Kinesiotaping și masaj din partea kinetoterapeutului oficial al Maratonului de la Chișinău

kinesiotape1În zona Sport Expo din cadrul Maratonului de la Chișinău, alergătorii vor putea apela la serviciile kinetoterapeutului profesionist Vladimir Botezatu și a asistenților săi. În plus, alți trei kinetoterapeuți vor fi prezenți în zona de relaxare pentru a oferi ajutor sportivilor, care suferă de crampe sau alte probleme cu sistemul muscular prin intermediul unei sesiuni de masaj. Absolut toți atleții pot apela la serviciile kinetoterapeutului la un preț accesibil în Piața Marii Adunări Naționale.

Ce inseamna kinetoterapie:

KINETOTERAPIA se definește ca terapie prin mișcare efectuată prin programe de recuperare medicală care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse suferințe. Kinetoterapia este o formă terapeutică individualizată care se poate folosi atât în programele terapeutice curative și de recuperare, cât și profilactice (de prevenire).

Obiectivele generale urmărite în tratamentul prin kinetoterapie sunt:

 • – refacerea forței musculare și creșterea rezistenței musculare;
 • – creșterea și adaptarea capacității de efort;
 • – ameliorarea funcției de coordonare, control și echilibru a corpului;
 • – formarea capacității de relaxare;
 • – corectarea posturii și aliniamentului corpului;
 • – creșterea mobilității articulare;
 • – reeducarea respiratorie;
 • – reeducarea sensibilității, etc.

Kinetoterapeutul este specialistul care, în urma unei evaluări funcționale și a diagnosticului clinic al pacientului, alcătuiește un program individualizat de recuperare fizică. În funcție de problema ta de sănătate, kinetoterapeutul te va ajuta să-ți remediezi problemele de mobilitate, forță, rezistență, coordonare și/sau probleme de echilibru. În primul rând, kinetoterapeutul va incerca să reducă durerea și impotența funcțională. Apoi va lucra pentru a crește mobilitatea, forța, și rezistența. Tot kinetoterapeutul te poate ajuta cu indicații atunci când vreai să combați durerile cauzate de o postură defectuoasă, atunci când vreai să practici un anumit tip de sport sau când ai nevoie de un program de exerciții la domiciliu.

Despre kinetoterapeutul Vladimir Botezatu:

 • 11713675_381825078683095_3860857637176306388_o– Doctorand și kinetoterapeut cu peste 10 ani experiență;
 • – specialist în neurorecuperare;
 • – fondator al Centrului de Recuperare Medicală „KinetoTerra”;
 • – participant la zeci de congrese și cursuri de specializare internaționale, peste 40 de emisiuni televizate din domeniul recuperării medicale;
 • – Specialist și Instructor acreditat Medical Taping Concept(Kinesiotaping).

Studii universitare și post-universitare: Universitatea de Stat Educație Fizică și Sport, Specialitatea – Kinetoterapie

Serviciu: Kinetoterapeut Principal și fondator al Centrului de Recuperare Medicală „KinetoTerra”, Chișinău, str. Valea Tradafirilor, 18

Bandajarea Kinesiologică

Bandajarea Kinesiologică (Kinesiotaping-ul) este metoda de tratament care a revoluționat medicina sportivă și de recuperare. Această metodă de tratament facilitează procesul de vindecare naturală a organismului susținând și stabilizând mușchii și articulațiile fără a limita amplitudinea de mișcare a corpului.

10997891_933903889976119_4390926117178652088_nBanda Kinesiologică a fost inventată cu mai bine de 30 de ani în urmă de către medicul japonez Kenzo Kase, care dorea să le ofere pacienților săi un remediu natural în tratarea durerilor. Banda Kinesiologică este o bandă elastică din bumbac, hipoalergică, ce permite pielii să respire și nu provoacă iritații. Este rezistentă la apă și acționează ca tratament 24 h/zi. Poate fi purtată între 3 și 7 zile. Deține o elasticitate similară cu cea a pielii umane (130%-140%) și nu limitează mișcarea – astfel, declanșând procesul propriu al organismului de autovindecare. Elasticitatea benzii în conexiune cu elasticitatea pielii crează un efect de “lifting” în stratul epidermei. Datorită acestui efect, se crează mai mult spațiu în zona subcutanată, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine și limfatice.

Banda kinesiologică poate fi utilizată pentru pacienți de toate vârstele în prevenirea sau tratarea majorității afecțiunilor musculare, articulare sau limfatce atât la sportivi, cât și la pacienți care suferă de edem, hematoame, contracturi musculare, discopatii vertebrale, scolioză, cifoză, spondiloza cervicală, entorse, hemipareze, epicondilită, picior plat, picior valg, etc. Modul de acțiune al benzilor este natural și nedureros. Odată aplicată, banda kinesiologică ameliorează durerea și reduce tumefacția, grăbește vindecarea hematoamelor sau traumatismelor musculare și asigură o postură corectă în cazul tonusului muscular scăzut.

Astăzi, kinesiotaping-ul este unanim recunoscut de către medicii și sportivii din întreaga lume, ca metodă de recuperare rapidă, dar și de prevenire a accidentărilor.

12189096_563024733874317_621642980183897101_nIată care sunt avantajele aplicării benzilor kinesiologice pentru un sportiv amator sau profesionist:

 • – crește stabilitatea și susține articulațiile;
 • – îmbunătățește circulația sanguină și drenajul limfatic;
 • – relaxează mușchii tensionați și suprasolicitați;
 • – activează procesul de autovindecare a organismului;
 • – nu limitează mișcarea;
 • – nu prezintă disconfort și acționează ca tratament 24h/zi;
 • – banda kinesiologică ne permite continuarea antrenamentului și participarea la competiții chiar și în cazul unor traume ușoare;
 • – previne și reduce considerabil nr. de accidentări și leziuni sportive, etc.

Important!

În kinesiotaping, un rol esențial are diagnosticul stabilit corect și tehnica de bandajare, de aceea este recomandat evaluarea și aplicarea benzilor să se facă de către un specialist cunoscător al metodei.

Prețul bandajării pentru participanții la maraton: 100 lei pentru o aplicație.

Vă reamintim că al doilea Maraton Internațional din  Chișinău va avea loc pe 17 aprilie 2016, în centrul Chișinăului pe o distanță de 42 km, 21 km, 10 km și la 3 km.

Înregistrarea este disponibilă pe site-ul  marathon.md