cu Iaroslav Mușinschii are loc ca parte din seria de lecții, seminare și master-classuri, oferite de sportivi cu renume, din Moldova și din străinătate. Azi în fața publicului deja au ținut o prezentare celebritățile clubului rusesc “7 Vârfuri”, Olga Rumeanțeva și Vladimir Cotlear. La ora 15.00 va începe lecția cu fostul recordman la alergare pe distanța de maraton, dublu campion al ultramaratonului “Comrades”, Leonid Shvetsov.

La ora 17:00, pe teritoriul Food Court va avea loc Pasta Party. Evenimentul se va încheia cu un briefing pentru participanții la Chisinau International Marathon. Începerea briefingului — ora 18:00.