• Română
    • Русский
    • English

Canal Regional - partener media al Maratonului Internațional Chișinău

Canal Regional SRL a devenit partenerul media al unuia dintre cele mai așteptate evenimente sportive din țară - Maratonul Internațional Chișinău.

Postul TV a fost creat pe 12 noiembrie 2012, în baza Asociaţiei „Meridian” - organizație obștească ce întrunește stațiile TV şi radio independente regionale. Aceasta este o organizaţie nonguvernamentală, independentă, apolitică şi necomercială, creată cu scopul de a consolida eforturile pentru protecția și dezvoltarea surselor media regionale (locale), promovarea principiilor democratice, creșterea nivelului de profesionalism al membrilor asociaţiei și, nu în ultimul rând, asigurarea accesului permanent al cetățenilor din toate regiunile ţării la o informație bazată pe principiile pluralismului, obiectivității şi independenței.

Asociația are reprezentanți media în majoritatea regiunilor rurale ale ţării, în total -  15 staţii TV. Toate posturile TV reprezentate de SA “Meridian” sunt membre ale unei reţele care realizează produse media şi le lansează în eter în regiuni cu o populație de la 30 la 150 mii de oameni. Între stațiile din rețea are loc un schimb de produse media, care sunt incluse în emisie de către fiecare stație. Astfel, populația din localitățile rurale are acces la informație referitoare la evenimentele din regiunile învecinate, dar şi din cele îndepărtate, inclusiv din UTA Găgăuzia şi regiunea Transnistreană.

Din anul 2013, postul TV Canal Regional emite producție media în format online, iar din iunie 2014 -  este difuzat prin mai multe rețele de cablu din Moldova. Pe lângă faptul că sunt dotate cu utilaj tehnic profesional, toate stațiile regionale au personal creativ, muncitor și profesionist. 

Reamintim că Chișinău International Marathon 2018 se va desfășura pe 30 septembrie. Înregistrarea este disponibilă pe site-ul oficial al evenimentului.