Întîlnirea dintre Dumitru Voloşin şi başcanul Găgăuziei Irina Vlah

IMG_0425Ieri, la 30 martie, a avut loc întîlnirea fondatorului ONG-ului Sporter Dmitrii Voloşin şi başcanul Găgăuziei Irina Vlah.

La începutul reuniunii guvernatorul Găgăuziei a menționat că Maratonul Internațional din Chișinău al anului precedent,  „a fost o sărbătoare foarte frumoasă.” În momentul desfăşurării discuţiei, au fost atinse diverse aspecte ce ţin de  organizarea și desfășurarea maratonului, care va avea loc la 17 aprilie curent.

IMG_0396Unul dintre principalele subiecte ale reuniunii a fost propunerea lui  Dmitrii Voloșin  de a petrece în Găgăuzia  un maraton propriu. Ideea a fost întâmpinată cu înțelegere și entuziasm.  După cum a menţionat Irina Vlah “ oamenii sunt dornici de astfel de evenimente, iar dacă organizarea va fi adecvată, atunci maratonul va putea aduna o mulţime de participanţi”. Din spusele ei – dezvoltarea sportului – este unul din cele mai importante subiecte la ziua de azi.

IMG_0405Viitorul Maraton al Găgăuziei, este preconizat spre desfăşurare la începutul lunii noiembrie  sau în primele zile a lunii mai.  Cu toate acestea, subiectul dat trebuie discutat minuţios de către  echipa Sporter şi asistenţii guvernatorului.

După cum a specificat Dmitrii Voloşin “ Maratonul din Găgăuzia nu va fi un proiect de o singură dată. Noi preconizăm să-l facem anual – acest fapt va atrage şi mai mulţi doritori spre participare.”

IMG_0419Guvernatorul Găgăuziei l-a invitat pe Dmitrii Voloşin să viziteze autonomia și să examineze condițiile locale în ceea ce privește organizarea maratonului. “ Sunteţi invitat la noi în ospeţie, pe 6 mai, avem o mare sărbătoare Hederlez. O să vedeţi, cum trăieşte Găgăuzia.”

IMG_0416Dumitru Voloșin a promis că va veni cu echipa, iar drept  simbol al Maratonului din  Chișinău i-a dăruit başcanului  – un  om din pixel și a prezentat setul de start al participantului, relatând despre medalii. De asemenea, acesta a menţionat că “ medalia Maratonului din Găgăuzia va fi confecţionată conform particularităţilor culturale ale poporului găgăuz.”

Ca rezultat al reuniunii a servit un acord pentru o colaborare productivă.