Pro TV о первой корпоративной тренировке Simpals

Cu cat mai devreme, cu atat mai bine — si-a zis un grup de tineri, care de astazi a inceput pregatirile pentru cea mai de amploare cursa de alergat ce va avea loc la Chisinau. Desi pana la maraton au mai ramas aproape 3 luni, baietii au profitat de soare si au iesit sa se dezmorteasca in parcul Valea Morilor. Pana pe 17 aprilie , cand va avea loc cursa, au mult de lucru, spun ei.

Dimitrie VOLOSIN, ORGANIZATOR MARATON: “De maraton trebuie să te pregăteşti, nu poţi sta pe pat aşteptând rezultate uimitoare. Trebuie de ieşit la antrenamente pe orice vreme. — Nu este cam devreme? — Vreau să vă spun că e deja târziu. Dacă vrei să alergi la maraton, de la zero, atunci două luni nu sunt îndeajuns pentru 42 de km.»

De astazi pana la mijlocul lui aprilie, ii puteti vedea pe acesti tineri de cateva ori pe saptamana la Valea Morilor. Au inceput antrenamentele pentru maratonul din 17 aprilie.

“Nimic nu ne opreşte, ne pregătim pentru maraton. După antrenamentul de astăzi, eu sunt gata să mă antrenez zilnic. Cum te pregăteşti?Am început să merg la sală, alerg afară, mi-am cumpărat adidaşi special pentru asta.”

Acest barbat are 36 de ani si a participat si anul trecut la maraton. I-a placut si si-a propus sa nu rateze nicio editie.

“Regim alimentar destul de complex. Este antrenorul nostru care ne recomanda ce sa gatim.“

Liviu CROITORU, ANTRENOR: “Toate companiile care au echipa si vor sa participe, noi suntem disponibili sa discutam, sa-i motivam. Sa tina cont ca acest Maraton este o sarbatoare a Moldovei, se promoveaza modul sanatos de viata.“

Pentru ca afara azi batea un vant taios, iar soarele era cu dinti, tinerii au venit pregatiti.

“Sa stiti ca frigul de afara te sparie initial, dar dupa ce incepi antrenamentul, va asigur ca va incalziti. Important e sa-ti protejezi fata si mainile. Principalul e incaltamintea ca ea te protejeaza de traume care eventual suntem pusi la risc.“

Organizatorii maratonului spera ca anul acesta vor aduna de doua mai multi participanti – in jur de 30 de mii.

Dimitrie VOLOSIN, ORGANIZATOR MARATON: “Am apărut în catalogul maratoanelor internaţionale. Anul acesta o să vină foarte mulţi străini, aproape 60 de tări. Noi facem maratonul pentru ca naţiunea noastră să devină mai sănătoasă, pentru ca mentalitatea oamenilor să se schimbe.”

Anul trecut a avut loc prima editie a maratonului, la care a participat un numar impresionant de oameni. Pe durata cursei, arterele capitalei au fost blocate, iar scopul evenimentului este de a promova un mod sanatos de viata.