• Română
    • Русский
    • English

Ce vă așteaptă la Maratonul Internațional Chișinău

Mai puțin de patru zile au rămas până la cel de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău! Iar aceasta înseamnă că, foarte curând, în piața din centrul capitalei va apărea un orășel sportiv. Pe teritoriul acestuia, în perioada 28 - 30 septembrie, orice oaspete al maratonului va putea găsi o mulțime de informații utile și interesante.

Maratonul Chișinău va avea loc pentru a patra oară, demonstrând că echipa Sporter a adoptat o atitudine profesionistă și responsabilă față de organizarea evenimentului, ținând cont de dorințele participanților și experiența maratoanelor anterioare.

Orășelul sportiv va fi împărțit în mai multe zone, unde toată lumea își va putea găsi o activitate, care să le trezească interesul:

• Sport expo – expoziție unică, în cadrul căreia puteți să cumpărați produse sportive, haine, încălțăminte, echipamente, să vă familiarizați cu produsele noi, să beneficiați de consultațiile profesioniștilor, să-i cunoașteți pe reprezentanții companiilor internaționale care încă n-au apărut pe piața moldovenească, să participați la concursuri și la numeroase programe de divertisment;

Food Court – zonă în care vă puteți potoli foamea intelectuală și fizică. Pe teritoriul zonei se vor comercializa băuturi și produse alimentare, se vor desfășura antrenamente și seminare: seminar de alergare cu recordmanul Leonid Shvetsov, întâlnire cu alpiniștii Olga Rumeanțeva și Vladimir Cotlear de la clubul „7 Vârfuri” din Rusia“, lecție cu maratonistul moldovean Iaroslav Mușinschii. De asemenea, se va organiza Pasta Party și un briefing pentru participanți. Programul discursurilor îl puteți vedea aici.

• Сharity zone – zonă în care vor fi localizate reprezentanțele fundațiilor caritabile și ale ONG-urilor, care vor distribui informații despre activitatea lor și despre proiectele caritabile.

În acest an, organizatorii au decis să deschidă o nouă categorie de participanți - "Marathon for All". La startul Maratonului Internațional Chișinău sunt invitați sportivi în scaune cu rotile, pentru a lua parte la una dintre distanțele de 10 km, 21 km sau 42 km, sau la cursa de divertisment de 1,5 km Fun Run. Participarea sportivilor în scaune rulante este gratuită.

În legătură cu lucrările de reparații ale drumurilor, în acest an s-a schimbat traseul cursei de 5 km și Fun Run 1,5 km. Traseul de 5 km se va desfășura numai de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare.

Vă reamintim că puteți alege distanța și tipul cursei. Cursele competitive vor fi disponibile pentru distanțele de: 42 km, 21 km, 10 km, 5 km și competițiile pentru copii.

Cursa de 1,5 kilometri Fun Run by Iute Credit are un caracter distractiv. Oricine poate lua parte la aceasta, sub orice formă, indiferent de vârstă și complet gratis. Participanții la cursa Fun Run by Iute Credit vor primi un tricou cadou înainte de start.

Reamintim, costul participării la cursele competitive din cadrul Maratonului Internațional Chișinău variază în funcție de data înregistrării:

● 300 MDL (≈ 17 EURO) - începând cu 24 septembrie 2018 până la 27 septembrie 2018
● 450 MDL (≈ 25 EURO) - începând cu 28 septembrie 2018 până la 29 septembrie 2018

Pentru a participa la maraton, înregistrați-vă pe site-ul marathon.md.