Datorită UE, tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru participă la Chișinău Maraton 2017

Снимок экрана 2017-09-19 в 15.30.27

Tineri din localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru în care, cu sprijin financiar european au fost renovate școlile de sport, participă la Maratonul Internațional din Chișinău.

E vorba de circa 100 de copii, adolescenți, dar și antrenori ai școlilor de sport din s. Varnița, s. Șerpeni, s. Tănătari, s. Vadul Rașcov, s. Chircăiești, or. Criuleni și or. Rezina – malul drept al Nistrului, dar și a celor din stânga Nistrului: s. Protegailovka, s. Blijnii Hutor, s. Parcani, or. Rîbnița și or. Grigoriopol. Aceștia își vor putea testa performanțele fizice, obținute în condiții modernizate, la cel mai grandios eveniment sportiv al anului.

Organizația Sporter a declarat în mod repetat caracterul internațional al evenimentelor sale și cel de consolidare a relațiilor și încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru.

Astfel, în august, organizatorii Chișinău International Maraton (hyperlink) au organizat un antrenament de alergare la Tiraspol. Sporter depune toate eforturile pentru ca evenimentele sale să fie accesibile în mod egal locuitorilor din dreapta și stânga râului Nistru, parteneriatul cu programul european de consolidare a încrederii fiind un exemplu elocvent în acest sens.

Programul finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților comunităților locale, mediului de afaceri și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirii infrastructurii sociale.

могила-партнёры