• Română
    • Русский
    • English

Celebritățile clubului rusesc “7 Vârfuri” își împărtășesc experiențele

Azi, 29 septembrie, ora 11.00, în Piața Marii Adunări Naționale a luat start o serie de prezentări, seminare și master-classuri, oferite de sportivi cu experiență din Moldova și din străinătate. Evenimentul are loc în cadrul celui de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău. Chiar în aceste clipe, în zona Food Court-ului  are loc prezentarea condusă de celebritățile clubului rusesc “7 Vârfuri”, Olga Rumeanțeva și Vladimir Cotlear.

Clubul „7 Vârfuri” este o asociație de alpiniști, care au escaladat cele mai înalte vârfuri de pe 6 continente. Olga Rumeanțeva și Vladimir Cotlear le povestesc chișinăuienilor despre aventurile sportive trăite și își împărtășesc experiența.

Participanții la prezentare vor afla, cum de i-au reușit Olgăi escaladările din Antarctica și participarea la expediția de schi feminin la Polul Nord. Vladimir va povesti cum e posibil de ajuns pe Everest și va vorbi despre singurătate în nesfârșita junglă din America de Sud.

Reamintim, prezentările și seminarele vor dura întreaga zi, de la 11.00 până la 16.00. Toți cei interesați pot participa ca ascultători și îi pot întâlni pe sportivii experimentați.

Între orele 14.00 - 15.00 va avea loc întâlnirea cu recordmanul maratonist din Moldova, Iaroslav Mușinschii.

La ora 15.00 va începe lecția cu fostul recordman de alergare la distanțe de maraton și dublu campionul legendarului ultramaraton „Comrades “ - Leonid Shvetsov. 

La ora 17:00, pe teritoriul Food Court-ului va avea loc Pasta Party.

Evenimentul se va încheia cu un briefing pentru participanții la Chisinau International Marathon. Începere la ora 18:00.