Echipa Sporter cucereşte Bucureştiul

DSC_0305Locul întâi la ştafeta de 21 km (4 x 5 km), locul al treilea la semimaraton în scaun cu rotile şi titlul „Cea mai numeroasă echipă”. Acestea sunt rezultatele deplasării sportivilor moldoveni la Semimaratonul Internaţional din Bucureşti împreună cu clubul de alergări Sporter Run. E un bun început, nu-i aşa?

DSC_0298Deplasarea a avut loc datorită noii opţiuni Sporter Travel, care propune organizarea de la A la Z a călătoriilor sportive.

DSC_0149Mai mult de 30 de persoane au plecat în capitala României împreună cu clubul Sporter Run. Apropo, mai mult de jumătate au parcurs distanţa maximală – 21 km. Printre ei se numără şi cei mai buni alergători ai ţării: Roman Prodius (reprezentantul Moldovei la Olimpiadele de la Londra-2012 şi Rio de Janeiro-2016), Vitalie Gheorghiţă (campion al ţărilor balcanice la maraton şi semimaraton), Liviu Croitoru (campion al Moldovei, antrenorul clubului de alergări Sporter Run) şi Maxim Răilean (campion al Moldovei). Ei au alergat ştafeta de 21 km şi precum ştiţi deja, au demonstrat că sunt cei mai buni!

IMG_2452Călătoria a început în noaptea de vineri spre sâmbătă. La 00:30 de la oficiul companiei Simpals a pornit un autobuz confortabil cu alergătorii moldoveni. La Bucureşti grupul a ajuns dimineaţa devreme.

A urmat cazarea în hotel, o scurtă odihnă şi iată-ne ajunşi în zona Sport Expo, unde are loc acţiunea principală. Vremea e minunată, însorită, dar nu e arşiţă, oraşul e frumos şi luminos, cu havuzuri, arbori în floare şi bună dispoziţie.

IMG_1188Zona Sport Expo se află în inima capitalei româneşti, în Piaţa Constituţiei, vizavi de Palatul Parlamentului. Aici se află şi expoziţia sportivă, unde pot fi procurate mărfuri cu reducere şi diverse standuri, şi un show-program interesant.

11292934_1077249778969943_627742911_nLa Sport Expo a fost amenajat şi un cort al Maratonului din Chişinău, unde toţi doritorii puteau afla detalii nemijlocit de la organizatori. Apropo, au fost multe persoane curioase, de aceea anul viitor aşteptăm la maratonul nostru şi mai mulţi oaspeţi.

IMG_1164Data celui de-al doilea Maraton din Chişinău este stabilită deja: el va avea loc la 17 aprilie 2016. În viitorul apropiat va fi lansată şi înregistrarea.

IMG_1221După primirea pachetelor de start, care au fost pregătite din timp, sportivii moldoveni au mers la tradiţionala „Pasta Party”, pentru a-şi întări forţele înaintea curselor.

IMG_1229După aceasta pe toţi doritorii îi aştepta un program de excursii. Am vizitat Palatul Parlamentului, care frapează prin grandoarea sa, am admirat Bucureştiul de la terasa, amplasată pe acoperişul clădirii, apoi am mers la Noaptea muzeelor, care a coincis atât de reuşit cu data aflării noastre în oraş. De altfel, plimbarea serală pe la muzee a fost scurtă, deoarece a doua zi urma cursa responsabilă şi trebuia să ne odihnim cum se cuvine.

IMG_1273Dimineaţa ne-am trezit devreme, întrucât startul era planificat pentru 8:30. După micul dejun, ne-am deplasat în Piaţa Constituţiei. Mergem pe jos, deoarece circulaţia transportului în oraş este închisă parţial. Am avut noroc de faptul că hotelul era amplasat la doar 15 minute distanţă de centrul oraşului. După parametrii Bucureştiului – este foarte aproape.

IMG_2545În zona Sport Expo era forfotă mare – alergători, grupe de suporteri, spectatori. Toţi se pregătesc de start, se încălzesc şi se pregătesc moral. Iată şi alinierea la start, prezentatorul vesel dă ultimele poveţe, iar până la semnalul de start rămân minute numărate.

DSC_0257Primii iau startul sportivii în scaune cu rotile. Printre ei este şi reprezentantul clubului Sporter Run, Ilie Ştefîrţa. Ei urmează să parcurgă 21 km de rând cu toţi ceilalţi. Apropo, Ilia a luat locul al treilea!

IMG_2591Iată şi startul general al semimaratonului, al ştafetei şi cursei populare pe distanţa de 3,6 km! Ies în evidenţă din mulţime alergătorii profesionişti din Kenya: zvelţi, ordonaţi şi fără pic de grăsime pe ei. După cum se ştie, africanii demult se consideră cei mai puternici şi rezistenţi alergători pe distanţe lungi. În mod aşteptat, lupta pentru medalii se dă anume între ei. În consecinţă, primul păşeşte linia de finiş Peter Emase Lemuia, cu timpul de 1:02:05.

11292653_1077248152303439_1050012274_nPeste 2 minute după kenyan a ajuns la finiş Vitalie Gheorghiţă. Moldova a câştigat cursa de ştafetă!!! O zbughim să-i felicităm pe sportivi, să le strângem mâna, să ne fotografiem. Ei sunt mândria ţării noastre!

DSC_0188Trebuie de remarcat că la ştafetă au participat şi două alergătoare ale clubului Sporter Run, Mariana Manoleşi Ana Cazacu. Echipa a fost completată de doi sportivi din România: Mircea Colţoi şi Adrian Bucoş. Denumirea ştafetei: “Sporter ‪#‎RunInBucharest‬”. Mesajul: sportul (în ansamblu) şi alergările (în particular) nu au hotare, nici geografice, nici politice, nici lingvistice şi nici culturale. Sportul îi uneşte pe toţi!

DSC_0292Cursa individuală de 10 km a avut loc mai târziu. Şi iarăşi la start s-au adunat câteva mii de participanţi!

DSC_0308După finiş ne adunăm treptat lângă cortul Maratonului din Chişinău la Sport Expo şi aşteptăm decorarea eroilor noştri. Este minunat să încerci un sentiment de mândrie pentru ţara şi sportivii noştri! La sigur nu este ultima victorie!

DSC_0226Pe lângă toate medaliile, am obţinut şi titlul „Cea mai bună echipă”. Prezentatorul a făcut acest anunţ, relatând despre clubul de alergări Sporter Run din Chişinău. Aceasta e încă o realizare!

Pe această notă plăcută ne luăm rămas bun de la organizatorii Maratonului din Bucureşti, care ne-au ajutat mult la rezolvarea multor probleme şi ne întoarcem la hotel. Au mai rămas câteva ore pentru odihnă şi prânz şi e timpul să pornim la drum – doar a doua zi marea majoritate trebuie să fie deja la serviciu.

11262916_1077245918970329_1559821205_nDrumul înapoi a fost uşor şi a zburat pe neobservate. Am ascultat istoriile alergătorilor profesionişti, care călătoreau cu noi, s-a făcut schimb de experienţă şi am convenit că în curând ne vom aduna să mergem împreună la un alt maraton. Or, acesta este doar începutul!

Urmăriţi noile deplasări ale Sporter Travel pe site-ul sporter.md şi pe pagina clubului de alergări Sporter Run de pe facebook.

Irina Coreachina pentru sporter.md de la Bucureşti