Echipa Hospices of Hope Moldova a participat la primul antrenament corporativ

rrr205_61

La 16 septembrie, partenerul și participantul la Maratonul de la Chișinău, organizația caritabilă Hospices of Hope Moldova, a participat la un antrenament corporativ de alergat în cadrul pregătirii pentru Maratonul din Chișinău.

rrr205_8

Antrenamentul s-a desfășurat sub îndrumarea antrenorului și sportivului Vitalie Gheorghiță. La început a avut loc încălzirea. O încălzire bună face antrenamentul mai ușor, mărește durata antrenamentului, reducând riscul de traumatism. Dar nu este vorba doar de încălzirea mușchilor, care devin mai eficienți după aceasta, ci și de activarea eliminării de lichid sinovial, care contribuie la lubrifierea articulațiilor. De aceea antrenorul acordă acestei etape o mare  importanță. După ce toată lumea s-a încălzit, a început alergarea.

rrr205_14

Vitalie recomandă tuturor să înceapă cursa într-un ritm lent, care trebuie mărit treptat. Pentru începători, acest ritm trebuie să fie atât de rapid, încât alergătorul să fie capabil să vorbească, în timp ce aleargă. Îndată ce vreunul dintre alergători începea să aibă dificultăți de respirație, antrenorul îl sfătuia să încetinească ritmul.

rrr205_54

De asemenea, s-a acordat atenție tehnicii de alergare. Este greșită părerea că alergatul calitativ depinde doar de capacitatea de a mișca din picioare. Procesul alergării necesită o poziție corectă a trunchiului, a capului, a umerilor, a brațelor și, bineînțeles, a picioarelor și tălpilor. Coordonarea corectă a tuturor părților corpului în timpul alergării este cheia succeselor viitoare în sport, iar membrii echipei Hospices of Hope Moldova au avut ocazia să se convingă de acest lucru.

rrr205_32

Hospices of Hope este o organizație de caritate ce a ajuns la cea de-a 25 aniversare și activează în domeniul îngrijirei paliative, contribuind la dezvoltarea și consolidarea serviciilor de asistență medico-sociale oferite gratuit persoanelor cu o boală incurabilă și/sau condiții limitatoare de viață în regiunea de Sud-Est a Europei.

rrr205_50

În Republica Moldova, Hospices of Hope susține și promovează serviciile de îngrijire paliativă la Chișinău, din 2008. Iar din 2017, Hospices of Hope și-a redirecționat atenția spre nevoia acută de a promova și de a susține, prin organizații specializate și de caritate, copiii și adulții care suferă de condiții limitatoare de viață, din raioanele Republicii Moldova.

rrr205_25

GALERIE FOTO

SUSȚINE ALERGĂTORII SPERANȚEI LA CHISINAU INTERNATIONAL MARATHON ȘI ALĂTURĂ-TE CAMPANIEI #RUNFORHOPE

Anul acesta, peste 30 de alergători au ales să dea o valoare și mai mare medaliei primite la sfârșitul cursei, alăturându-se campaniei #RunForHOPE! Ei vor alerga distanțe diferite în cadrul Maratonului din Chișinău, colectând totodată câte 100 EUR fiecare pentru cauza Hospices of Hope Moldova, prin intermediul unei campanii lansate pe platforma Guvern24.

Puteți să aflați mai multe despre echipa #RunForHOPE și să-i susțineți accesând acest link: bit.do/sustine-alergatorii sau pe pagina oficială a organizației pe Facebook @Hospices of Hope Moldova.

Mai mult ca atât, mai sunt încă câteva zile în care vă puteți alătura echipei ca alergător, participând la Maratonul Internațional din Chișinău și colectând fonduri pentru a susține Hospices of Hope Moldova în misiunea sa. Pentru asta, trebuie doar să completați formularul de înregistrare: https://goo.gl/forms/5oT4G8Jx6AmRDd973, iar organizatorii campaniei vă vor contacta în cel mai scurt timp!Înscrieți-vă compania, firma sau organizația la antrenamentul corporativ Sporter, în cadrul pregătirii de Maratonul de la Chișinău. Antrenorii noștri vă vor aduce compania mai aproape de un mod sănătos de viață și vă vor consolida echipa în afara oficiului, prin alergare.

20707979_1911005275825006_8293019664585910885_n

Alergați împreună 5 sau 10 km la Maratonul de la Chișinău, în tricouri de același fel, și primiți medalii de finișer. Acest lucru vi se pare ireal? Încercați!

Contactați-ne prin telefon: 076769994 sau scrieți-ne la adresa electronică — corolenco@sporter.md.

1234