Sportul pentru copii este sinonimul sănătății

YoungChildrenRunningInPark.thumb.jpg.fafcba13efaf1df1a649a2d13f31ee06

Faptul că sportul este benefic pentru sănătate este incontestabil, mai ales pentru copiii care sunt în creștere și a căror sisteme sunt în dezvoltare. Totodată, trebuie să conștientizați cât de mare este impactul activităților fizice, iar în continuare, mama.md vă oferă mai multe detalii despre beneficiile sportului în dezvoltarea tânărului organism.

Mișcarea fizică încă de la o vârstă fragedă întărește imunitatea, iar organismul copilului produce suficienți anticorpi pentru a lupta cu diverse boli dacă face sport regulat. Mai mult ca atât, copiii își dezvoltă sistemul muscular și își formează o bază foarte bună.

59b7921197c59_tbor4.thumb.jpg.5b98bb77b1007ceb3f810ec33d43753d

Datorită activităților fizice, copilul are riscuri mult mai mici de a suferi de obezitate, iar organismul se dezvoltă echilibrat. Sportul, practicat în măsură, are efecte benefice și asupra sistemului osos și a articulațiilor. La fel, sunt întărite sistemele cardiovascular și respirator, acestea fiind puse în funcțiune la maximum când copilul face mișcare.

În afară de sănătatea fizică, sportul dezvoltă și puterea de spirit și forța interioară. Practicarea diferitor tipuri de sport dezvoltă disciplina, caracterul și responsabilitatea pentru faptele proprii. La fel, acesta integrează copilul în societate și îl face să interacționeze mult mai ușor cu persoanele din jur.

În afară de faptul că sportul asigură o bună dezvoltare a organismului tânăr, au fost înregistrate nenumărate cazuri în care activitatea fizică a dus la tratarea unor afecțiuni. Spre exemplu, este bine cunoscut faptul că înotul ajută la tratarea deformărilor coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza sau cifoza.

538cdf194e2b4b33f455217c117f818d_w960_h2048.jpg.df02dc331d0288902d3b7e79ef55e7bf

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este o altă afecțiune des întâlnită printre copii, iar sportul este una dintre modalitățile de tratare. Numeroase studii au demonstrat că mișcarea fizică regulată combate această boală, iar mulți copii au renunțat parțial la tratamentul medicamentos după ce au început să facă sport.

Acestea sunt doar câteva exemple care demonstrează că sportul contribuie cu adevărat la o dezvoltare armonioasă a organismului copilului Dvs și, mai mult ca atât, ajută la tratarea unor afecțiuni. În afară de asta, mișcarea fizică regulată va asigura starea de bine a copilului Dvs.

Faceți antrenamente cu copilul în mod regulat, pentru ca acesta să aibă o pregătire fizică bună, să fie rezistent și puternic, iar în data de 30 septembrie, veniți împreună la Kids Run Day, cursa de alergare pentru copii din cadrul Maratonului Internațional Chișinău. Inregistrați-vă aici. Piciul Dvs va avea ocazia să simtă gustul competiției, dar și senzația de împlinire atunci când va primi medalia la finiș, iar Dvs îl veți putea susține și îi veți admira succesele obținute datorită efortului comun.