Compania Petrom-Moldova este în pregătire activă pentru Maratonul Chișinău

IMG_7423Doriți să înrădăcinați spiritul sportiv în organizația Voastră? Înscrieți-vă la antrenamentele corporative de alergare de la organizatorii Maratonului Internațional Chișinău (detalii).

IMG_7274Partenerul general al Maratonului Chișinău, compania Petrom-Moldova a ieșit la antrenamentul corporativ, ca să nu piardă timpul în pregătirea pentru maraton. Zilele lunii februarie tot ne îndeamnă să îmbrăcăm un maiou și să ieșim la un jogging. Folosindu-vă de opțiunea “Antrenamentele corporative”, compania Petrom cu mîndrie poate anunța că este pregătită pentru maraton.

IMG_7277De antrenarea alergătorilor se ocupă antrenorul clubului Sporter Run Liviu Croitoru, care deja de mai mulți ani împărtășește cunoștințele și experiența sa cu diferite companii, care doresc să alerge maratonul ca echipă prietenoasă.

IMG_7334În ziua însorită a lui februarie, cu temperatura aerului de +18 grade în parcul din capitală “Valea Trandafirilor” sub conducerea lui Liviu Croitoru, s-au întîlnit 20 de alergători, și-au încălzit bine mușchii, au ascultat sfaturile antrenorului și au alergat cîțiva kilometri în jurul lacului. Fiecare participant a alergat în conformitate cu nivelul său de pregătire, adică începătorii au alergat doar un cerc (aproximativ 2,5 km), iar sportivii mai experimentați au cucerit aproximativ 5 km.

IMG_7385

La sfîrșitul antrenamentului au avut loc și exerciții de relaxare, pentru a moleși și întinde mușchii corpului, însă toate acestea nu au fost de ajuns pentru super-alergătorii Petrom, și ei au decis să mai petreacă cîteva minute pe barele fixe instalate în Valea Trandafirilor.

IMG_7467Pe parcursul întregului timp, fiecare a avut întrebări către antrenor și toți au primit răspunsuri complete. Obiectivul mentorului adevărat este nu numai antrenarea corpului, ci și discutarea părților teoretice, alimentarea, încălțămintea și îmbrăcămintea alergătorului.

IMG_7436Directorul general al Petrom-Moldova Constantin Ivas, care practică deja mulți ani alergare amatoare, participînd la diferite maratoane și-a împărtășit impresiile despre antrenament și colectivul său.

Antrenamentul a fost grozav, alergînd 5 kilometri cu colegii mei am înțeles cît de plăcut este alergatul în timpul pauzei de masă. Recomand multora în timpul mesei nu numai să mănînce dar și să practice jogging. Este în special plăcut pentru mine să alerg cu echipa mea Petrom Super Runner, deoarece unii dintre ei se pregătesc să cucerească 21 și 42 km al Maratonului Chișinău. Eu personal planific să primesc medalia pentru 42 km, data trecută eu am alergat 21 km și acum am destul timp să mă pregătesc pentru maratonul complet.

IMG_7410Acuma jogging-ul este cel mai simplu și popular sport, și eu sfătui oamenilor care nu practică alergare, să își schimbe cît mai rapid modul de viață, să se antreneze, să își întărească nu numai corpul dar și spiritul. Căci este absolut incredibil, cînd te decizi să te depășești pe tine însuți și să cucerește distanțe lungi. Eu cunosc mulți oameni viața cărora s-a schimbat absolut după ce au început să alerge. Alergarea schimbă imaginea și stilul vieții”, – a împărtășit Constantin Ivas, directorul general al Petrom-Moldova.

IMG_7417De asemenea printre alergătorii începători al companiei Petrom sunt entuziaști, care au început să practice jogging-ul pentru prima dată și acum sunt siguri că nu este nimic dificil și că principalul este de a se antrena.

Mi-a plăcut mult antrenamentul, aș fi dorit să fug mai mult, însă nu mi-au ajuns puteri. Am înțeles că este necesar antrenament pentru ca să pot cuceri distanțele mai lungi. Doresc foarte mult să particip la maraton, și mă voi strădui să mă pregătesc pentru această zi. Îmi place foarte mult echipa mea, sunt alergători puternici, și pot face față altor sportivi. Mulțumesc mult antrenorului nostru Liviu Croitoru, care ne ajută și ne dă sfaturi cum să ne pregătim corect pentru maraton”, – și-a împărtășit impresiile despre antrenament Natalia Sili, operatorul bazei petroliere Petrom.

lllDacă nu ați alergat pînă acum, acuma este momentul potrivit pentru a începe pregătirea pentru al doilea Maraton Chișinău, care va avea loc pe 17 aprilie 2016. Pentru că deja al doilea an la rînd mai mult de 10 000 de sportivi vor alerga pe străzile Chișinăului. Poate anume colectivul vostru unit va fi calificat pentru titlul “Cel mai sportiv colectiv al Republici Moldova” participînd la cursa de 10 km!

IMG_7425Detaliile privind cursele corporative sunt aici, și la numărul de telefon: +373 79996953 atît și la adresa electronică: marathon@marathon.md.

Foto

David Lutsyk pentru marathon.md