Atenţie! schimbări în circulaţia transportului!

CIM_Map_ClosedRoadsÎn legătură cu primul Maraton din Chişinău, care se va desfăşura duminică, 26 aprilie, circulaţia traficului rutier şi transportului public va suferi schimbări semnificative.

Astfel, începând cu ora 00:00 va fi blocat traficul în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Străzile Bodoni şi Pușkin vor funcţiona în continuare până la orele 9:00.

troleibuze

tabeltroleuriLa 4:00 circulaţia pe bd. Ştefan cel Mare în perimetrul străzilor Toma Ciorbă şi Negruzzi, inclusiv intersecţiile, va fi închisă COMPLET. Din acest motiv, staţia terminus a troleibuzelor, care circulă spre sectorul Centru de la Râşcani, se va afla pe str. Albişoara (staţia Circ). Troleibuzele, care circulă în Centru şi la Botanic de la Buiucani şi Sculeni vor circula pe Mihai Viteazu şi pe str. Bucureşti.

micobuze

tabelrutiereDe asemenea, la 4:00 va fi închisă COMPLET circulaţia pe str. Ciuflea (în afară de intersecţia cu str. Bucureşti). Bulevardul Dacia până la intersecţia cu str. Trandafirilor (Viaduc) va fi închisă parţial. Se va circula pe banda dinspre centrul comercial MallDova, în timp ce banda din partea Spitalului nr.1 va fi închisă şi rezervată pentru alergători. Străzile Trandafirilor şi Hristo Botev vor fi libere pentru circulaţia rutieră.

De la 4:00 până la 13:00 va fi închis traficul pe str. 31 august între străzile Tighina şi Bodoni.

autobuze

tabel autobuzeLa 18:00 circulaţia transportului va fi reluată în totalitate.

Comitetul organizatoric al Maratonului Internaţional din Chişinău solicită o atitudine înţelegătoare faţă de aceste schimbări şi recomandă de a planifica din timp ziua familiarizându-ne cu harta de ocolire, pentru evitarea incomodităţilor. Dar şi mai bine va fi dacă în această zi vom lăsa automobilele la o parte şi vom veni să-i susţinem pe alergători, care urmează să parcurgă 42 km! Cu atât mai mult că 26 aprilie este zi de odihnă, iar meteorologii prognozează vreme însorită fără nori.