A avut loc conferinţă de presă dedicată celui de-al doilea Maraton din Chişinău

IMG_7066La 22 februarie în sala de conferințe a Agenției IPN a avut loc o conferinţă de presă a organizaţiei sociale sportive Sporter, dedicată celui de-al doilea Maraton Internaţional din Chişinău.

Subiectul principal la dialogul cu presa a fost, pregătirea către evenimentul sportiv, precum și înregistrarea participanților ce încă continuă.

IMG_4428La conferința de presă au participat Dmitrii Voloșin, președintele organizaţiei sociale sportive Sporter, care este organizatorul Maratonului din Chișinău, Roman Știrbu, organizatorul principal al Maratonului Chișinău și Constantin Ivas, directorul general al Petrom-Moldova.

Desfăşurarea unui maraton internaţional – este, în primul rând, creșterea imaginii sportive al Republicii Moldova pe plan mondial și un impact pozitiv asupra imaginii ţării în ansamblu. Acest eveniment sportiv major va atrage în țara nu doar un număr mai mare de turişti comuni dar, de asemenea, turiști sportivi al căror scop principal este de a participa la multitudinea de antrenamente în întreaga lume. Astfel sportul şterge hotarele dintre oameni.

IMG_4442Organizatorii presupun că, la 17 aprilie, la maraton se vor aduna mai mult de 10 mii de participanți. Până la momentul conferinței, pe site-ul maratonului au fost înregistrați reprezentanţi din 40 de țări ale lumii.

Maratonul – nu este doar o alergare. Este publicitatea unui stil de viaţă sănătos. Prin acest eveniment, organizatorii speră să atragă atenţia locuitorilor din Moldova la sportul amator și atletism, precum și să contribuie la promovarea unei mai mari activități fizice a cetățenilor noștri.

Ca și în anul trecut, cel de-al doilea Maraton Internaţional din Chişinău va fi o sărbătoare naţională, organizată nu doar pentru sportivi dar și pentru locuitorii din Chişinău. Continuând tradiţiile moldovenești, organizatorii au decis să organizeze stilul evenimentului, sub formă de grafică pixelată, ceea ce face ca Maratonul din Chişinău să fie mai aproape de cultura naţională.

IMG_4448Traseul maratonului va fi stabilit pe străzile centrale ale Chişinăului. Participanților li se oferă 4 tipuri de distanţe: 3 km, 10 km, 21 km (semi maraton) și 42 km (maraton). Participant la eveniment poate fi oricine.

Traseul de 3 km nu va fi fixat de sistemul de cronometrare și nu are limite de vârsta al participantului. La distanța de 10 km pot participa doritorii ce au atins vârsta de 16 de ani. La semi-maraton și maraton sunt reguli mai rigide – pot participa doar acele persoane care au atins majoratul.

IMG_7080Vă reamintim că în luna ianuarie 2016, Maratonul Internaţional din Chişinău a primit statutul oficial AIMS devenind membru al Asociației Internaționale de Maratoane și Curselor de Distanță. Acum Maratonul Internațional din Chișinău 2016 este inclus în calendarul oficial AIMS.

AIMS este o asociație internaționale de maratoane și curse de distanță care reunește peste 400 de maratoane și curse din 120 de țări, acum Republica Moldova a devenit cea de-a 121 țară.

În ziua desfăşurării maratonului reprezentantul AIMS va urmări după momentele tehnice ale cursei, precum și ne va ajuta să organizăm  un maraton după toate standardele AIMS la cel mai înalt nivel.

Mai multă informație suplimentară și înregistrarea găsiți pe site-ul marathon.md