• Română
    • Русский
    • English

A rămas șase zile până la Maratonul din Chișinău. Ce distanță să alerg?

De câte ori ne zicem că ”de azi încep o viață nouă”, în care numaidecât unul dintre scopuri este alergarea. Majoritatea dintre noi se așteaptă că, datorită alergării, se vor debarasa de kilogramele în plus, vor avea o figură mai suplă și vor deveni un exemplu pentru cei din jur.


Problema constă în faptul că în timpul alergării greutatea nu dispare momentan. De asemenea, nu poți deveni un atlet plin de mușchi după doar două alergări. Lipsa rezultatului imediat descurajează atleții începători. Sporter a decis să ajute viitorii și actualii sportivi amatori să se motiveze corect pentru alergări.

Cel mai bine e să începeți să alergați la Maraton. Și acuși vă explicăm de ce. Când abia începeți să alergați, în mod inevitabil începeți să simțiți un oare care disconfort, deoarece vă gândiți dacă poate faceți ceva incorect sau poate figura Dvs nu corespunde statutului de alergător. În alte cuvinte, Dvs chiar ați vrea să vă ocupați cu alergările, dar nu doriți să vă ”evidențiați” și să atrageți prea multă atenție.

Deci, participând la maraton, veți fi unul din câteva mii! Principalul este să alegeți distanța potrivită pentru Dvs.

Distanța 42 km 195 metri

Cea mai dificilă distanță care și este cea maratonistă. Curios este faptul că parcurgerea acestei distanțe nu necesită motivare. De obicei, doar atleții profesioniști, care deja cunosc motivul de ce le trebuie s-o parcurgă, aleg această distanță. Totuși, dacă stați la dubii, probabil că o închipuire vizuală a distanței vă va ajuta să decideți. 42 km este distanța dintre Orhei și Chișinău, sau, de exemplu, dintre Chișinău și Dubăsari. Impresionant, nu-i așa? Anume o astfel de călătorie vă așteaptă dacă decideți să parcurgeți distanța de 42 km!

Taxa de participare la această distanță la Chisinau International Marathon este de 500 de lei.

Distanța 21 km 975 metri

Această distanță este un fel de etapă premergătoare pentru maraton. Totuși, aceasta nu trebuie subestimată – mulți sportivi profesioniști aleg să participe la semi-maraton, ceea ce denotă o atitudine destul de serioasă. Un avantaj al alegerii acestei distanțe este necesitatea de o etapă de trecere între așa-numitele distanțe pentru amatori la cele profesioniste. Dacă încă nu ați alergat mai mult de 10 km, categoric nu trebuie să riscați să alegeți distanța de 42 km! Acest fapt poate duce la consecințe grave pentru sănătate.

Astfel, alegând distanța de 21 km, Dvs deschideți ușa în lumea adevăratelor performanțe sportive, fără a vă pune sănătatea în pericol.

Taxa de participare la această distanță la Chisinau International Marathon este de 400 de lei.

Distanța 10 km

Această distanță de asemenea nu trebuie subestimată. Chiar dacă deja sunteți un alergător experimentat și considerați că ați ”depășit-o”, totuși, nu ar trebui să vă grăbiți la concluzii.

Distanța de 10 km este o modalitate relativ rapidă și comodă de a vă monitoriza evoluția sportivă. La sigur deja vă cunoașteți ultimele rezultate la această distanță. Iar acum puteți să vă puneți scopul de a îmbunătăți acest rezultat. Fiți sigur că, dacă vă reușește s-o faceți, gustul acestei victorii va fi chiar mai bun decât de la parcurgerea distanțelor ”mature”.

Dacă nu este prima dată când participați la distanța de 10 km la maraton, nu există o motivație mai bună decât să faceți tot posibilul să stabiliți un record de bază.

Taxa de participare la această distanță la Chisinau International Marathon este de 300 de lei.

Distanța 5 km

Mulți consideră că această distanță este destinată amatorilor și nu văd sens în parcurgerea acesteia. Totuși, nu vă grăbiți s-o excludeți din lista variantelor! O mare parte a alergătorilor amatori renunță să mai alerge deoarece aleg distanțe exagerat de mari.

Să începem de la faptul că această distanță, ca și celelalte, necesită o atitudine serioasă și un plan de antrenamente bine stabilit.

Rolul decisiv în alergări nu-l joacă distanța parcursă, ci tehnica de alergare. Mai bine 5 km de alergare sportivă profesionistă, decât să alergați la nimereală 10, 21 sau 42 km. Puneți teoria în practică anume pe această distanță.

Distanța de 5 km la maraton este foarte necesară persoanelor care planifică să înceapă antrenamentele de alergare. Deoarece prima cursă a Dvs trebuie să fie însoțită de un val de emoții pozitive. Iar cea mai bună modalitate de a le primi este participarea la Maratonul Chișinău. Aici Dvs pentru prima dată veți nimeri în atmosfera sportului și, de asemenea, veți primi medalia de finisare, care vă va motiva pentru viitoarele realizări.

De asemenea, un alt aspect important pentru cei care au ales distanța de 5 km este faptul că Chisinau International Marathon va fi plin de fotografi profesioniști, care numaidecât vă vor face o poză. Iar asta înseamnă că, începând cu următoarea zi după cursă, puteți să căutați pozele Dvs pe pagina de Facebook! Un motiv plăcut de a participa la maraton – după astfel de impresii deja nu veți mai putea renunța la alergările periodice.

În plus, aceasta este cea mai accesibilă distanță, iar pentru a participa la aceasta va trebui să achitați 300 de lei.

Distanța Iute Credit Fun Run (1,5 km)

Iute Credit Fun Run este o cursă de alergare necompetitivă cu caracter distractiv. În cadrul multor maratoane mari, așa gen de curse au devenit deja o tradiție. Participanții acestora îmbracă diferite custume, inclusiv și de carnaval, pentru a ridica moralul nu doar a celor care aleargă Iute Credit Fun Run-ul, dar și a alergătorilor pe distanțe lungi. Înainte de cursă, fiecare participant va primi un tricou cu simbolul celui de al treilea Maraton Internațional din Chișinău.

Vă reamintim că kit-ul de start al tuturor participanților este absolut identic, indiferent de distanța aleasă, și include:

Tricoul cu simbolica Chisinau International Marathon 2017

  • Rucsacul branduit
  • Numărul cu cip electronic
  • O broșură informativă
  • Surprize de la parteneri

De asemenea, la linia de finiș fiecare participant va primi medalia de finisare pentru amintire despre distanța parcursă.

Vă reamintim, că înregistrarea la distanțele maraton, semi-maraton, cursele de 10 km și 5 km se desfășoară pe site-ul marathon.md. Numărul de participanți este limitat!