Ministerul Tineretului și Sportului din Chişinău, este gata de Maraton

IMG_8191Oficialii Ministerului Tineretului și Sportului din Moldova au ieșit la un antrenament împreună cu antrenorul profesionist al clubului Sporter Run, Vitalie Gheorghiță.

Imediat după ce s-au întâlnit cu antrenorul, în parcul Valea Morilor, 13 membri a echipei ministerului, au început tradiționala încălzire înainte de alergare. Vitalie a executat cu participanții un set de exerciţii apoi toți împreună au început alergarea în jurul lacului.

IMG_7989După un cerc de alergat, colectivul a început partea finală a antrenamentului și anume exercițiile de restabilre și întindere a mușchilor. Cu îndrumarea antrenorului alergătorii au executat toate exercițiile cu uşurinţă.

IMG_8030”Colaboratorii vor parcurge diferite distanţe, în dependență de potenţialul de pregătire. Este important că noi ne alaturăm ca autoritate publică să dezvoltăm sportul” – a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.

IMG_8070”Maratonul este o acţiune de amploare și mizăm pe faptul că foarte mulţi cetăţeni a Moldovei vor participa la această acțiune de amploare” – a zis șeful departamentului sportului profesionist, Vitalie Savciuc.

IMG_8183”Sunt deja mai în vârstă și voi lăsa tinerii să alerge în fața mea. Noi vom rămâne să asigurăm spatele. Planific să alerg 3 km. Restul distanţei o las celor mai tineri” -a relatat consultantul Ministerului Tineretului și Sportului, Natalia Munteanu.

IMG_8170Vă reamintim că Maratonul din Chişinău se desfăşoară cu spijinul  Ministerului Tineretului și Sportului, care este pregătit de maraton aşteaptă toţi participanții în PMAN pentru a parcurge distanţele de 42, 21, 10 și 3 km.

IMG_8192

Gelrie foto

David Lutsyk pentru marathon.md